HACCP GHP/GMP FOOD TRUCK FAST FOOD

HACCP GHP/GMP FOOD TRUCK FAST FOOD – Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia  On-Line. Zamów poprzez zakładkę Zamówienie / Kontakt. Zamawiając / płacąc wpisz Za przeniesienie praw autorskich do Księgi nr. 21.06.21.. Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h. 

HACCP GHP GMP FOOD TRUCK FAST FOODPrzykładowe Menu w zakładzie 

  1. Grupa – Potrawy przygotowywane z półproduktów:
    https://haccpodmietka.pl/wp-content/uploads/2020/07/HACCP-GHP-GMP-Food-Truck-Fast-Food-150×150.pngZupy wywary sosy: sos czosnkowy,

Krótki opis swojej produkcji: obrać czosnek, zalać małą ilością mleka, zmiksować, w wiadrze majonez, dodać zmiksowany czosnek, dolać jogurt naturalny, pieprz, koperek suszony i sól do smaku, dolać mleko z kartonu dla konsystencji, zmieszać – gotowe rozlać do butelek.

  • Potrawy mięsne: Kebab, Nuggetsy, Hamburgery, Hot Dogi.

Krótki opis swojej produkcji: Kebab zamrożony po wyjęciu z zamrażarki jest nakładany na metalową sztycę przymocowaną do rożna gazowego i następnie opiekany trzema palnikami w temperaturze 180-200 stopni, odległość od rożna jest regulowana. w czasie obróbki termicznej skrawamy kawałki kebabu, przekładamy do pojemnika, bierzemy gotowy placek lub bułkę, uzupełniamy sałatkami (i pomidorem, kapustą pekińską, dokładamy ścięte mięso, sos według gustów klienta, zapiekamy na grillu kontaktowym, następnie owijamy w folię, wydajemy

  • Kebab obiadowy oraz w kubkach – ścięte mięso podgrzewamy na płycie grzewczej podlewając wodą by nie suszyć mięsa, przygotowujemy frytki (opis poniżej), do pojemnika dodajemy sałatki, następnie frytki, mięso, sos według gustów klienta, wydajemy
  • Nuggetsy – wyjmujemy z zamrażarki, wrzucamy do rozgrzanej frytkownicy 150-160’C, pieczemy 5min, odcedzamy z oleju, wydajemy w torebce papierowej lub kubkach/pojemnikach papierowych (to zazwyczaj z frytkami)
  • Hot dog – bułkę podgrzewamy na grillu kontaktowym, bierzemy parówkę z rolera, dodajemy sos wg uznania, posypujemy prażoną cebulką, wydajemy w opakowaniu papierowym lub dodatkowo zawijamy w folię aluminiową,
  • Hamburgery – bierzemy mięso z lodówki jeśli są burgery chłodzone lub zamrażarki jeśli zamrożone, wstawiamy na opiekacz/grill, w międzyczasie opiekamy bułkę na grillu kontaktowym, dodajemy burgera, sałatki gotowe pomidor, ogórek, sałatę,

polewamy wybranym sosem, posypujemy prażoną cebulką – wydajemy w torebce papierowej, lud dodatkowo zawijamy w folię aluminiową,

  1. Potrawy mięsne:
    • Potrawy bezmięsne; frytki,
  2. Grupa – Potrawy gotowe:
    • Pieczywo do: Kebabów, Hot Doga, Hamburger
    • Surówki, warzywa; mix sałat, surówka z kapusty, pomidory, ogórki, cebula

Surówki – przywozimy w odpowiednich pojemnikach do żywności, a także kupujemy gotowe sałatki w słoikach.  Przechowujemy w pojemnikach z atestami w lodówce.

  • Sosy: ketchup, sos tysiąca wysp i inne

Sosy kupujemy gotowe, hermetycznie zamkniętych i przechowujemy w lodówce.

  • Napoje bezalkoholowe Coca-cola, woda mineralna gazowana i niegazowana, napój energetyczny,

W dokumentacji jest wszystko, co wymaga Sanepid.

Dokumentacja zawiera wszystko, co wymaga Sanepid:

Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentacją po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb w zakładzie.

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf.

W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem.

Należy obejrzeć plik wideo MP4 Uzupełnienie dokumentacji po zakupie umieszczony na mojej stronie.

Dodatkowo wysyłam instrukcję, na co należy zwrócić uwagę.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Więcej o mnie na stronie http://chomikuj.pl/misiek.b 

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

……………………………………………………………….

Ogółem opinie.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 6 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

HACCP GHP/GMP Food Truck Fast Food, certyfikat, dokumentacja, książka, system, zasady, instrukcja, co, to, jest

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.