Przejdź do treści

HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

 Zakres działalności sklepu: HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi luzem (mięso) i w opakowaniach jednostkowych. Sprzedaż artykułów wymagających chłodniczych warunków przechowywania oraz artykułów niewymagających warunków chłodniczych. Prowadzimy sprzedaż pieczywa wypiekanego na miejscu.

HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

Realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych oferowanych do sprzedaży:

  1. W systemie samoobsługowym: środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, pieczywa i wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwały, kawy i herbaty, zioła i przyprawy, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, przekąski typu snack, słodycze, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, suplementy diety oraz preparaty naturalne, zioła, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, owoce, warzywa, leki bez recepty (przeciwbólowe)
    • Produkty mrożone 18 °C ± 3 °C:
      • Zamrażarka (Urządzenie chłodnicze nr: 1*, 2*) w nich znajdują się:
        • Gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne,
        • Lody przemysłowe
        • Mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku,
        • Przetwory rybne / ryby różnego gatunku,
      • Produkty nietrwałe mikrobiologiczne + 4 °C ± 2 °C:
        • Witryna chłodnicza (Urządzenie chłodnicze 3*, 4*) w niej znajdują się: się produkty nabiałowe
          • Mleko, przetwory mleczne, sery,
  1. W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
    • Produkty nietrwałe mikrobiologiczne + 4 °C ± 2 °C:
      • Zamrażarka z mięsem, rybami 5*, 6*)
      • Lada chłodnicza (Urządzenie chłodnicze 7*, 8*) w niej znajdują się:
        • Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
        • Mięsa chłodzone różnego gatunki,
        • Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
      • Sprzedaż po obróbce termicznej”
      • Wypiek: mrożonego pieczywa, (z możliwością pokrojenia na kromki) dostarczanych z zewnątrz w stanie zamrożonym i odpiekanych w piecu za ladą handlową, piec konwekcyjno no-parowy, zamrażarka do przechowywania bułek (wymienić konkretnie artykuły)….
      • Inne produktów niewymagających warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne) do przechowywania na półkach: wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych
        • Środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę.
        • Owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
      • Środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:
      • Napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych,
      • Wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
  2. Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
  3. Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.,
  4. Lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki,
  5. Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka

Spis treści: HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

Zamów wysyłając przelew bankowy On-Line ze swojego banku – wpisz:

Odbiorca / Imię: Mieczysław B
72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 
Kwota 300 zł
W tytule przelewu proszę wpisać:
Za przeniesienie praw autorskich do Księgi HACCP GMP/GHP nr. 17.01 HM

Po opłacie proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją co zostało zamówione, proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf., 

Wysyłam na e-maila od ręki po otrzymaniu e-maila z potwierdzeniem przelewu lub po zaksięgowaniu wpłaty.

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentację po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.

W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem. 

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami) 

Więcej na stronie haccp-dokumenty.pl

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

HACCP dla sklepu rybnego

Rated 5 out of 5
15/09/2021

Wszystko zgodnie z opisem polecam

Avatar for mateusz
mateusz

……………………………………………………………….

Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 14 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

[site_reviews_form title = „Twoja recenzja” assign_terms =