HACCP GMP/GHP Gastronomia Kebab Piwo

HACCP GMP/GHP Gastronomia Kebab Piwo
Zakład zajmuje się przygotowaniem potraw do konsumpcji na miejscu oraz na wynos oraz catering.

Numer katalogowy 004,8 „Zamów Dokumentację Online”

Przykładowe MENU:

  1. Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty:
    • Potrawy mieszane: kebab drobiowy bądź wołowy (chleb arabski „pita” + mięso+ sos+ surówki) ( bulka+ mięso+ sos+ surówki) ( zestaw frytki + mięso+ sosy+ surówki) ( kebab box- mięso+ frytki+ sos+ surówki w opakowaniu jednorazowego użytku typu box ( danie talerz- mięso + frytki+ sosy+ surówki) również w talerzu jednorazowego użytku
    • Potrawy bezmięsne;( zestaw surówki + frytki + falafel) (bulka + falafel + sos+ surówki) (falafel w cieście + sos+ surówki) (frytki)
    • Surówki; surówka z kapusty białej, surówka z kapusty czerwonej, surówka z kapusty typu Pekin zakupione w sieci sklepów Kaufland
  2. Grupa – Potrawy gotowe:
    • Surówki: Surówka z kapusty białej, kapusta czerwona , surówka Pekin z marchwią zakupione w supermarkecie Kaufland
    • Napoje alkoholowe: piwo typu Żywiec, Tyskie i inne znane marki, będzie sprzedawane w butelkach jak i lane do kufli.

Krótki opis swojej produkcji: przygotowanie mięsa (kebab) ;
Mięso wołowe jak i drobiowe zamrożone do temp od -18°Cdo -24°C wyciągane jest na stol gastronomiczny (ze stali nierdzewnej) po czym obierane z foli, nadziewane na pręt z podstawka i nakładane na maszynę grillującą. Mięso piecze się w temp od 160°Cdo 250°C . mięso piecze się od kilkunastu minut do kilku godz. Po upieczeniu krojone nożem elektrycznym, przekładane do brytfanny z której do każdego zamówienia nakładane jest szczypcami.
Przygotowanie kebabów: gotowe mięso jest wkładane do bulki, pity  po czym dodawane są sosy i surówki, zawijane i wkładane do opiekacza by podgrzać całość temp. 210°C, dania w opakowaniach jednorazowego użytku : mięso krojone prosto z grilla nakładane na talerz bądź box dodawane są sosy+ frytki+ surówki)
Surówki gotowe pakowane w opakowaniach po 2kg przechowywane w lodowce
Sos ostry gotowy, sos czosnkowy również kupujemy gotowy.

  1. Potrawy mięsne: Kebab

Krótki opis swojej produkcji: Kebab zamrożony po wyjęciu z zamrażarki jest nakładany na metalową sztycę przymocowaną do rożna gazowego i następnie opiekany trzema palnikami w temperaturze 180-200 stopni, odległość od rożna jest regulowana. w czasie obróbki termicznej skrawamy kawałki kebabu, przekładamy do pojemnika, bierzemy gotowy placek lub bułkę, uzupełniamy sałatkami (i pomidorem, kapustą pekińską, dokładamy ścięte mięso, sos według gustów klienta, zapiekamy na grillu kontaktowym, następnie owijamy w folię, wydajemy

  1. Kebab obiadowy oraz w kubkach – ścięte mięso podgrzewamy na płycie grzewczej podlewając wodą by nie suszyć mięsa, przygotowujemy frytki (opis poniżej), do pojemnika dodajemy sałatki, następnie frytki, mięso, sos według gustów klienta, wydajemy

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość. Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny.
Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)
Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.
Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie Księgi HACCP GMP/GHP. W takim przypadku wysyłam dokument do wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, wymienia potrawy i odsyła do mnie. Księga będzie przygotowana w porozumieniu z Państwem, wysyłam 2 / 3 dni po złożeniu zamówienia na e-maila podanego w zamówieniu.
Proszę zadzwonić do mnie pod nr. telefonu 690 664 002 lub wysłać e-maila: HACCP.dokumenty@wp.pl
Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP
Więcej mojej dokumentacji na drugiej stronie https://haccp-dokumenty.pl

HACCP GMP/GHP Gastronomia Kebab Piwo, kebab, drobiowy, wołowy, frytki, sosy, surówki, piwo z kija, piwo, w, butelkach

Tagi , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Leave a Reply