HACCP GHP GMP Restauracja z Cateringiem

HACCP GHP GMP Restauracja z Cateringiem

Kup On-Line W dokumentacji jest wszystko, co wymaga Sanepid.

Dokumentacja opracowana pod wymogi Sanepidu.

Księga HACCP według Codex Alimentarius + GHP/GMP (Dobra Praktyka Higieniczna, Dobra Praktyka Produkcyjna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami) + Procedury Systemowe

HACCP GHP GMP Restauracja z Cateringiem

HACCP GHP GMP Restauracja z Cateringiem

HACCP GHP GMP Restauracja z Cateringiem

Wysyłam na e-maila do 12 h

Numer katalogowy 12.02

„Zamów Dokumentację Online”

Ze względu na sezonowość potraw w ciągu roku, zrezygnowano z tradycyjnego podejścia i tworzenia schematów produkcyjnych dla każdej potrawy oddzielnie. Zastosowano model podejścia procesowego.

  1. Grupa – Potrawy przygotowywane od surowca:
    • Zupy wywary sosy: Flaki, Zupy kremy, Barszcz czerwony
    • Potrawy mięsne: Kotlet devolai, Kotlet schabowy z farszem cebulowo-pieczarkowym, Roladka z udźca kurczaka, Roladka z udźca kurczaka, Szaszłyki, Zrazy drobiowe, Karkówka z pieca
    • Potrawy rybne: Pstrąg na parze, Łosoś z pieca
    • Potrawy mieszane: Canneloni, Pierogi z mięsem
    • Potrawy bezmięsne; Kluski śląskie, Kopytka ze szpinakiem
    • Zimne potrawy, garmażeryjne; Schab po warszawsku, Indyk w maladze, Pstrąg w galarecie, Schab po warszawsku, Indyk w maladze, Pstrąg w galarecie.
    • Surówki, warzywa owoce; Surówka z białej i czerwonej kapusty, Surówka z marchewki, buraczki,
    • Desery, ciasta, pieczywo: Ciasta wypiekamy na miejscu. Biszkoptowe, na kruchym cieście, kremowe, śmietanowe.
    • Napoje, soki z owoców; …………..
    • Napoje bezalkoholowe: Kawa, herbata – różne rodzaje, drinki alkoholowe i bezalkoholowe
  2. Grupa – Potrawy przygotowywane z półproduktów:
    • Zupy wywary sosy: sosy
    • Potrawy mięsne: burgery
    • Potrawy rybne: ………
    • Potrawy mieszane: ………
    • Potrawy bezmięsne; frytki, ………
    • Zimne potrawy; ……
    • Surówki, warzywa owoce;……
    • Desery, ciasta, pieczywo: …..……
    • Napoje, soki z owoców; …………..
    • Napoje bezalkoholowe ……………
  3. Grupa – Potrawy gotowe:
    • Desery, ciasta, pieczywo: zakupujemy z piekarni i cukierni
    • Napoje, soki z owoców; woda, cola soki owocowe
    • Napoje bezalkoholowe / alkoholowe: Coca-cola, Sprint, piwo, różne alkohole, drinki alkoholowe i bezalkoholowe, wódka, piwo, wina białe i czerwone, koniak, whisky, calvados, gin, tequila

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość. Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dokumentacja opracowana w formie Word, którą można dostosować do własnych potrzeb.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie dokumentacji. W takim przypadku wysyłam dokument od wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, wymienia potrawy i odsyła go do mnie. Dokumentacja będzie przygotowana na podstawie Państwa opisu, wysyłam opracowaną księgę do 2/3 dni.

Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP

Strona główna HACCP od Mietka

Więcej dokumentacji na mojej drugiej stronie https://haccp-dokumenty.pl

Tagi , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *