HACCP Dieta Pudełkowa
HACCP Dieta Pudełkowa
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla posiłków w formie diety pudełkowej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakład zajmuje się obróbką produktów (mięso, ryby, produkty mączne, owoce, warzywa), przygotowaniem z nich dań o odpowiedniej gramaturze, schłodzeniu, poporcjowaniu i zapakowaniem ich w hermetyczne pojemniki.
Przykładowe MENU dla Diety Pudełkowej
- Potrawy przygotowywane od surowca
- Zupy wywary sosy: sosy pomidorowe, sosy śmietanowe, wywary warzywne i drobiowe, zupy jarzynowe, zupy kremy
- Potrawy mięsne: wieprzowina, wołowina, drób. Mięsa są dostarczane od producenta już poporcjowane i zapakowane hermetycznie w worki typu vacuum. Trafiają do chłodziarek w kuchni
- Potrawy rybne: tylko ryby w całości lub filety pieczone w piecu świeże lub mrożone
- Potrawy mieszane: zestawy obiadowe i sałatkowe
- Potrawy bezmięsne: codziennie tworzymy szereg różnych dań bez mięsa na bazie warzyw, owoców, kasz, ryży, makaronów, ziół i oliwy z oliwek
- Zimne potrawy garmażeryjne: pasztety
- Surówki, warzywa owoce: surówki z surowych kapust, jabłek, sok z cytryny, oliwa
- Desery, ciasta, pieczywo: pieczemy ciasta drożdżowe, marchewkowe, bananowe, fasolowe
- Napoje, soki z owoców: wyciskamy soki z owoców i warzyw w wyciskarce wolnoobrotowej lub w sokowirówce. Soki są pełnowartościowe, nierozcieńczane
- Potrawy przygotowywane z półproduktów
- Potrawy mięsne: Gotowe wędliny wysokiej jakości przygotowane co najmniej ze 110g surowca na 100g produktu, wędzony drób – tylko filet z kurczaka i indyka
- Potrawy rybne: ryby wędzone
- Potrawy mieszane: Tak jak wyżej, sałatki z produktami wędzonymi i wędlinami
- Desery, ciasta, pieczywo: pieczywo do odpiekania, bułki , bagietki
- Potrawy gotowe
- Zupy wywary sosy: sos chili
- Potrawy rybne: paluszki rybne – surimi
- Inne – Dodatkowe potrawy niewymienione wyżej
Ze względu na specyfikę zakładu i profil jego produkcji gdzie codziennie przygotowujemy inne dania z kuchni całego świata. Ciężko jest sprecyzować konkretne dania i przepisy ich przygotowania.
Zamów komplet dokumentacji HACCP Dieta Pudełkowa – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 700 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 30-28-01
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów 2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
There are no reviews yet. Be the first one to write one.
Wystaw własną opinię o dokumentacji.