HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa
Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt
Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.
Zakres działalności sklepu: HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa
Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi luzem (mięso) i w opakowaniach jednostkowych. Sprzedaż artykułów wymagających chłodniczych warunków przechowywania oraz artykułów niewymagających warunków chłodniczych. Prowadzimy sprzedaż pieczywa wypiekanego na miejscu.
HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa
Realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych oferowanych do sprzedaży:
- W systemie samoobsługowym: środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, pieczywa i wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwały, kawy i herbaty, zioła i przyprawy, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, przekąski typu snack, słodycze, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, suplementy diety oraz preparaty naturalne, zioła, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, owoce, warzywa, leki bez recepty (przeciwbólowe)
- Produkty mrożone – 18 °C ± 3 °C:
- Zamrażarka (Urządzenie chłodnicze nr: 1*, 2*) w nich znajdują się:
- Gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne,
- Lody przemysłowe
- Mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku,
- Przetwory rybne / ryby różnego gatunku,
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne + 4 °C ± 2 °C:
- Witryna chłodnicza (Urządzenie chłodnicze 3*, 4*) w niej znajdują się: się produkty nabiałowe
- Mleko, przetwory mleczne, sery,
- Witryna chłodnicza (Urządzenie chłodnicze 3*, 4*) w niej znajdują się: się produkty nabiałowe
- Zamrażarka (Urządzenie chłodnicze nr: 1*, 2*) w nich znajdują się:
- Produkty mrożone – 18 °C ± 3 °C:
- W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne + 4 °C ± 2 °C:
- Zamrażarka z mięsem, rybami 5*, 6*)
- Lada chłodnicza (Urządzenie chłodnicze 7*, 8*) w niej znajdują się:
- Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
- Mięsa chłodzone różnego gatunki,
- Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
- Sprzedaż po obróbce termicznej”
- Wypiek: mrożonego pieczywa, (z możliwością pokrojenia na kromki) dostarczanych z zewnątrz w stanie zamrożonym i odpiekanych w piecu za ladą handlową, piec konwekcyjno no-parowy, zamrażarka do przechowywania bułek (wymienić konkretnie artykuły)….
- Inne produktów niewymagających warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne) do przechowywania na półkach: wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych
- Środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę.
- Owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
- Środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:
- Napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych,
- Wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne + 4 °C ± 2 °C:
- Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
- Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.,
- Lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki,
- Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka
Spis treści: HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf.
Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentację po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb w zakładzie.
W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem.
Należy obejrzeć plik wideo MP4 Uzupełnienie dokumentacji po zakupie umieszczony na mojej stronie.
Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.
Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)
Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.
Więcej na stronie haccp-dokumenty.pl
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.
……………………………………………………………….
HACCP dla sklepu rybnego
Wszystko zgodnie z opisem polecam
……………………………………………………………….
Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.
……………………………………………………………….
Wystaw własną opinię.
[site_reviews_form title = „Twoja recenzja” assign_terms =