Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Bistro

Bistro

HACCP Bistro – zobacz dostępne dokumentacje dla bistro. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bistro – zobacz dostępne dokumentacje dla bistro. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bistro

HACCP GMP GHP Bistro HACCP GMP GHP Bistro   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla bistro z potrawami z półproduktów, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu, Sprzedaż „na wynos” Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego / catering Przykładowe MENU dla Bistro Potrawy przygotowywane z półproduktów Potrawy rybne: sałatki śledziowe, paluszki krabowe, ryba po grecku, kotlety rybne, filety z ryby Potrawy mieszane: bigos, fasola po bretońsku, gulasz z łopatki… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bistro

HACCP GHP/GMP Mini Bistro Catering

HACCP GMP GHP Bistro z Cateringiem

HACCP GMP GHP Bistro z Cateringiem HACCP GMP GHP Bistro z Cateringiem       Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla bistro z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu Sprzedaż „na wynos” Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego Catering potraw do zakładów / szkół Przykładowe MENU dla Bistro z Cateringiem Potrawy przygotowywane od surowca Zupy: kapuśniak, żurek śląski, barszcz czerwony, ogórkowa, jarzynowa, grochowa, krupnik, rosół z makaronem… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bistro z Cateringiem