Przejdź do treści

HACCP Gastronomia od Surowca z Cateringiem

HACCP GMP GHP Gastronomia od surowca

HACCP Gastronomia od Surowca z Cateringiem

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%
  

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii od surowca z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Posiłki gotujemy w oparciu o surowiec (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych) posiłki podajemy do konsumpcji na miejscu. Dokumentacja opracowana dla zakładu który posiłki gotuje od surowca, obróbki brudnej warzyw z cateringiem. wzór gotowiec

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym.
  • Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner
  • Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”,
  • Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego
  • Catering potraw do zakładów żywienia zbiorowego

Wykaz przygotowywanych potraw do uzupełnienia według własnego uznania. 

Przykładowe MENU dla Gastronomii od Surowca z Cateringiem

  1. Potrawy przygotowywane w oparciu o surowiec
    • Zupy, sosy: rosół z makaronem, pomidorowa z ryżem, pomidorowa z makaronem, żurek z jajkiem, barszcz czerwony, flaki, żurek, kwaśnica, sos pomidorowy, sos czosnkowy, dressing Cezar
    • Potrawy mięsne: kotlet de volaille, kotlet schabowy, kurczak pieczony, kotlety mielone, zrazy drobiowe, rolada mięsna, gulasz, szaszłyki, karkówka z pieca, golonko, żeberko, jagnięcina, gulasz wieprzowy, kotlet drobiowy i schabowy, devolay, nuggetsy z kurczaka
    • Potrawy rybne: Pstrąg, ryba smażona, ryba pieczona, sałatka z makrelą, sałatka z tuńczykiem
    • Potrawy mieszane: Canneloni, pierogi z mięsem, lasagne, pizza, pierogi z mięsem, szaszłyk, sałatka cezar z kurczakiem, sałatka warzywna, pasta jajeczna
    • Potrawy bezmięsne: Moskole, oscypek, placki ziemniaczane, pierogi ruskie, pierogi z oscypkiem, pierogi na słodko, naleśniki
    • Zimne potrawy: sałatka, ryba w galarecie, sałatki warzywne, sałatki mięsno – warzywne
    • Surówki, sałatki, warzywa, owoce: biała kapusta, czerwona kapusta, kiszona kapusta, marchewka, pomidor, ogórek, cebula, pieczarki, kukurydza, oliwki czarne, papryka, jalapeno, peperoni, szpinak, brokuł, ananas, rukola, sałata rzymska, cytryna, limonka, pomarańcza
    • Desery, ciasta, słodkie wypieki: szarlotka
  2. Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty
    • Potrawy mieszane: burger wieprzowy
    • Potrawy bezmięsne: frytki
    • Napoje, soki: kompot
  3. Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
    • Napoje, soki: Pepsi, Mirinda, Seven-Up, Lipton, Sok Toma, Sok Maurer, woda Kinga Pienińska
    • Napoje alkoholowe: piwo lane Tyskie i Kozel, piwo butelkowe: Regionalne Trzy Korony, Lech Premium, Lech Free, Redd’s, Książęce Pszeniczne,
    • Alkohole: Wódka Stock, Amundsen, Rum Bacardi, Bols Blue Curacao, Malibu, Whiskey: Jim Beam, Jack Daniels, Chivas, Ballantine’s, Żołądkowa Gorzka, Nalewki Regionalne Maurer, itp.
  4. Potrawy gotowe od dostawcy zewnętrznego:
    • Potrawy: (wymienić nazwy potraw)? …
    • Surówki, sałatki, warzywa, owoce: (wymienić nazwy potraw)? …
    • Desery, ciasta, słodkie wypieki: (wymienić nazwy potraw)? …
    • Inne: (wymienić nazwy potraw)? …

Zamów komplet dokumentacji HACCP Gastronomia od Surowca z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 360 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11-28-04 
1. Odbiorca: Alicja B Adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 644 002 (sieć Orange)
  2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

HACCP GMP GHP Gastronomia od surowca Kup On-Line