Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Bar Fast Food i Piwo

HACCP Bar Fast Food i Piwo

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 67 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla baru z fast foodem i piwem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Baru z Fast Foodem i Piwem

  1. Dostawa surowca / półproduktu odbywa się zawsze przed otwarciem zakładu.
  2. Wielkość i częstotliwość dostaw realizowana będzie w oparciu o harmonogram, sporządzany okresowo na potrzeby żywienia.
  3. Przewiduje się, że produkty łatwopsujące się przechowywane będą w urządzeniach chłodniczych, dostosowanych do asortymentu i odpowiednich warunków przechowywanie.
    • Mięso, drób, dostarczane będą wstępnie oczyszczone i podzielone na gatunki konsumenckie.
    • Produkty suche dostarczane będą w opakowaniach fabrycznych do obrotu hurtowego; w kartonach, workach, paczkach i lekkich opakowaniach drewnianych.
    • Piwo, napoje, soki, dostarczane będą w transportach zwrotnych.
  4. Krótki opis swojej produkcji: półprodukty kupuję w hurtowni, przywiezione są samochodem firmy zewnętrznej. Po sprawdzeniu jakości, sortuję, układam na półkach w barze i wkładam do ”zamrażarki” lodówki, warzywa do lodówki.

Dokumentacja opracowana dla zakładu który posiłki gotuje w oparciu o półprodukty.

  1. Zupy wywary sosy: sos czosnkowy, pomidorowy ostry
  2. Potrawy mięsne: Kebab wołowo – wieprzowy……
  3. Potrawy mieszane:
    • Kebab w picie mały (mięso, surówka, sos)
    • Kebab w picie średni (mięso, surówka, sos)
    • Kebab w picie mega (mięso, surówka, sos)
    • Kebab w picie XXL (mięso, surówka, sos)
    • Kebab box mały (mięso, frytki, ser żółty, surówka, kukurydza, szczypiorek, sos)
    • Kebab box duży (mięso, frytki, ser żółty, surówka, kukurydza, szczypiorek, sos)
    • Zestaw obiadowy (mięso, frytki, surówka, sos, ogórek, pomidor, kukurydza)
    • Zestaw dla dzieci:
      • Nuggetsy (5 nuggetsów, frytki, surówka, sos + dowolny sok 330ml Cappy)
      • Kurczaczek (mięso, frytki, surówka, sos + dowolny sok 330ml Cappy)
  4. Potrawy bezmięsne: frytki
  5. Surówki, warzywa owoce: surówki z kapusty biała, czerwona, szczypiorek, ogórek, pomidor
  6. Napoje, soki z owoców: soki w butelce
  7. Napoje bezalkoholowe: Coca-cola, Mirinda, 7Up, Sprite, Fanta, Lipton
  8. Napoje alkoholowe: piwo butelka, piwo lane z dystrybutora

Zamów komplet dokumentacji HACCP Bar Fast Food i Piwo – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 04.28.03 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
  2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.