HACCP GMP GHP Kawiarnia ze śniadaniami
HACCP GMP GHP Kawiarnia ze Śniadaniami
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kawiarni ze śniadaniami, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym
- Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner
- Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”
Przykładowe MENU dla Kawiarni ze Śniadaniami
- Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty:
- Zupy wywary sosy: Sos kanapkowy ( majonez Kielecki mieszamy z wyciskanym w prasie czosnkiem, dodajemy cytrynę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy razem w misce) Ketchup Heinz, musztarda Kamis, Chrzan Kamis
- Potrawy mięsne: Jajecznica na boczku ( Boczek smażymy na maśle na patelni przez około 4 minuty następnie dodajemy 4 jaja kurze i smażymy do ścięcia.)
Frankfuterki z jajecznicą ( Frankfuterki gotujemy w wodzie, 4 jaja kurze smażymy na maśle z cebulą do ścięcia) - Potrawy bezmięsne: Owsianka, frytki
- Zimne potrawy: Bagietki śniadaniowe
- Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
- Surówki, warzywa, owoce
- Surówki Ciasta
- Desery, ciasta, pieczywo: Ciasta kupujemy z cukierni (gotowe ciasta kroimy na 12 kawałków i podajemy na talerzykach w kawiarni, pieczywo kupujemy w piekarni (chleb kroimy i podajemy z daniami śniadaniowymi)
- Napoje, soki z owoców; Coca cola 0,5l 0,2l, Fanta 0,5l 0,2l, Sprite 0,5l 0,2l, Fuzetea 0,5l, Soki Cappy 0.33l, 0,5l Pomarańcza, jabłko, multiwitamina, truskawka
- Napoje alkoholowe: Piwo Lane z beczki, Piwo butelkowe Kampania piwowarska, alkohol mocny / słaby
Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Kawiarnia ze Śniadaniami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange) Kwota: 200 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 13.28.01 Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.
Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Wystaw własną opinię o dokumentacji.
Twoja recenzja