HACCP GMP/GHP Lody Gałkowe

HACCP GMP/GHP Lody Gałkowe

Wzorcowa Księga nr. 07.06.21 Word / doc., do samodzielnego uzupełnienia treści.  Kup przez PayPal / Kup Teraz lub przelew bankowy On-Line

Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

  1. Desery przygotowywane z półproduktów:
    • Lody Sorbety o różnych smakach.
    • Lody Gałkowe o różnych smakach. ( lody będą przyjeżdżać przed rozpoczęciem pracy w zamrożonych cylindrach o pojemności 7,5L)
    • Ciasta kremowe / bez kremów
    • Granity o różnym smaku
    • Gofry z różnymi dodatkami
    • Napoje: Nachos, Slushy

HACCP GMP/GHP Lody GałkoweHACCP GMP/GHP Lody Gałkowe

Spis treści:

Profil Zakładu. 4

Zakres działalności zakładu. 5
Zarządzenie wewnętrzne nr 1 powołanie zespołu ds. HACCP. 6
Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego. 7

GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) 8

Spis sprzedawanych deserów. 8
Kupno towarów. 9
Lista dostawców towaru (stałe umowy) 9
Przyjęcie i ocena półproduktów / towaru. 10
Arkusz Oceny Przyjęcia Lodów.. 10
Przechowywanie surowców / półproduktów w lodówkach i zamrażarkach. 11
Przechowywanie towarów sypkich, suchych. 11
Przywieszka identyfikacyjna otwartego opakowania. 11
Procesy obróbki 12
Pobranie do produkcji surowców / półproduktów.. 12
Obróbka wtórna czysta. 12
Obróbka warzyw.. 12
Obróbka termiczna. 12
Obróbka końcowa / komponowanie potrawy. 13
Wydawanie / serwis. 13
Instrukcja wycofania i zniszczenia towaru. 13

HACCP – System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności Według Codex Alimentarius. 14

Ogólny opis systemu HACCP. 14
Definicje podawane przez Codex Alimentarius. 15
Ustalenie granicznych parametrów – Autokształty. 16
Drzewo Decyzyjne Codex Alimentarius. 17
Priorytet zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 18
Diagram przepływu, etapy procesów produkcyjnych. 19

Zasada 1: Określanie wszelkich zagrożeń, którym należy zapobiec. 20
Identyfikacja przyczyny zagrożeń. 20
Identyfikacja potencjalnych zagrożeń. 21

Zasada 2: Określenie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP) 22
Określenie istotnych zagrożeń, przyczyn i ocena zagrożeń procesów technologicznych. 22
Schemat procesu technologicznego – potrawy z półproduktów.. 23
Schemat procesu technologicznego – lody gałkowe, desery lodowe. 24
Schemat procesu technologicznego – Szejki / milkshake. 25
Schemat procesu technologicznego – Nachos, Gofry, Slushy. 26

Zasada 3: Ustalenie granicznych wartości limitów w CCP. 27
Ustalenie granicznych wymagań – przyjęcie towaru CP1. 27
Ustalenie granicznych wymagań – przechowywanie półproduktów CCP1. 28

Zasada 4: Ustanowienie i wprowadzenie skutecznych procedur monitorowania Cp1 i CCP1. 29
Instrukcja monitorowanie, przyjęcie towaru CP1. 29
Instrukcja monitorowanie, przechowywania. 30
Instrukcja zapewnienie odpowiedniej temperatury w CCP1. 31
Karta Kontroli przechowywanie w urządzeniach chłodniczych CCP1. 32

Zasada 5: Ustanowienie działań naprawczych, na wypadek pojawienia się odchyleń w CP i CCP. 33
Arkusz zagrożeń, przyczyn, kontroli oraz zapobieganie. 33
Instrukcja działań korygujących i zapobiegawczych CP1 i CCP1. 34
Instrukcja wykorzystanie wadliwego i niesprzedanego towaru. 35
Karta kontroli mycia i dezynfekcji CCP1. 36

Zasada 6: Ustalenie sposobu weryfikacji w celu sprawdzenia, czy zasady 1 – 5 działają skutecznie. 37
Weryfikacja / audyt systemu HACCP. 37
Instrukcja przeprowadzenia audytu wewnętrznego. 38
Plan audytu wewnętrznego i przeglądów.. 39
Powołanie audytora. 40
Protokół z audytu wewnętrznego systemu HACCP. 41

Zasada 7: Opracowanie w celu wykazania skutecznego stosowania środków wyszczególnionych w zasadzie 1 – 6. 42
Opracowanie i prowadzenie dokumentacji. 42

GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) 43
Opis, lokalizacja i wyposażenie zakładu. 43
Instrukcja higieny produkcji. 44
Instrukcja kontroli wewnętrznej zakładu. 45
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakładu. 46
Maszyny i urządzenia. 47
Wymagania dotyczące maszyn i urządzeń z uwzględnieniem aspektów higienicznych. 48
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych. 49
Użytkowanie urządzenia: 49
Procesy mycia w dezynfekcji 50
Magazynowanie preparatów. 50
Mycie i dezynfekcja. 51
Instrukcja utrzymania porządku w zakładzie. 53
Instrukcja utrzymania czystości zakładu. 54
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczenia produkcyjnego. 55
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń oraz sprzętu drobnego. 56

Zaopatrzenie w wodę. HACCP GMP/GHP Lody Gałkowe HACCP GMP/GHP Lody Gałkowe

Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę. 57
Odpady żywnościowe. 58
Instrukcja odpady żywnościowe. 58
Zabezpieczenie i monitoring szkodników.. 59
Instrukcja postępowania przy ochronie przed szkodnikami 60
Higiena personelu. 61
Instrukcja higieny osobistej pracowników.. 62
Instrukcja higieny na stanowisku pracy w zakładzie. 63
Instrukcja higienicznego korzystania z WC.. 64
Instrukcja mycie i dezynfekcja rąk. 65
Karta, lista pracowników z wykazem badań sanitarno-epidemiologicznych. 66
Szkolenie personelu. 67
Instrukcja szkolenia personelu. 67
Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GMP / GHP / HACCP. 68
Dzienny raport z przeprowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji WC.. 69

Dokumentacja zawiera wszystko, co wymaga Sanepid: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf.

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentację po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb w zakładzie.

W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem.

Należy obejrzeć plik wideo MP4 Uzupełnienie dokumentacji po zakupie umieszczony na mojej stronie.

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Więcej na stronie haccp-dokumenty.pl

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

……………………………………………………………….

Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 12 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

Twoja recenzja

  HACCP GMP/GHP Lody Gałkowe, ciasta kremowe, Lody Sorbety, Granity, Gofry

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.