Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Sklep Ogólnospożywczy

HACCP Sklep Ogólnospożywczy

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu ogólnospożywczego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Sklepu Ogólnospożywczego

  1. W systemie samoobsługowym
    • Środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych: mleko i przetwory mleczne, wędliny i wyroby wędliniarskie, przetworów owocowo-warzywnych, przetworów zbożowo-mącznych, pieczywa i wyrobów piekarniczych, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, kawy i herbaty, ziół i przypraw, koncentratów spożywczych, konserw mięsnych, rybnych i owocowo-warzywnych, przekąsek typu snack, słodyczy, jaj, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych, suplementów diety oraz preparaty naturalne, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła, napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych
    • produkty mrożone – 18 °C: gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne, mięsne i rybne, elementy mięsa drobiowego, lody przemysłowe itp.)
    • produkty nietrwałe mikrobiologiczne: przechowywane w urządzeniach chłodniczych (ladach chłodniczych + 4 °C): wędliny i wyroby wędliniarskie, przetwory rybne, przetwory owocowo-warzywne, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsje tłuszczowe
    • inne produkty niewymagające warunków chłodniczych do przechowywania
      • środki spożywcze wprowadzane do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych: pieczywo i wyroby piekarnicze,
      • owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi
  2. W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
    • napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych
    • wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
    • mięso świeże różnego gatunku (z możliwością zmielenia)
    • mięso drobiowe mrożone
    • przetwory rybne chłodzone i mrożone
    • przetwory mleczne, sery (z możliwością plasterkowania)
    • kanapki w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych
    • wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe, ciasta kremowe
    • potrawy lub dania poddawane obróbce termicznej
  3. Ponadto w obiekcie prowadzona będzie: karma dla zwierząt, oraz wyroby tytoniowe
  4. Inne artykuły
    • Przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, artykuły kuchenne, pojemniki styropianowe, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, przedmioty do kontaktu z żywnością, czasopisma
    • Lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, chemia, sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych
    • Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, zabawki

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Ogólnospożywczego – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B 
Adres: 72-100 Goleniów 
Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange) 
lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 
Kwota: 250 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 23.28.08 
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.