Alergeny do MENU w Restauracji

Alergeny do MENU w Restauracji

Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia On-Line. Jedna cena dla wszystkich opracowań, sprawdź na pasku bocznym.

Księga nr., 12.01.21

Alergeny do MENU w Restauracji

Szanowny Kliencie!

ALERGENY NIE SĄ SZKODLIWYMI SKŁADNIKAMI,

mogą jedynie wywoływać nietolerancję u osób posiadających alergię na dany składnik.

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów. Informacje te muszą być dobrze widoczne dla konsumentów.

MIĘSA  Alergeny do MENU w Restauracji

  • Rolada wieprzowa  /wołowa (boczek, kiełbasa, musztarda, sól, pieprz, Vegeta)
  • Kaczka (marchew, seler, pietruszka, sól, pieprz, Vegeta, masło)
  • Karczek pieczony (sól, pieprz, Vegeta, czosnek, olej, masło)
  • Udko pieczone (KURCZAK) (przyprawa do kurczaka prymat, olej, masło)
  • Kotlet schabowy (mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, Vegeta, czosnek)
  • Pierś z kurczaka w płatkach (płatki kukurydziane, sól, pieprz, mąka, jajko)
  • Dewolaj (mięso drobiowe, masło, ser do krojenia, sól, pieprz, natka pietruszki, jajko, bułka tarta)
  • Szaszłyk (kurczak, boczek, cebula, papryka, sól, pieprz, olej)
  • Golonko pieczone (sól, pieprz, Vegeta, papryka mielona)
  • Polędwiczki drobiowe w cieście (mleko, jajko, mąka, sól, pieprz, kokos, olej)

KAPUSTY I SAŁATKI DO

OBIADU I KOLACJI

  • Kapusta niebieska gotowana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec)
  • Kapusta pekinka surówka (sos koperkowo- ziołowy, sól, pieprz, koperek suszony, cukier, olej)
  • Sałata lodowa surówka (sos włoski, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej)
  • Buraczki (sól, cukier, ocet)
  • Marchewka z mandarynką (sól)
  • Kapusta kiszona zasmażana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec, mąka)
  • Kapusta kiszona z pieczarkami (marchew, cukier, pieprz, pieczarki)
  • surówka z selera (seler surowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt naturalny, majonez)

SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY

  • Jarzynowa (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, groszek konserwowy, ogórek konserwowy, sól, pieprz, majonez)
  • Ananasowa ( seler konserwowy, kukurydza, szynka, jajko, ananas, por, sól, majonez)
  • Brokuł + jajko (jajko, brokuł, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
  • gyros z kurczaka (przyprawa gyros, kapusta pekińska, kukurydza, olej, ogórek zielony oraz kiszony, majonez, ketchup)
  • makaron tortellini (makaron tortellini z mięsem , przyprawa tzatziki, pomidor, ogórek zielony, papryka, majonez)

                                                                            CIASTA

  • Tort (biszkopt, jajka, mąka, cukier wanilinowy, masło, owoce, spirytus)
  • Tort śmietanowy (biszkopt, jajka, mąka, cukier, śmietana 36%, fuzulina wiśniowa)
  • Kopa ( biszkopt, jajka, mąka cukier, masło, orzechy, migdały, rodzynki, spirytus, śmietana kremówka)
  • Wuzetka (mąka, jajka, cukier, kakao, dżem, śmietana 36%)
  • Ciasto agrestowe (mąka, jajka, cukier, agrest, budyń, migdały, śmietana 36%)
  • Sernik ( jajka, cukier, budyń, mąka ziemniaczana, masło, cytryna, rodzynki)
  • Szarlotka ( masło, jajka, mąka, jabłko-brzoskwinia, cukier, cynamon)
  • Ciasteczka (mąka, jajka, masło, proszek do pieczenia, marmolada, orzechy, migdały, kokos, mleko w proszku, kleik ryżowy)

DANIA DODATKOWE

  • Barszcz z krokietem (barszcz- wywar z mięsa, buraczki, sól, pieprz, czosnek, krokiet- mięso gotowane, placek- mleko, mąka, jajko, sól, olej, pieczarki, bułka tarta)
  • Strogonow (mięso wieprzowe, pieczarki, ogórek konserwowy, papryka, sól, pieprz, vegeta, maggi)
  • Bogracz (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi, przyprawa do gulaszu, papryka, seler, pietruszka, marchew)
  • Flaczki ( flaki wołowe, rosół, seler, marchew, czosnek, por, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
  • Żurek (zakwas, mąka, jajko, boczek)
  • Krem pieczarkowy z pulpetami (mięso drobiowo-wieprzowe, pieczarki, mąka, śmietana, jajko, cebula, sól, pieprz, maggi)

RYBY

  • Karp (karp, cebula, jajko, bułka tarta, sól, masło klarowane)
  • Dorsz – filet (dorsz polędwica, bułka tarta, jajko, sól, Vegeta, cebula, masło klarowane, ziele, angielskie)

 Zimna płyta

  • Wędliny
  • Sery(gouda, turek pleśniowy, rolada giżycka, mozzarella)
  • Tortilla(placek tortilla, sałata masłowa, serek almette, papryka czerwona)
  • Jajko gotowane( jajko, majonez)
  • Galert wieprzowy (golonko wieprzowe, marchew, seler, cebula, czosnek, sól, pieprz, żelatyna)
  • Tymbaliki drobiowe ( marchew, seler, sól, pieprz, czosnek, żelatyna)
  • Szynka w galarecie(szynka konserwowa, serek almette z chrzanem, żelatyna)
  • Mintaj opiekany w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cukier, cebula, liść laurowy)
  • Kulki rybne w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cebula, cukier, liść laurowy)
  • Śledzie po grecku (mintaj, mąka, jajko, sól, Vegeta, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, cebula, olej)
  • Śledź słony w oleju z cebulą (LISNER)
  • Pomidor z mozzarellą(pomidor, ser mozzarella, sos włoski, olej)
  • Pieczarki marynowane(ROLNIK)
  • Tatar (mięso wołowe, sól, pieprz, Vegeta, maggi)
  • Nuggetsy(filet z kurczaka, panierka klasyczna)
  • Pieczywo
  • Masło

 Dodatki do Kolacji

  • Frytki
  • Ziemniak pieczone
  • Ziemniaki puree (ziemniaki, masło, śmietana 36%, sól)

Strona główna HACCP od Mietka

Więcej mojej dokumentacji https://haccp-dokumenty.pl/

Tagi , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Leave a Reply