HACCP GMP/GHP dla Kurczaka z rożna
Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia On-Line. Jedna cena dla wszystkich opracowań, sprawdź na pasku bocznym. Numer Księgi 28.04.21
Zakład zajmuje się sporządzaniem potraw w oparciu o półprodukty, produkty gotowe, do konsumpcji na miejscu oraz na wynos oraz catering.
Przykładowe MENU:
- Przygotowywane w oparciu o półprodukty:
- Potrawy mięsne: Kurczak z rożna
- Potrawy mieszane: bułki z mięsem, ogórki kiszone
- Frytki
- Grupa – potrawy gotowe:
- Bułka pszenna
- Woda mineralna, Coca Cola, Mirynda
HACCP GMP/GHP dla Kurczaka z rożna
7 Zasad Systemu HACCP GMP/GHP Mała Gastronomia Kurczak z rożna
HACCP Zasada 1 Określanie wszelkich zagrożeń, którym należy zapobiec, wyeliminować lub ograniczyć do akceptowalnych poziomów,
HACCP Zasada 2 Określanie krytycznych punktów kontroli w działaniu lub działaniach, w których kontrola jest konieczna do zapobieżenia lub wyeliminowania zagrożenia lub do ograniczenia go do akceptowalnych poziomów,
HACCP Zasada 3 Ustanowienie limitów krytycznych w punktach kontroli krytycznej, które oddzielają poziom akceptowalny od nieakceptowalnego w celu zapobieżenia, wyeliminowania lub ograniczenia zidentyfikowanych zagrożeń,
HACCP Zasada 4 Ustanowienie i wprowadzenie w życie skutecznych procedur monitorowania w krytycznych punktach kontroli,
HACCP Zasada 5 Ustanowienie działań naprawczych, gdy monitoring wykazuje, że krytyczny punkt kontroli jest poza kontrolą,
HACCP Zasada 6 Ustanowienie procedur, które powinny być regularnie wykonywane, w celu sprawdzenia, czy środki wyszczególnione w pkt 1 – 5 działają skutecznie,
HACCP Zasada 7 Ustanowienie dokumentów i archiwów proporcjonalnych do charakteru i rozmiaru przedsiębiorstwa sektora spożywczego w celu wykazania skutecznego stosowania środków wyszczególnionych w pkt 1 – 6.
Do zagadnień, które leżą w obszarze GMP
Przyjęcie surowców i materiałów
Magazynowanie i postępowanie z surowcem
Procesy obróbki wstępnej
Transport wewnętrzny
Magazynowanie wyrobów gotowych
Transport zewnętrzny i dystrybucja wyrobów
Do zagadnień, które leżą w obszarze GHP
Opis i wyposażenie zakładu
Układ funkcjonalny
Maszyny i urządzenia
Procesy mycia w dezynfekcji
Zaopatrzenie w wodę
Kontrola odpadów
Zabezpieczenie i monitoring szkodników
Higiena personelu
Szkolenie personelu
Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość. Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny.
Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)
Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.
Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie Księgi HACCP GMP/GHP. W takim przypadku wysyłam dokument do wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, wymienia potrawy i odsyła do mnie. Księga będzie przygotowana w porozumieniu z Państwem, wysyłam 2 / 3 dni po złożeniu zamówienia na e-maila podanego w zamówieniu.
Proszę zadzwonić do mnie pod nr. telefonu 690 664 002 lub wysłać e-maila: HACCP.dokumenty@wp.pl
Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP
Więcej mojej dokumentacji na drugiej stronie https://haccp-dokumenty.pl