Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Sala Weselna z Cateringiem

HACCP GMP GHP Sala Weselna z Cateringiem

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sali weselnej z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Dokumentacja przygotowana dla zakładu który przygotowuje potrawy od samego surowca (obróbki brudnej).

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Konsumpcja na miejscu
  • Serwowanie potraw i napojów,
  • Obsługa w systemie tradycyjnym.
  • Catering potraw

Przykładowe MENU dla Sali Weselnej z Cateringiem

  1. Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:
    • Zupy, wywary, sosy: rosół, pomidorowa, barszcz, krupnik, sos myśliwski, sos czosnkowy i winegret ………………
    • Potrawy mięsne: Kotlet schabowy z młodą kapust oraz ziemniakami z koperkiem, Golonka wieprzowa gotowana w ciemnym piwie podana z ciemnym sosem na bazie porto z zielonym pieprzem z ziemniakami opiekanymi ogórkiem małosolnym
    • Potrawy rybne: śledzik w śmietanie, Dorsz czerniak zapiekany ze szpinakiem z serem feta podany na czarnym ryżu
    • Potrawy mieszane: Pierś z kurczaka z kostką w sosie pieczarkowo-truflowym podany z opiekanymi ziemniakami oraz brokułem, Kaczka pieczona podana z sosem wiśniowym z plackiem ziemniaczanym oraz czerwoną kapustą w miodzie i orzechami włoskimi, żeberko wieprzowe w sosie BBQ podane z ziemniakami opiekanymi oraz zestawem surówek
    • Potrawy bezmięsne: pierogi ruskie, pierogi z kaczką podane z sosem grzybowym, penne z młodym szpinakiem i boczkiem w aksamitnym sosie z sera gorgonzola
    • Dodatki, warzywa, surówki: surówki z warzyw, surówki marchewka z jabłkiem, mizeria buraczki, ogórki kiszone,  kompoty z owoców, tarte warzywa, sałaty z warzyw i owoców ………..
    • Kompoty, napoje, soki z owoców: soki wyciskane, koktajle owocowe, herbatki, lemoniady ……..
    • Desery, ciasta: tarty z owocami i warzywami, owoce na kruchym cieście, ciasto biszkoptowe z owocami …………
    • Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka, sałatka grecka, sałatka cezar ……………
  2. Potrawy przygotowywane z półproduktów:
    • Zupy, wywary, sosy: kapuśniak …………………
    • Potrawy mięsne: pieczeń rzymska ………………
    • Potrawy rybne: filet z łososia …………………
    • Potrawy mieszane: bigos …………………
    • Potrawy bezmięsne: pierogi …………………
    • Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka ………………
    • Desery, ciasta: naleśniki z serem …..…………
    • Warzywa, surówki, owoce: Sałatka Grecka z grillowanym kurczakiem ………………
    • Soki, kompoty: …………………
    • Napoje gorące: kawa, herbata …………..…
  3. Potrawy gotowe
    • Potrawy rybne: paluszki rybne …………………
    • Potrawy mieszane: ………………
    • Potrawy bezmięsne: krokiety ze szpinakiem i serem …………………
    • Pieczywo, desery, ciasta: chleb pszenny, mieszany, bułki, sernik, jabłecznik …………………
    • Soki, kompoty: kompot z jabłek z czarną porzeczką ………………
    • Warzywa, surówki, owoce: surówka z kapusty białej, brokuł, jabłko …………………
    • Napoje bezalkoholowe / alkoholowe: Coca-Cola, Sprite, piwo, wino, wódka ………………

Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Sala Weselna z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange)
Kwota: 200 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.08
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Twoja recenzja