Alergeny do MENU w Restauracji dla Gastronomii
Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt
Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.
Szanowny Kliencie!
Alergeny do MENU w Restauracji dla Gastronomii
mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik.
Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów. Informacje te muszą być dobrze widoczne dla konsumentów.
MIĘSA
- Rolada wieprzowa: /wołowa (boczek, kiełbasa, musztarda, sól, pieprz)
- Kaczka: (marchew, seler, pietruszka, sól, pieprz, masło)
- Karczek pieczony: (sól, pieprz, czosnek, olej, masło)
- Udko pieczone: (kurczak, przyprawa do kurczaka prymat, olej, masło)
- Kotlet schabowy: (mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, czosnek)
- Pierś z kurczaka w płatkach: (płatki kukurydziane, sól, pieprz, mąka, jajko)
- Dewolaj: (mięso drobiowe, masło, ser do krojenia, sól, pieprz, natka pietruszki, jajko, bułka tarta)
- Szaszłyk: (kurczak, boczek, cebula, papryka, sól, pieprz, olej)
- Golonko pieczone: (sól, pieprz, papryka mielona)
- Polędwiczki drobiowe w cieście: (mleko, jajko, mąka, sól, pieprz, kokos, olej)
Pizze:
- MARGERITA ser mozzarella, sos
- FUNGHI ser mozzarella, sos, pieczarki
- VESUVIO ser mozzarella, sos, szynka
- CAPRICCIOSA ser mozzarella, sos, szynka, pieczarki
- SALAMI ser mozzarella, sos, salami
- VEGETARIANA ser mozzarella, sos, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, brokuł
- HAWAII ser mozzarella, sos, szynka, ananas
- VENEZIA ser mozzarella, sos, kurczak, kukurydza
- FARMERSKA ser mozzarella, sos, kiełbasa, cebula, pieczarki
- GYROS ser mozzarella, sos, gyros, papryka, cebula, kukurydza
- WIEJSKA ser mozzarella, sos, szynka, boczek, cebula, pieczarki
- AGNIESZKA ser mozzarella, sos, orzech włoskie, żurawina, camembert, rukola
- QUATRO STAGIONI ser mozzarella, sos, szynka, salami, papryka, pieczarki
- CASPARTINO ser mozzarella, sos, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan
- GIUSSEPE ser mozzarella, sos, boczek, szynka, salami, kiełbasa
- RUCOLI ser mozzarella kulka, sos, pomidor, rukola
- IBIZA ser mozzarella, sos, kurczak, brokuł, kukurydza
- SUPREMA ser mozzarella, sos, boczek, szynka, cebula, brokuł, pieczarki
- 4 SERY ser mozzarella, mozzarella kulka, ser favita, ser pleśniowy, rukola
- LATINA ser mozzarella, sos, papryka jalapeno, kiełbasa chorizo, cebula, kukurydza, rukolą
- VILLAGGIO ser mozzarella, sos, pieczarki, szynka, boczek, papryka, cebula
- PANCETTA ser mozzarella, sos, czosnek, pieczarki, boczek, cebula, ogórek konserwowy
- GAMBERETTI ser mozzarella sos, krewetki, czosnek pomidorki koktailowe, kapary, natka pietruszki,
- DIABLO ser mozzarella, sos, pieczarki, salami, papryka jalapeno, oliwki, tabasco(OSTRA)
Makarony
- Makaron 1: makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
- Makaron 2: makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
- Makaron 3: Bolonese makaron świeży / mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
KAPUSTY I SAŁATKI DO OBIADU I KOLACJI
- Kapusta niebieska gotowana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec)
- Kapusta pekinka surówka (sos koperkowo- ziołowy, sól, pieprz, koperek suszony, cukier, olej)
- Sałata lodowa surówka (sos włoski, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej)
- Buraczki (sól, cukier, ocet)
- Marchewka z mandarynką (sól)
- Kapusta kiszona zasmażana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec, mąka(1))
- Kapusta kiszona z pieczarkami (marchew, cukier, pieprz, pieczarki)
- Surówka z selera (seler surowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt naturalny, majonez)
SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY
- Jarzynowa: (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, groszek konserwowy, ogórek konserwowy, sól, pieprz, majonez)
- Ananasowa: ( seler konserwowy, kukurydza, szynka, jajko, ananas, por, sól, majonez)
- Brokuł + jajko: (jajko, brokuł, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
- Gyros z kurczaka: (przyprawa gyros, kapusta pekińska, kukurydza, olej, ogórek zielony oraz kiszony, majonez, ketchup)
- Makaron tortellini: (makaron tortellini z mięsem, przyprawa tzatziki, pomidor, ogórek zielony, papryka, majonez)
CIASTA
- Tort: (biszkopt, jajka, mąka, cukier wanilinowy, masło, owoce, spirytus)
- Tort śmietanowy: (biszkopt, jajka, mąka, cukier, śmietana 36%, fuzulina wiśniowa)
- Kopa: ( biszkopt, jajka, mąka, cukier, masło, orzechy, migdały, rodzynki, spirytus, śmietana kremówka)
- Wuzetka: (mąka, jajka, cukier, kakao, dżem, śmietana 36%)
- Ciasto agrestowe: (mąka, jajka, cukier, agrest, budyń, migdały, śmietana 36%)
- Sernik: ( jajka, cukier, budyń, mąka ziemniaczana, masło, cytryna, rodzynki)
- Szarlotka: ( masło, jajka, mąka, jabłko-brzoskwinia, cuier, cynamon)
- Ciasteczka: (mąka, jajka, masło, proszek do pieczenia, marmolada, orzechy, migdały, kokos, mleko w proszku, kleik ryżowy)
DANIA DODATKOWE
- Barszcz z krokietem: (barszcz- wywar z mięsa, buraczki, sól, pieprz, czosnek, krokiet- mięso gotowane, placek- mleko, mąka, jajko, sól, olej, pieczarki, bułka tarta)
- Strogonow: (mięso wieprzowe, pieczarki, ogórek konserwowy, papryka, sól, pieprz, maggi)
- Bogracz: (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi, przyprawa do gulaszu, papryka, seler, pietruszka, marchew)
- Flaczki: ( flaki wołowe, rosół, seler, marchew, czosnek, por, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
- Żurek: (zakwas, mąka, jajko, boczek)
- Krem pieczarkowy z pulpetami: (mięso drobiowo-wieprzowe, pieczarki, mąka, śmietana, jajko, cebula, sól, pieprz, maggi)
RYBY
- Karp (karp, cebula, jajko, bułka tarta, sól, masło klarowane)
- Dorsz – filet (dorsz polędwica, bułka tarta, jajko, sól, cebula, masło klarowane, ziele, angielskie)
Zimna płyta
- Wędliny
- Sery: (gouda, turek pleśniowy, rolada giżycka, mozzarella)
- Tortilla: (placek tortilla(1), sałata masłowa, serek almette, papryka czerwona)
- Jajko gotowane: ( jajko, majonez)
- Galert wieprzowy: (golonko wieprzowe, marchew, seler, cebula, czosnek, sól, pieprz, żelatyna)
- Tymbaliki drobiowe: ( marchew, seler, sól, pieprz, czosnek, żelatyna)
- Szynka w galarecie: (szynka konserwowa ,serek almette z chrzanem, żelatyna)
- Mintaj opiekany w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cukier, cebula, liść laurowy)
- Kulki rybne w zalewie octowej; (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cebula, cukier, liść laurowy)
- Śledzie po grecku: (mintaj, mąka, jajko, sól, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, cebula, olej)
- Śledź słony w oleju z cebulą (LISNER)
- Pomidor z mozzarellą: (pomidor, ser mozzarella, sos włoski, olej)
- Pieczarki marynowane (ROLNIK)
- Tatar: (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi)
- Nuggetsy: (filet z kurczaka, panierka klasyczna(1))
- Pieczywo
- Masło
Dodatki do Kolacji
- Frytki
- Ziemniak pieczone
- Ziemniaki puree (ziemniaki, masło, śmietana 36%, sól)
Strona główna HACCP od Mietka
Więcej mojej dokumentacji https://haccp-dokumenty.pl/
Ogółem recenzji wystawionych po zakupie mojej dokumentacji, za co dziękuję.
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.
Zobacz opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację – HACCP / Recenzje Opinie
Wystaw własną opinię.