Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Bar - Alkohol

Bar – Alkohol

HACCP Bar i Alkohol – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bar Alkohol – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Sklep Monopolowy z Lanym Piwem

HACCP GMP GHP Sklep Monopolowy z Lanym Piwem HACCP GMP GHP Sklep Monopolowy z Lanym Piwem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu monopolowego, który prowadzi sprzedaż piwa i wina lanego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Sklepu Monopolowego z Lanym Piwem Lane piwo do butelki PET na wynos Lane wino do butelki PET na wynos Przekąski w postaci chipsów pakowanych (Lays, Pringels) pakowanych orzeszków, pistacji Sery pakowane w opakowaniach jednostkowych Piwa w butelce z… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Sklep Monopolowy z Lanym Piwem

HACCP Tawerna z Lodami

HACCP Tawerna z Lodami HACCP Tawerna z Lodami   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla tawerny z lodami z automatu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” serwowane będą napoje chłodzące i gorące serwowanie lodów z automatu obsługa w systemie tradycyjnym Przykładowe MENU dla Tawerny z Lodami z Automatu Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty Zupy wywary sosy: żurek, flaki, gulasz Potrawy mięsne: karczek, schab, kiełbasa, kaszanka,… Czytaj dalej »HACCP Tawerna z Lodami

HACCP GMP GHP Pub Fast Food

HACCP GMP GHP Pub Fast Food HACCP GMP GHP Pub Fast Food   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pubu z fast foodem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który posiłki zamawia od dostawcy zewnętrznego, gdzie posiłki są przygotowywane w kuchni, która posiada zgodę na działalność, wydaną przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną, w której jest wprowadzony system HACCP i GMP/GHP. Przykładowe MENU dla Pubu z Fast Foodem Potrawy gotowe od dostawcy zewnętrznego Zupy: żurek z… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pub Fast Food

HACCP GMP GHP Pub Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Pub Posiłki z Cateringu HACCP GMP GHP Pub Posiłki z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pubu, który oferuje posiłki z cateringu – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który posiłki zamawia od dostawcy zewnętrznego, gdzie posiłki są przygotowywane w kuchni, która posiada zgodę na działalność, wydaną przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną, w której jest wprowadzony system HACCP i GMP/GHP. Przykładowe MENU dla Pubu z Posiłkami z Cateringu Potrawy… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pub Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Drink Bar Gastronomią

HACCP GMP GHP Drink Bar z Gastronomią HACCP GMP GHP Drink Bar z Gastronomią   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla drink baru z posiłkami – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Drink Baru z Gastronomią Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej Zupy, wywary: rosół, krem z pomidorów, krem z brokułów, krem z dyni, krem z pora Sosy: Vinegre, Miodowo – musztardowy, Czosnkowy na jogurcie, Jogurtowy, pomidorowy, słodko-kwaśny Potrawy mięsne: kurczak z grilla, stek z… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Drink Bar Gastronomią

HACCP GMP GHP Drink Bar

HACCP GMP GHP Drink Bar HACCP GMP GHP Drink Bar   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla drink baru – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner Przykładowe MENU dla Drink Baru Potrawy gotowe Przekąski: chipsy, paluszki itp. Napoje gorące: kawa, herbata Napoje bezalkoholowe: Pepsi, 7UP, Schweps, woda gazowana i niegazowana itp. Napoje alkoholowe: piwo lane i z butelek, wina… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Drink Bar

HACCP GMP GHP Pub z Gastronomią

HACCP GMP GHP Pub z Gastronomią HACCP GMP GHP Pub z Gastronomią   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pubu, które oferuje posiłki – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos” Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego Przykładowe MENU dla Pubu z Gastronomią Potrawy przygotowywane od surowca Zupy, sosy: rosół, żurek z kiełbasą, krem brokułowy, krem… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pub z Gastronomią

HACCP GMP GHP Bar Fast Food i Piwo

HACCP GMP GHP Bar Fast Food i Piwo HACCP GMP GHP Bar Fast Food i Piwo   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla baru z fast foodem i piwem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Baru z Fast Foodem i Piwem Dostawa surowca / półproduktu odbywa się zawsze przed otwarciem zakładu. Wielkość i częstotliwość dostaw realizowana będzie w oparciu o harmonogram, sporządzany okresowo na potrzeby żywienia. Przewiduje się, że produkty łatwopsujące się przechowywane będą w urządzeniach… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bar Fast Food i Piwo

HACCP GMP GHP Bar z Fast Foodem

HACCP GMP GHP Bar z Fast Foodem HACCP GMP GHP Bar z Fast Foodem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla baru z fast foodem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu który posiłki gotuje w oparciu o półprodukty. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” Serwowanie potraw i napojów Obsługa w systemie tradycyjnym Catering potraw Przykładowe MENU dla Baru z Fast Foodem Potrawy przygotowywane zaczynając od obróbki wstępnej: Zupy… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bar z Fast Foodem