Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Gastronomia z Kanapkami

HACCP Gastronomia z Kanapkami

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 67 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii z kanapkami, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Działalność polegająca na produkcji posiłków na bazie surowego mięsa warzyw w naczyniach wielokrotnego użytku.

Gastronomia z pieczywem oferująca w sprzedaży chleb na naturalnym zakwasie oraz pieczywo różnego rodzaju na słodko oraz słono. Zakład serwujący kanapki, sałatki, oraz kawę i inne napoje oraz naturalne soki. Oferuje również dania lunch oraz fitness lunch dla osób dbających o zdrowie.

Przykładowe MENU dla Gastronomii z Kanapkami

  1. Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:
    • Zupy, wywary: rosół , krem z pomidorów, krem z brokułów, krem z dyni, krem z pora
    • Sosy: vinegrette, miodowo–musztardowy, czosnkowy na jogurcie, jogurtowy, pomidorowy, słodko-kwaśny
    • Potrawy mięsne: kurczak z grilla, stek z grilla, kotlet schabowy, kotlet z kurczak
    • Potrawy rybne: łosoś z grilla, dorsz, mintaj, sola
    • Potrawy mieszane: omlet z jaj, omlet z białek jaj
    • Potrawy bezmięsne: ryż, kasza, makarony
      Desery, ciasta: lody różne smaki
      Dodatki warzywa, surówki: na ciepło: ziemniaki, szpinak, brokuły
  2. Potrawy przygotowywane z półproduktów
    • Potrawy mieszane:
      • Sałatka 5 składników – 2 rodzaje sałatek (mała i duża) Skomponowanie sałaty z 5 składników do wyboru: (sałata lodowa, rukola, roszponka, pomidor, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, ogórek kiszony, papryka, brokuły, kiełki, szpinak, oliwki, słonecznik, pestki dyni, cebula, rzodkiewka/ inne warzywo sezonowe, ser kozi/ gouda/ mozarella /parmezan, grzanki, makaron pełnoziarnisty, szynka parmeńska/ kurczak/ łosoś, gruszka/ ananas
      • Kanapki na bułce (pszenna, ziarnista) lub chlebie (pszenno-żytni, wieloziarnisty)
        • Salami (salami, suszone pomidory, rukola, sałata lodowa, sos) – podawana również na ciepło
        • Mozarella (mozarella, pomidory, oliwki zielone, rukola, bazylia, oliwa z oliwek, załata lodowa, pieprz) – podawana również na ciepło
        • Ser+Szynka (ser, szynka, ogórek konserwowy, cebulka złota, musztarda dijon, sałata lodowa, sos) – podawana również na ciepło
        • Kozi ser (kozi ser, żurawina, rukola, miód)
        • Łosoś (łosoś, sałata, ogórek, sos)
        • Szynka parmeńska (szynka parmeńska, ser, pesto)
    • Dodatki warzywne, surówka, owoce: świeżo wyciskane soki z : pomarańcza, jabłko, grejpfrut, gruszka, kiwi, pomidor, seler naciowy, marchew, pietruszka
    • Produkty mleczne: muesli z mlekiem, muesli z jogurtem i z owocami, owsianka na wodzie z miodem
  3. Potrawy gotowe:
    • Desery, ciasta, pieczywo: sernik, orzechowiec, jabłecznik , chleb, paluch, bułka słodka, drożdżówka
    • Napoje bezalkoholowe / alkoholowe: napoje niegazowane, napoje gazowane

Zamów komplet dokumentacji HACCP Gastronomia z Kanapkami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B 
Adres: 72-100 Goleniów 
Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange) 
lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 
Kwota: 300 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.09 
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.