Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Produkcja Posiłków w Domu z Cateringiem

HACCP GMP GHP Produkcja Posiłków w Domu z Cateringiem

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja do produkcji posiłków w domu  cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakład świadczy usługi gastronomiczne polegające na przygotowaniu posiłków we własnym domu. Posiłki zapakowane w opakowania zbiorcze lub jednorazowe, sprzedajemy do konsumpcji na wynos dla klienta indywidualnego. Prowadzimy również catering.

Posiłki gotujemy w oparciu o surowiec / półprodukt (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych),

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Przygotowanie posiłków
  • Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”
  • Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego
  • Catering potraw do zakładów – biur

Przykładowe MENU dla Produkcji Posiłków w Domu z Cateringiem

Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:

  1. Potrawy przygotowywane od surowca:
    • Zupy wywary sosy: pomidorowa, rosół, kapuśniak, krupnik, jarzynowa, pieczarkowa, brokułowa, kalafiorowa, soczewicowa, groszkowa …
    • Potrawy mięsne: pulpety, kotlety warzywne, pieczone piersi z kurczaka, schabowy, kiełbasa zmożona, kotlet mielony, filet z kurczaka panierowany …
    • Potrawy rybne: pieczony dorsz bądź łosoś, kotlety rybne, sałatki śledziowe, paluszki krabowe, ryba po grecku, kotlety rybne, filet z łososia, pstrąg smażony, pstrąg tusza, flądra, morszczuk …
    • Potrawy mieszane: bigos, fasola po bretońsku, gulasz z łopatki wieprzowej, naleśniki nadziewane parówką, paszteciki, krokiety, kanapki z różnymi dodatkami, kasze z warzywami, ryż z warzywami, kuskus z warzywami, makaron z warzywami bądź owocami, pizza, hamburger …
    • Potrawy bezmięsne: pierogi ruskie, pierogi ze szpinakiem, pierogi z serem, pierogi z truskawkami, pierogi z kapustą i grzybami placki ziemniaczane, kopytka, kanapki z różnymi dodatkami, naleśniki na słodko i słono, kopytka, pierogi leniwe, placki ziemniaczane, z cukinii i inne smażone, kaszotta z warzywami, pęczotta z warzywami, ryż z warzywami, kuskus z warzywami, makaron z warzywami bądź owocami …
    • Dodatki warzywa, surówki: surówki z warzyw, surówki marchewka z jabłkiem, mizeria buraczki, ogórki kiszone, kompoty z owoców, tarte warzywa, sałaty z warzyw i owoców …
    • Kompoty, napoje, soki z owoców: soki wyciskane, koktajle owocowe, herbatki, lemoniady
    • Desery, ciasta: tarty z owocami i warzywami, owoce na kruchym cieście, ciasto biszkoptowe z owocami, naleśniki z serem, ciasto orzechowiec, ciasto drożdżowe, sernik, ciasto kruche …
    • Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka, galaretka wieprzowa
    • Soki, kompoty: jabłkowe, wiśniowe, z suszonych owoców

Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Produkcja Posiłków w Domu z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange)
Kwota: 200 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 09.28.01
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Twoja recenzja