Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami

HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczo przemysłowego, oferującego również lody gałkowe – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Zamówienie odpowiednie ilości towaru
  • Ocena towaru i przyjęcie na stan sklepu
  • Przyjęcie towaru do magazynu
  • Przechowywanie towaru na półki sklepowe
  • Przechowywanie towaru w urządzeń chłodniczych
  • Przechowywanie mięsa świeżego, wędlin i serów w ladzie chłodniczej na stoisku z obsługą
  • Plasterkowanie wędlin / serów
  • Krojenie / porcjowanie mięsa, za pomocą maszynki do krojenia
  • Sprzedaż lodów gałkowych
  • Przechowywanie towarów alkoholowych
  • Przechowywanie towarów przemysłowych
  • Ekspozycja i sprzedaż towaru
  • Postępowanie z towarem niesprzedanym / wycofanym

Przykładowe MENU dla Sklepu Spożywczo Przemysłowego z Lodami

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych:

  1. W systemie samoobsługowym: środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych: mleko i przetwory mleczne, wędliny i wyroby wędliniarskie, przetworów owocowo-warzywnych, przetworów zbożowo-mącznych, pieczywa i wyrobów piekarniczych, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, kawy i herbaty, ziół i przypraw, koncentratów spożywczych, konserw mięsnych, rybnych i owocowo-warzywnych, przekąsek typu snack, słodyczy, jaj, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych, suplementów diety oraz preparaty naturalne, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła, napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych
    • Produkty mrożone:
      • Gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne,
      • Lody przemysłowe
      • Mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku,
      • Przetwory rybne / ryby różnego gatunku,
    • Produkty nietrwałe mikrobiologiczne:
      • Mleko, przetwory mleczne, sery
  2. W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
      • Produkty nietrwałe mikrobiologiczne
        • Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
        • Mięsa chłodzone różnego gatunki,
        • Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
      • Innych produktów niewymagających warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne) do przechowywania na półkach: wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych
        • Środków spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę.
        • Owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
        • Środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:
        • Napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych,
        • Wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
      • Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
      • Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.
      • Lekkiej chemii gospodarstwa domowego: proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki,
      • Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B 
Adres: 72-100 Goleniów 
Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange) 
lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 
Kwota: 250 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 24.06.2414.01.23 
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.