HACCP GMP/GHP Lody z automatu

HACCP GMP/GHP Lody z automatu

Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia On-Line. Jedna cena dla wszystkich opracowań, sprawdź na pasku bocznym. Szukając wpisz Księga  nr., 07.07.21

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

HACCP GMP/GHP Lody z automatuPrzykładowe MENU:

HACCP GMP/GHP Lody z automatu

  1. Desery przygotowywane w oparciu o półprodukty:

    • Lody z automatu z dodatkami owocowymi, desery lodowe

    • Gofry / buble wafle

    • Napoje, soki z owoców; Nachos, Gofry, Churros, Slushy,

Lody z automatu, krótki opis swojej produkcji:

Pracownik obsługujący punkt sprzedaży wytwarza lody z mieszanki: do schłodzonej wody o temperaturze 6 stopni dodajemy gotowy proszek w określonej ilości przez producenta, cedzenie mieszanki przez sito.

Gotową mieszankę wkładamy do lodówki na pół godziny celem dokładnego rozpuszczenia się składników, zalanie maszyny gotową mieszanką, uruchomienie maszyny, mieszanka jest pasteryzowana, czkamy na schłodzenie mieszanki w maszynie, wydawanie lodów za pomocą dyspensora do rożków.

Automat jest wyposażony w system podtrzymywania świeżości masy lodowej. Producent zaleca aby nie było ono używane dłużej niż 48 godzin. Niezużytą mieszankę lodową z automatu do lodów, przeznacza się do odpadów a dokładniej podczas mycia, wylewa się po rozpuszczeniu do kanalizacji.

Czyszczenie po produkcji

Wlej ciepłą wodę z detergentem do górnych zbiorników . Włącz przycisk WASH, aby włączyć mieszacze na 3 do 5 minut, aż resztki lodów w bębnie mieszacza zupełnie się rozpuszczą. Uwolnij wodę z bębna pociągając za wszystkie trzy rączki. Powtórz tę czynność kilka razy do uzyskania zalecanej czystości.

Produkcja lodów / deserów owocowych – na bazie gotowego proszku, owoce pasteryzowane, kupione w puszkach lub słoikach. Po wyciągnięciu z opakowania są blędowane. Całość mieszamy i wlewamy do automatu. Do lodów z automatu dodajemy produkt na  życzenia klienta ( bita śmietana, owoce, sosy, posypki). Deser podajemy w misce waflowej lub opakowaniu jednorazowym

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentacją po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować w swoim zakładzie. W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem. Należy obejrzeć plik wideo MP4 umieszczony na mojej stronie Uzupełnienie dokumentacji po zakupie Dodatkowo wysyłam instrukcję na co należy zwrócić uwagę.

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie Księgi HACCP GMP/GHP.

Proszę zadzwonić do mnie pod nr. telefonu 690 664 002 lub wysłać e-maila: HACCP.dokumenty@wp.pl
W takim przypadku wysyłam dokument do wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, wymienia potrawy i odsyła do mnie.

Księga będzie przygotowana w porozumieniu z Państwem, wysyłam 2 / 3 dni po złożeniu zamówienia na e-maila podanego w zamówieniu.

Powrót do strony głównej HACCP od Mietka

Więcej mojej dokumentacji na drugiej stronie https://haccp-dokumenty.pl

Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP

Tagi , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Leave a Reply