HACCP Bistro Księga GMP/GHP dla Bistra

HACCP Bistro Księga GMP/GHP dla Bistra

HACCP Bistro Kuchnia Śródziemnomorska

HACCP Bistro Księga GMP/GHP dla Bistra

Wzorcowa Księga nr. 002.22 HM Word / doc., do samodzielnego uzupełnienia treści.  Kup przez PayPal / Kup Teraz lub przelew bankowy On-Line.

Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Działalność gastronomiczna prowadzona w zakresie małej gastronomii w oparciu półprodukty i gotowe wyroby .

  • konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos”,
  • serwowanie potraw i napojów,
  • obsługa w systemie tradycyjnym.
  • Zupa śródziemnomorska z owoców morza.
  • Potrawy rybne: Krewetki po pekińsku, Krewetki po francusku
  • Potrawy mieszane: Krewetki z makaronem, Kurczak w sosie curry, Kurczak z czarnymi grzybami, Kurczak po prowansalsku w sosie miodowo-musztardowym, Wołowina z warzywami, Makaron w sosie bolońskim
    • Krewetki z makaronem
    • Mięso z kurczaka dania mięsne są podawane z ryżem lub z makaronem.
  • Potrawy bezmięsne; frytki – już pokrojone, smażone we frytkownicy, ziemniaki –pokrojone, smażone we frytkownicy, ryż – gotowany naturalny lub z dodatkiem curry,
    • Bukiet warzyw prosto z patelni,
    • Cukinia w sosie miodowo-musztardowym – sałatki; Sałatka Nicejska, Sałatka Prowansalska, Sałatka Grecka,
    • Krótki opis procesu produkcji: wszystkie sałatki będą robione z gotowych produktów już pokrojonych
  • Surówki, warzywa; surówka z białej kapusty (kapusta jest już zakupiona poszatkowana)
    • Sałatka śródziemnomorska – przepis podstawowy to biały ser z dodatkiem warzyw (czasami również owoców) oraz dressing.
    • Sałatka kuchni francuskiej: sałatkę na bazie pomidorów i sera mozzarella, które będą oprószone solą, pieprzem i oregano.
    • Sałatka greckiej kuchni: ser feta, oliwki, cebulę, pomidorki koktajlowe i kilka rodzajów sałat. Do tego potrzebne są przyprawy. Sałatkę można skropić niewielką ilością oliwy z oliwek z dodatkiem soku z cytryny.
  • Desery, ciasta:
    • Rożki cytrynowe, ciasto z herbatników maślanych śmietany i jogurtu, przekładane z gotowego czekoladowego biszkoptu, zrobione przy pomocy blendera
    • Ciasto czekoladowe, ciasto z kupionych pierników, przekładane gotowym biszkoptem z serkiem mascarpone, składniki do masy są zmieszane przy użyciu blendera,
    • Chatka puchatka – ciasto sernikowe, jest zrobione z herbatników, masy serowej zblendowanej mikserem, w środek chatki kroimy galaretkę. Po uformowaniu chatki polewamy polewą czekoladową

Dokumentacja zawiera wszystko, co wymaga Sanepid:

Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

Zobacz spis treści HACCP GMP/GHP Gastronomii z półproduktów

Dodatkowo wysyłam instrukcję, na co należy zwrócić uwagę.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

Więcej na stronie haccp-dokumenty.pl

Ogółem recenzji wystawionych po zakupie mojej dokumentacji, za co dziękuję.

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 12 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Zobacz opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację – HACCP / Recenzje Opinie 

Wystaw własną opinię.

Twoja recenzja

Tagi , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.