Alergeny do MENU w Restauracji dla Gastronomii

Alergeny do MENU w Restauracji dla Gastronomii

Wzorcowa Księga nr. 001.23 HM Word / doc., do samodzielnego uzupełnienia treści. Kup przez PayPal / Kup Teraz lub przelew bankowy On-Line

Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

Szanowny Kliencie!

Alergeny do MENU w Restauracji dla Gastronomii

mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik.

Alergeny do MENU w RestauracjiZgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów. Informacje te muszą być dobrze widoczne dla konsumentów.

MIĘSA

  • Rolada wieprzowa: /wołowa (boczek, kiełbasa, musztarda, sól, pieprz)
  • Kaczka: (marchew, seler, pietruszka, sól, pieprz, masło)
  • Karczek pieczony: (sól, pieprz, czosnek, olej, masło)
  • Udko pieczone: (kurczak, przyprawa do kurczaka prymat, olej, masło)
  • Kotlet schabowy: (mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, czosnek)
  • Pierś z kurczaka w płatkach: (płatki kukurydziane, sól, pieprz, mąka, jajko)
  • Dewolaj: (mięso drobiowe, masło, ser do krojenia, sól, pieprz, natka pietruszki, jajko, bułka tarta)
  • Szaszłyk: (kurczak, boczek, cebula, papryka, sól, pieprz, olej)
  • Golonko pieczone: (sól, pieprz, papryka mielona)
  • Polędwiczki drobiowe w cieście: (mleko, jajko, mąka, sól, pieprz, kokos, olej)

Pizze:

  • MARGERITA ser mozzarella, sos
  • FUNGHI ser mozzarella, sos, pieczarki
  • VESUVIO ser mozzarella, sos, szynka
  • CAPRICCIOSA ser mozzarella, sos, szynka, pieczarki
  • SALAMI ser mozzarella, sos, salami
  • VEGETARIANA ser mozzarella, sos, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, brokuł
  • HAWAII ser mozzarella, sos, szynka, ananas
  • VENEZIA ser mozzarella, sos, kurczak, kukurydza
  • FARMERSKA ser mozzarella, sos, kiełbasa, cebula, pieczarki
  • GYROS ser mozzarella, sos, gyros, papryka, cebula, kukurydza
  • WIEJSKA ser mozzarella, sos, szynka, boczek, cebula, pieczarki
  • AGNIESZKA ser mozzarella, sos, orzech włoskie, żurawina, camembert, rukola
  • QUATRO STAGIONI ser mozzarella, sos, szynka, salami, papryka, pieczarki
  • CASPARTINO ser mozzarella, sos, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan
  • GIUSSEPE ser mozzarella, sos, boczek, szynka, salami, kiełbasa
  • RUCOLI ser mozzarella kulka, sos, pomidor, rukola
  • IBIZA ser mozzarella, sos, kurczak, brokuł, kukurydza
  • SUPREMA ser mozzarella, sos, boczek, szynka, cebula, brokuł, pieczarki
  • 4 SERY ser mozzarella, mozzarella kulka, ser favita, ser pleśniowy, rukola
  • LATINA ser mozzarella, sos, papryka jalapeno, kiełbasa chorizo, cebula, kukurydza, rukolą
  • VILLAGGIO ser mozzarella, sos, pieczarki, szynka, boczek, papryka, cebula
  • PANCETTA ser mozzarella, sos, czosnek, pieczarki, boczek, cebula, ogórek konserwowy
  • GAMBERETTI ser mozzarella sos, krewetki, czosnek pomidorki koktailowe, kapary, natka pietruszki,
  • DIABLO ser mozzarella, sos, pieczarki, salami, papryka jalapeno, oliwki, tabasco(OSTRA)

Makarony

  • Makaron 1: makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
  • Makaron 2: makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
  • Makaron 3: Bolonese makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie

KAPUSTY I SAŁATKI DO OBIADU I KOLACJI

  • Kapusta niebieska gotowana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec)
  • Kapusta pekinka surówka (sos koperkowo- ziołowy, sól, pieprz, koperek suszony, cukier, olej)
  • Sałata lodowa surówka (sos włoski, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej)
  • Buraczki (sól, cukier, ocet)
  • Marchewka z mandarynką (sól)
  • Kapusta kiszona zasmażana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec, mąka(1))
  • Kapusta kiszona z pieczarkami (marchew, cukier, pieprz, pieczarki)
  • Surówka z selera (seler surowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt naturalny, majonez)

SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY

  • Jarzynowa: (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, groszek konserwowy, ogórek konserwowy, sól, pieprz, majonez)
  • Ananasowa: ( seler konserwowy, kukurydza, szynka, jajko, ananas, por, sól, majonez)
  • Brokuł + jajko: (jajko, brokuł, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
  • Gyros z kurczaka: (przyprawa gyros, kapusta pekińska, kukurydza, olej, ogórek zielony oraz kiszony, majonez, ketchup)
  • Makaron tortellini: (makaron tortellini z mięsem, przyprawa tzatziki, pomidor, ogórek zielony, papryka, majonez)

                                                                            CIASTA

  • Tort: (biszkopt, jajka, mąka, cukier wanilinowy, masło, owoce, spirytus)
  • Tort śmietanowy: (biszkopt, jajka, mąka, cukier, śmietana 36%, fuzulina wiśniowa)
  • Kopa: ( biszkopt, jajka, mąka, cukier, masło, orzechy, migdały, rodzynki, spirytus, śmietana kremówka)
  • Wuzetka: (mąka, jajka, cukier, kakao, dżem, śmietana 36%)
  • Ciasto agrestowe: (mąka, jajka, cukier, agrest, budyń, migdały, śmietana 36%)
  • Sernik: ( jajka, cukier, budyń, mąka ziemniaczana, masło, cytryna, rodzynki)
  • Szarlotka: ( masło, jajka, mąka, jabłko-brzoskwinia, cuier, cynamon)
  • Ciasteczka: (mąka, jajka, masło, proszek do pieczenia, marmolada, orzechy, migdały, kokos, mleko w proszku, kleik ryżowy)

DANIA DODATKOWE

  • Barszcz z krokietem: (barszcz- wywar z mięsa, buraczki, sól, pieprz, czosnek, krokiet- mięso gotowane, placek- mleko, mąka, jajko, sól, olej, pieczarki, bułka tarta)
  • Strogonow: (mięso wieprzowe, pieczarki, ogórek konserwowy, papryka, sól, pieprz, maggi)
  • Bogracz: (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi, przyprawa do gulaszu, papryka, seler, pietruszka, marchew)
  • Flaczki: ( flaki wołowe, rosół, seler, marchew, czosnek, por, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
  • Żurek: (zakwas, mąka, jajko, boczek)
  • Krem pieczarkowy z pulpetami: (mięso drobiowo-wieprzowe, pieczarki, mąka, śmietana, jajko, cebula, sól, pieprz, maggi)

RYBY

  • Karp (karp, cebula, jajko, bułka tarta, sól, masło klarowane)
  • Dorsz – filet (dorsz polędwica, bułka tarta, jajko, sól, cebula, masło klarowane, ziele, angielskie)

Zimna płyta

  • Wędliny
  • Sery: (gouda, turek pleśniowy, rolada giżycka, mozzarella)
  • Tortilla: (placek tortilla(1), sałata masłowa, serek almette, papryka czerwona)
  • Jajko gotowane: ( jajko, majonez)
  • Galert wieprzowy: (golonko wieprzowe, marchew, seler, cebula, czosnek, sól, pieprz, żelatyna)
  • Tymbaliki drobiowe: ( marchew, seler, sól, pieprz, czosnek, żelatyna)
  • Szynka w galarecie: (szynka konserwowa ,serek almette z chrzanem, żelatyna)
  • Mintaj opiekany w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cukier, cebula, liść laurowy)
  • Kulki rybne w zalewie octowej; (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cebula, cukier, liść laurowy)
  • Śledzie po grecku: (mintaj, mąka, jajko, sól, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, cebula, olej)
  • Śledź słony w oleju z cebulą (LISNER)
  • Pomidor z mozzarellą: (pomidor, ser mozzarella, sos włoski, olej)
  • Pieczarki marynowane (ROLNIK)
  • Tatar: (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi)
  • Nuggetsy: (filet z kurczaka, panierka klasyczna(1))
  • Pieczywo
  • Masło

 Dodatki do Kolacji

  • Frytki
  • Ziemniak pieczone
  • Ziemniaki puree (ziemniaki, masło, śmietana 36%, sól)

Strona główna HACCP od Mietka

Więcej mojej dokumentacji https://haccp-dokumenty.pl/

Ogółem recenzji wystawionych po zakupie mojej dokumentacji, za co dziękuję.

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 12 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Zobacz opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację – HACCP / Recenzje Opinie 

Wystaw własną opinię.

Twoja recenzja

Tagi , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.