Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Gastronomia

Gastronomia

HACCP Gastronomia – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Gastronomia – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Kurczak z Rożna

HACCP GMP GHP Kurczak z Rożna HACCP GMP GHP Kurczak z Rożna   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kurczaka z rożna, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Kurczaka z Rożna Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty Potrawy mięsne: kurczak z rożna. Potrawy bezmięsne; frytki, bułki, chleb Dodatki warzywa, surówki; surówka z kapusty białej i pekinki, marchewka, rzodkiewka, por Napoje gorące: czekolada na gorąco, herbata, kawa, gorący kubek Potrawy gotowe Napoje: soki w kartonie, butelka, sprite, coca-cola, pepsi, capy, woda z… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Kurczak z Rożna

HACCP GMP GHP Pawilon z Lodami

HACCP GMP GHP Pawilon z Lodami HACCP GMP GHP Pawilon z Lodami   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pawilonu gastronomicznego z lodami, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Pawilonu z Lodami Desery przygotowywane w oparciu o półprodukty: Lody włoskie z automatu Lody gałkowe / kuwetowe Napoje zimne: granity owocowe Gofry: (z bita śmietana, z owocami, z dżemem, z cukrem pudrem …) Napoje gorące: kawa, herbata Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Pawilon z Lodami – wysyłając… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pawilon z Lodami

HACCP GMP GHP Lody Włoskie

HACCP GMP GHP Lody Włoskie HACCP GMP GHP Lody Włoskie   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla lodów włoskich, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Lodów Włoskich   Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Lody Włoskie – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz: Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange) Kwota: 200 zł Tytuł przelewu: Za prawa… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Lody Włoskie

HACCP GMP GHP Lody Gałkowe Sorbety

HACCP GMP GHP Lody Gałkowe Sorbety HACCP GMP GHP Lody Gałkowe Sorbety   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla lodów gałkowych i sorbetów, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Desery lodowe Lody gałkowe / Sorbety o różnych smakach Desery z półproduktów Gofry z bitą śmietaną i dodatkami Napoje gorące: kawa, herbata Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Lody Gałkowe Sorbety – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz: Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Lody Gałkowe Sorbety

HACCP GMP GHP Food Truck Sweet Kuleczki

HACCP GMP GHP Food Truck Sweet Kuleczki HACCP GMP GHP Food Truck Sweet Kuleczki   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla food trucka ze słodkimi kuleczkami / food trucka ze sweet balls, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Sweet Kuleczki są wypiekane na bazie ciasta do gofrów. Przykładowe MENU dla Food Trucka ze Sweet Kuleczkami  Desery z półproduktów Desery: sweet kuleczki Napoje gorące: kawa, herbata Napoje: granity owocowe Potrawy gotowe: Napoje: różne napoje słodkie gazowane i niegazowane, soki, woda,… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Food Truck Sweet Kuleczki

HACCP GMP GHP Klub Dziecięcy

HACCP GMP GHP Klub Dziecięcy HACCP GMP GHP Klub Dziecięcy   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla klubiku dziecięcego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki przywożone są do zakładu w systemie cateringowym. Firma cateringowa dostarcza posiłki w termosach do drzwi wejściowych, od zaplecza kuchennego; pracownicy przenoszą termosy do pomieszczenia w którym są wydawane. Przykładowe MENU dla Klubu Dziecięcego Posiłki gorące: Zupy: zupa kapuśniak, jarzynowa, ogórkowa, pieczarkowa, krupnik, pomidorowa, fasolowa, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, zupy podawane są z pieczywem Drugie… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Klub Dziecięcy

HACCP GMP GHP Stołówka Pracownicza

HACCP GMP GHP Stołówka Pracownicza HACCP GMP GHP Stołówka Pracownicza   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki w miejscu pracy, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Obiady do stołówki dostarczane są przez firmę zewnętrzną a śniadania i kolację robimy w oparciu o półprodukty na miejscu we własnym zakresie (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych). Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu Obsługa w systemie tradycyjnym zza lady bez… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Stołówka Pracownicza

HACCP GMP GHP Pensjonat

HACCP GMP GHP Pensjonat HACCP GMP GHP Pensjonat   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pensjonatu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który śniadania serwuje w postaci stołu szwedzkiego, posiłki robi z półproduktów. Przykładowe MENU dla Pensjonatu Potrawy przygotowywane z półproduktów Zupy wywary sosy: barszcz biały / czerwony Potrawy rybne: pasta rybna Potrawy mieszane: jajko na boczku, hot dog, krokiety, tortille Potrawy bezmięsne: naleśniki, racuchy, omlety, płatki z mlekiem, jajecznica, twarożek, pasta jajeczna, jajko na… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pensjonat

HACCP GMP GHP Hotel

HACCP GMP GHP Hotel HACCP GMP GHP Hotel   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla hotelu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który śniadania serwuje w postaci stołu szwedzkiego, posiłki robi z półproduktów. Przykładowe MENU dla Hotelu Potrawy przygotowywane z półproduktów Zupy wywary sosy: barszcz biały / czerwony Potrawy rybne: pasta rybna Potrawy mieszane: jajko na boczku, hot dog, krokiety, tortille Potrawy bezmięsne: naleśniki, racuchy, omlety, płatki z mlekiem, jajecznica, twarożek, pasta jajeczna, jajko na… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Hotel

HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Alkoholem i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Alkoholem i z Cateringiem HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Alkoholem i z Cateringiem Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii od surowca z alkoholem i z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: serwowanie potraw i napojów obsługa w systemie tradycyjnym Przykładowe MENU dla Gastronomii od Surowca z Alkoholem i z Cateringiem Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy Zupy… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Alkoholem i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Gastronomia – wzór

HACCP GMP GHP Gastronomia – wzór HACCP GMP GHP Gastronomia – wzór   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Działalność gastronomiczna prowadzona w zakresie małej gastronomii w oparciu o półprodukty, mrożonki, świeże owoce i warzywa, gotowe wyroby. Przykładowe MENU dla Gastronomii – wzór Potrawy przygotowywane od surowca Zupy, sosy: rosół, pomidorowa, ogórkowa, flaki, rybna, żurek, barszcz czerwony… Potrawy mięsne: schab panierowany, filet z kurczaka panierowany Potrawy rybne: dorsz, pstrąg tusza, flądra, morszczuk Potrawy… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia – wzór

HACCP GMP GHP Gastronomia z Kanapkami

HACCP GMP GHP Gastronomia z Kanapkami HACCP GMP GHP Gastronomia z Kanapkami   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii z kanapkami, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Działalność polegająca na produkcji posiłków na bazie surowego mięsa warzyw w naczyniach wielokrotnego użytku. Gastronomia z pieczywem oferująca w sprzedaży chleb na naturalnym zakwasie oraz pieczywo różnego rodzaju na słodko oraz słono. Zakład serwujący kanapki, sałatki, oraz kawę i inne napoje oraz naturalne soki. Oferuje również dania lunch oraz fitness lunch dla osób… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia z Kanapkami

HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast

HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii z wypiekiem ciast, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Gastronomii z Wypiekiem Ciast Potrawy przygotowywane z półproduktów Zupy wywary sosy: pomidorowa, kalafiorowa, żurek, grochowa, dyniowa, krupnik ,barszcz czerwony, jarzynowa, kapuśniak, rosół, sos jasny, sos pieczeniowy Potrawy mięsne: kotlet mielony, kotlet schaby, kotlet drobiowy, bitki wieprzowe, karmidle, gulasz wieprzowy oraz wołowy, zrazy wieprzowe, rolady wieprzowe oraz… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast

HACCP GMP GHP Garmażerka z Cateringiem

HACCP GMP GHP Garmażerka z Cateringiem HACCP GMP GHP Garmażerka z Cateringiem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla garmażerki z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla garmażerki która posiłki gotuje od surowca, obróbki brudnej warzyw z cateringiem. Przykładowe MENU dla Garmażerki z Cateringiem Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy Zupy wywary sosy: rosół, pomidorowa, barszcz, krupnik, sos myśliwski, sos czosnkowy i winegret, czosnkowy, tysiąca wysp, cumberland, tatarski Potrawy mięsne: kotlety… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Garmażerka z Cateringiem

HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu

HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja do produkcji ciast w domu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Produkcji Ciast w Domu Dokumentacja opracowana dla zakładu który ciasta piecze od surowca. Przedmiotem działalności jest ciastkarnia, gdzie wypieki wykonywane będą domowymi sposobami z wyjątkową starannością i precyzją, jedynie na naturalnych składnikach, bez jakichkolwiek gotowych mieszanek cukierniczych. Produkujemy cista: Drożdżowe – Croissanty Brioszka Ciasto Francuskie… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu

HACCP GMP GHP Gastronomia od surowca Kup On-Line

HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Cateringiem

HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Cateringiem HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Cateringiem      Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii od surowca z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki gotujemy w oparciu o surowiec (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych) posiłki podajemy do konsumpcji na miejscu. Dokumentacja opracowana dla zakładu który posiłki gotuje od surowca, obróbki brudnej warzyw z cateringiem. wzór gotowiec Serwis potraw do konsumpcji na… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia od Surowca z Cateringiem

HACCP GMP/GHP Pub

HACCP GMP GHP Pub

HACCP GMP GHP Pub HACCP GMP GHP Pub       Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla pubu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Przygotowywanie potraw w oparciu o półprodukty w punkcie gastronomicznym – w jednym pomieszczeniu i umożliwienie konsumpcji przygotowanych potraw przez klienta Przykładowe MENU dla Pubu Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty: Potrawy mieszane: kebab na frytkach, burger wołowy, zapiekanka Potrawy mięsne: boczek w plasterkach parzony, boczek duński plastry, salami, skrzydełka w… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Pub

HACCP GMP/GHP Gastronomia z półproduktów

HACCP GMP GHP Gastronomia z Półproduktów i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Gastronomia z półproduktów i z cateringiem HACCP GMP GHP Gastronomia z Półproduktów i z Cateringiem     Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii z półproduktów z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Gastronomii z Półproduktów i z Cateringiem Potrawy przygotowywane z półproduktów Zupy wywary sosy: pomidorowa, rosół, rybna, sos łagodny (przygotowywany z półproduktów w lokalu), sos ostry (gotowy), ketchup (gotowy) Potrawy mieszane: kebab w bułce, kebab w cieście, kebab na talerzu, kebab… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia z Półproduktów i z Cateringiem