Alergeny do MENU Gastronomia

Alergeny do MENU Gastronomia

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów. Informacje te muszą być dobrze widoczne dla konsumentów.

Dokumentacja opracowana dla gastronomii. Można samemu łatwo dostosować do własnego zakładu.

Alergeny do MENU Gastronomia

Alergeny do MENU Gastronomia

Alergeny do MENU Gastronomia

Numer katalogowy 001  „Zamów Dokumentację Online”

Szanowny Kliencie!  wykaz Alergenów w Menu
MIĘSA

  • Rolada wieprzowa/wołowa (boczek, kiełbasa, musztarda, sól, pieprz, Vegeta)
  • Kaczka (marchew, seler, pietruszka, sól, pieprz, Vegeta, masło)
  • Karczek pieczony (sól, pieprz, Vegeta, czosnek, olej, masło)
  • Udko pieczone (KURCZAK) (przyprawa do kurczaka prymat, olej, masło)
  • Kotlet schabowy (mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, Vegeta, czosnek)
  • Pierś z kurczaka w płatkach (płatki kukurydziane, sól, pieprz, mąka, jajko)
  • Dewolaj (mięso drobiowe, masło ser do krojenia, sól, pieprz, natka pietruszki, jajko, bułka tarta)
  • Szaszłyk (kurczak, boczek, cebula, papryka, sól, pieprz, olej)
  • Golonko pieczone (sól, pieprz, Vegeta, papryka mielona)
  • Polędwiczki drobiowe w cieście (mleko, jajko, mąka, sól, pieprz, kokos, olej)

Pizze:

  • MARGERITA ser mozzarella, sos
  • FUNGHI ser mozzarella, sos, pieczarki
  • VESUVIO ser mozzarella, sos, szynka
  • CAPRICCIOSA ser mozzarella, sos, szynka, pieczarki
  • SALAMI ser mozzarella, sos, salami
  • VEGETARIANA ser mozzarella, sos, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, brokuł
  • HAWAII ser mozzarella, sos, szynka, ananas
  • VENEZIA ser mozzarella, sos, kurczak, kukurydza
  • FARMERSKA ser mozzarella, sos, kiełbasa, cebula, pieczarki
  • GYROS ser mozzarella, sos, gyros, papryka, cebula, kukurydza
  • WIEJSKA ser mozzarella, sos, szynka, boczek, cebula, pieczarki
  • AGNIESZKA ser mozzarella, sos, orzech włoskie, żurawina, camembert, rukola
  • QUATRO STAGIONI ser mozzarella, sos, szynka, salami, papryka, pieczarki
  • CASPARTINO ser mozzarella, sos, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, rukola , parmezan
  • GIUSSEPE ser mozzarella, sos, boczek, szynka, salami, kiełbasa
  • RUCOLI ser mozzarella kulka, sos, pomidor, rukola
  • IBIZA ser mozzarella, sos, kurczak, brokuł, kukurydza
  • SUPREMA ser mozzarella, sos, boczek, szynka, cebula, brokuł, pieczarki
  • 4 SERY ser mozzarella, mozzarella kulka, ser favita, ser pleśniowy, rukola
  • LATINA ser mozzarella, sos, papryka jalapeno, kiełbasa chorizo, cebula , kukurydza, rukolą (OSTRA)
  • VILLAGGIO ser mozzarella, sos, pieczarki, szynka, boczek, papryka, cebula
  • PANCETTA ser mozzarella, sos, czosnek, pieczarki, boczek, cebula, ogórek konserwowy
  • GAMBERETTI ser mozzarela, sos, krewetki, czosnek pomidorki koktailowe, kapary, natka pietruszki,
  • DIABLO ser mozzarella, sos, pieczarki, salami, papryka jalapeno, oliwki, tabasco(OSTRA)

Makarony

  • Makaron 1 Makaron świeży mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
  • Makaron 2 Makaron świeży mrożony , gotujemy w gorącej wodzie
  • Makaron 3 Bolonese Makaron świeży mrożony, gotujemy w gorącej wodzie

KAPUSTY I SAŁATKI DO OBIADU I KOLACJI

  • Kapusta niebieska gotowana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec)
  • Kapusta pekinka surówka (sos koperkowo- ziołowy, sól, pieprz, koperek suszony, cukier, olej)
  • Sałata lodowa surówka (sos włoski, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej)
  • Buraczki (sól, cukier, ocet)
  • Marchewka z mandarynką (sól)
  • Kapusta kiszona zasmażana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec, mąka)
  • Kapusta kiszona z pieczarkami (marchew, cukier, pieprz, pieczarki)
  • surówka z selera (seler surowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt naturalny, majonez)

SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY

  • Jarzynowa (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, groszek konserwowy, ogórek konserwowy, sól, pieprz, majonez)
  • Ananasowa ( seler konserwowy, kukurydza, szynka, jajko, ananas, por, sól, majonez)
  • Brokuł + jajko (jajko, brokuł, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
  • gyros z kurczaka (przyprawa gyros, kapusta pekińska, kukurydza, olej, ogórek zielony oraz kiszony, majonez, ketchup)
  • makaron tortellini (makaron tortellini z mięsem , przyprawa tzatziki, pomidor, ogórek zielony, papryka, majonez)

CIASTA

  • Tort (biszkopt, jajka, mąka, cukier wanilinowy, masło, owoce, spirytus)
  • Tort śmietanowy (biszkopt , , jajka, mąka, cukier, śmietana 36%, fuzulina wiśniowa)
  • Kopa ( biszkopt, jajka, mąka cukier, masło, orzechy, migdały, rodzynki, spirytus, śmietana kremówka)
  • Wuzetka (mąka, jajka, cukier, kakao, dżem, śmietana 36%)
  • Ciasto agrestowe (mąka, jajka, cukier, agrest, budyń, migdały, śmietana 36%)
  • Sernik ( jajka, cukier, budyń, mąka ziemniaczana, masło, cytryna, rodzynki)
  • Szarlotka ( masło, jajka, mąka, jabłko-brzoskwinia, cuier, cynamon)
  • Ciasteczka (mąka, jajka, masło, proszek do pieczenia, marmolada, orzechy, migdały, kokos, mleko w proszku, kleik ryżowy)

DANIA DODATKOWE

  • Barszcz z krokietem (barszcz- wywar z mięsa, buraczki, sól, pieprz, czosnek, krokiet- mięso gotowane, placek- mleko, mąka, jajko, sól, olej, pieczarki, bułka tarta)
  • Strogonow (mięso wieprzowe, pieczarki, ogórek konserwowy, papryka, sól, pieprz, vegeta, maggi)
  • Bogracz (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi, przyprawa do gulaszu, papryka, seler, pietruszka, marchew)
  • Flaczki ( flaki wołowe, rosół, seler, marchew, czosnek, por, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
  • Żurek (zakwas, mąka, jajko, boczek)
  • Krem pieczarkowy z pulpetami (mięso drobiowo-wieprzowe, pieczarki, mąka, śmietana, jajko, cebula, sól, pieprz, maggi)

RYBY

  • Karp (karp, cebula, jajko, bułka tarta, sól, masło, klarowane)
  • Dorsz – filet (dorsz polędwica, bułka tarta, jajko, sól, Vegeta, cebula, masło klarowane, ziele angielskie)

 Zimna płyta

  • Wędliny
  • Sery(gouda, turek pleśniowy, rolada giżycka, mozzarella)
  • Tortilla(placek tortilla, sałata masłowa, serek almette, papryka czerwona)
  • Jajko gotowane( jajko, majonez)
  • Galert wieprzowy (golonko wieprzowe, marchew, seler, cebula, czosnek, sól, pieprz, żelatyna)
  • Tymbaliki drobiowe ( marchew, seler, sól, pieprz, czosnek, żelatyna)
  • Szynka w galarecie(szynka konserwowa ,serek almette z chrzanem, żelatyna)
  • Mintaj opiekany w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cukier, cebula, liść laurowy)
  • Kulki rybne w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól,cebula, cukier, liść laurowy)
  • Śledzie po grecku (mintaj, mąka, jajko, sól, Vegeta, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, cebula, olej)
  • Śledź słony w oleju z cebulą (LISNER)
  • Pomidor z mozzarellą(pomidor, ser mozzarella, sos włoski, olej)
  • Pieczarki marynowane(ROLNIK)
  • Tatar (mięso wołowe, sól, pieprz, Vegeta, maggi)
  • Nuggetsy(filet z kurczaka, panierka klasyczna)
  • Pieczywo
  • Masło

 Dodatki do Kolacji

  • Frytki
  • Ziemniak pieczone
  • Ziemniaki puree (ziemniaki, masło, śmietana 36%, sól)

Strona główna HACCP GHP GMP od Mietka pdf

Więcej mojej dokumentacji https://haccp-dokumenty.pl/

Tagi , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Leave a Reply