Przejdź do treści

HACCP GMP/GHP Lody z automatu

HACCP GMP/GHP Lody z automatu

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 14 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%

HACCP GMP/GHP Lody z automatu

Wzorcowa Księga nr. 07.07.21 Opracowana dla lodziarni. 

  1. Desery przygotowywane w oparciu o półprodukty:
    • Lody z automatu z dodatkami owocowymi, desery lodowe
    • Gofry / buble wafle
    • Napoje, soki z owoców; Nachos, Gofry, Churros, Slushy,
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość, dlatego moją dokumentację po zamówieniu otrzymasz w formie Word, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem. Należy obejrzeć plik wideo MP4 Uzupełnienie dokumentacji po zakupie. Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami) Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h. Zamów księgę przez PayPal  lub przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Spis treści HACCP GMP/GHP Lody z automatu

Profil Zakładu. 4
Zakres działalności zakładu 5
Zarządzenie wewnętrzne nr 1 powołanie zespołu ds. HACCP 6
Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego 7
GMP Dobra Praktyka Produkcyjna 8
Spis sprzedawanych deserów. 8
Prowadzenie procesów technologicznych. 9
Kupno towaru potrzebnych do produkcji: 10
Lista dostawców towaru (stałe umowy) 10
Przyjęcie i ocena organoleptyczna towaru 10
Przechowywanie surowców/ półproduktów, trwałych / sypkich 11
Pprzywieszka identyfikacyjna otwartego opakowania 11
Przechowywanie półproduktów w lodówkach i zamrażarkach 12
Procesy obróbki 13
Pobranie do produkcji półproduktów 13
Obróbka wtórna / czysta 13
Obróbka warzyw 13
Obróbka termiczna. 13
Wytwarzanie lodów w automacie 14
Obróbka końcowa / komponowanie potrawy 14
Instrukcja wycofania i zniszczenia towaru 15
Instrukcja wykorzystanie wadliwego i niesprzedanego towaru 16
HACCP – System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności Według Codex Alimentarius
Ogólny opis systemu HACCP 17
Definicje podawane przez Codex Alimentarius 18
Autokształty z zakresu aplikacji 19
Drzewo Decyzyjne Codex Alimentarius 20
Priorytet zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 21
Diagram przepływu, etapy procesów produkcyjnych. 22
Zasada 1: Określanie możliwych zagrożeń, którym należy zapobiec 23
Identyfikacja przyczyny zagrożeń 23
Identyfikacja potencjalnych zagrożeń. 24
Zasada 2: Określenie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP) 25
Określenie istotnych zagrożeń, przyczyn i ocena zagrożeń procesów technologicznych 25
Schemat procesu technologicznego – lody z automatów 26
Schemat procesu technologicznego – Szejki / milkshake 29
Schemat procesu technologicznego – gofry 30
Schemat procesu technologicznego – Nachos, Gofry, Churros, Slushy 31
Schemat procesu technologicznego – napoje gorące. 32
Zasada 3: Ustalenie granicznych wartości limitów w CCP 33
Ustalenie granicznych wymagań – przyjęcie towaru CP1 33
Ustalenie granicznych wymagań – przechowywanie półproduktów CCP1. 34
Ustalenie granicznych wymagań – produkcja lodów w automacie CCP2. 34
Zasada 4: Ustanowienie i wprowadzenie skutecznych procedur monitorowania CP1 i CCP1 / 2
Instrukcja monitorowanie, przyjęcie towaru CP1. 35
Instrukcja przechowywania 36
Instrukcja zapewnienie odpowiedniej temperatury w CCP1 37
Karta Kontroli przechowywanie w urządzeniach chłodniczych / produkcyjnych CCP1/2 38
Karta kontroli mycia i dezynfekcji CCP1/2 39
Zasada 5: Ustanowienie działań naprawczych, na wypadek pojawienia się odchyleń w CP i CCP 40
Arkusz zagrożeń, przyczyn, kontroli oraz zapobieganie 40
Instrukcja działań korygujących i zapobiegawczych produkcji lodów 41
Instrukcja działań korygujących i zapobiegawczych CP1 i CCP1/2 42
Zasada 6: Ustalenie sposobu weryfikacji w celu sprawdzenia, czy zasady 1 – 5 działają skutecznie 43
Weryfikacja / audyt systemu HACCP 43
Instrukcja przeprowadzenia audytu wewnętrznego. 44
Plan audytu wewnętrznego i przeglądów 45
Powołanie audytora 46
Protokół z audytu wewnętrznego systemu HACCP 47
Zasada 7: Opracowanie skutecznego stosowania środków wyszczególnionych w zasadzie 1 – 6
Opracowanie i prowadzenie dokumentacji. 48
GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) 49
Opis, lokalizacja i otoczenie zakładu 49
Instrukcja higieny produkcji potraw. 50
Instrukcja kontroli wewnętrznej zakładu 51
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakładu. 52
Maszyny i urządzenia 53
Wymagania dotyczące maszyn i urządzeń z uwzględnieniem aspektów higienicznych 54
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych 55
Użytkowanie urządzenia: 55
Procesy mycia w dezynfekcji 56
Instrukcja utrzymania porządku, czystości i higieny w zakładzie 59
Instrukcja utrzymania higieny i czystości zakładu. 60
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczenia produkcyjnego 61
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń oraz sprzętu drobnego. 62
Dzienny raport z przeprowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji WC 63
Zaopatrzenie w wodę 64
Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę. 64
Odpady żywnościowe 65
Instrukcja odpady żywnościowe, ochrona przed szkodnikami 65
Zabezpieczenie i monitoring szkodników 66
Instrukcja postępowania przy ochronie przed szkodnikami 66
Higiena personelu 67

Instrukcja higieny osobistej pracowników

Instrukcja higieny na stanowisku pracy w zakładzie 69
Instrukcja higienicznego korzystania z WC 70
Instrukcja mycie i dezynfekcja rąk 71
Karta, lista pracowników z wykazem badań sanitarno-epidemiologicznych 72
Szkolenie personelu 73
Instrukcja szkolenia personelu 73
Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GMP / GHP / HACCP 74

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Więcej na stronie haccp-dokumenty.pl

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.

HACCP Lody z automatu

Rated 5 out of 5
14/11/2021

Dobra dokumentacja, dobry kontakt, szybka realizacja. Polecam

Avatar for Robert
Robert

HACCP Lody z automatu

Rated 5 out of 5
14/11/2021

Dokumentacja bardzo dobra, kontakt ok. Polecam

Avatar for Robert
Robert

HAACP GHP GMP Lody z automatu

Rated 5 out of 5
16/04/2021

Profesjonalnie i szybko Polecam

Avatar for Adrian
Adrian

…………………………………………………………….
Wystaw własną opinię o dokumentacji HACCP GMP/GHP.

Twoja recenzja