HACCP GMP/GHP Lody z automatu

HACCP GMP/GHP Lody z automatu. Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia / zamówienia On-Line. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentację po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb w zakładzie. Nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf, lub już wydrukowanych. Zamów w zakładce Zamówienie / Kontakt. Zamawiając / płacąc wpisz Za przeniesienie praw autorskich do Księgi nr. 07.07.21.. Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h. 

HACCP GMP/GHP Lody z automatuPrzykładowe MENU: HACCP GMP/GHP Lody z automatu

  1. Desery przygotowywane w oparciu o półprodukty:
    • Lody z automatu z dodatkami owocowymi, desery lodowe
    • Gofry / buble wafle
    • Napoje, soki z owoców; Nachos, Gofry, Churros, Slushy,

Lody z automatu, krótki opis swojej produkcji:

Pracownik obsługujący punkt sprzedaży wytwarza lody z mieszanki: do schłodzonej wody o temperaturze 6 stopni dodajemy gotowy proszek w określonej ilości przez producenta, cedzenie mieszanki przez sito.

Gotową mieszankę wkładamy do lodówki na pół godziny celem dokładnego rozpuszczenia się składników, zalanie maszyny gotową mieszanką, uruchomienie maszyny, mieszanka jest pasteryzowana, czkamy na schłodzenie mieszanki w maszynie, wydawanie lodów za pomocą dyspensora do rożków.

Automat jest wyposażony w system podtrzymywania świeżości masy lodowej. Producent zaleca aby nie było ono używane dłużej niż 48 godzin. Niezużytą mieszankę lodową z automatu do lodów, przeznacza się do odpadów a dokładniej podczas mycia, wylewa się po rozpuszczeniu do kanalizacji.

Czyszczenie po produkcji

Wlej ciepłą wodę z detergentem do górnych zbiorników . Włącz przycisk WASH, aby włączyć mieszacze na 3 do 5 minut, aż resztki lodów w bębnie mieszacza zupełnie się rozpuszczą. Uwolnij wodę z bębna pociągając za wszystkie trzy rączki. Powtórz tę czynność kilka razy do uzyskania zalecanej czystości.

Produkcja lodów / deserów owocowych – na bazie gotowego proszku, owoce pasteryzowane, kupione w puszkach lub słoikach. Po wyciągnięciu z opakowania są blędowane. Całość mieszamy i wlewamy do automatu. Do lodów z automatu dodajemy produkt na  życzenia klienta ( bita śmietana, owoce, sosy, posypki). Deser podajemy w misce waflowej lub opakowaniu jednorazowym

Dokumentacja zawiera wszystko, co wymaga Sanepid:

Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentacją po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb w zakładzie.

W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem.

Należy obejrzeć plik wideo MP4 Uzupełnienie dokumentacji po zakupie umieszczony na mojej stronie.

Dodatkowo wysyłam instrukcję, na co należy zwrócić uwagę.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Więcej o mnie na stronie http://chomikuj.pl/misiek.b

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

HAACP GHP GMP

Rated 5 out of 5
16/04/2021

Profesjonalnie i szybko Polecam

Adrian

……………………………………………………………….

Ogółem opinie.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 6 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%
  

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.