HACCP GMP GHP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami
HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczo przemysłowego, oferującego również lody gałkowe – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Zamówienie odpowiednie ilości towaru
- Ocena towaru i przyjęcie na stan sklepu
- Przyjęcie towaru do magazynu
- Przechowywanie towaru na półki sklepowe
- Przechowywanie towaru w urządzeń chłodniczych
- Przechowywanie mięsa świeżego, wędlin i serów w ladzie chłodniczej na stoisku z obsługą
- Plasterkowanie wędlin / serów
- Krojenie / porcjowanie mięsa, za pomocą maszynki do krojenia
- Sprzedaż lodów gałkowych
- Przechowywanie towarów alkoholowych
- Przechowywanie towarów przemysłowych
- Ekspozycja i sprzedaż towaru
- Postępowanie z towarem niesprzedanym / wycofanym
Przykładowe MENU dla Sklepu Spożywczo Przemysłowego z Lodami
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych:
- W systemie samoobsługowym: środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych: mleko i przetwory mleczne, wędliny i wyroby wędliniarskie, przetworów owocowo-warzywnych, przetworów zbożowo-mącznych, pieczywa i wyrobów piekarniczych, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, kawy i herbaty, ziół i przypraw, koncentratów spożywczych, konserw mięsnych, rybnych i owocowo-warzywnych, przekąsek typu snack, słodyczy, jaj, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych, suplementów diety oraz preparaty naturalne, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła, napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych
- Produkty mrożone:
- Gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne,
- Lody przemysłowe
- Mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku,
- Przetwory rybne / ryby różnego gatunku,
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne:
- Mleko, przetwory mleczne, sery
- Produkty mrożone:
- W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne
- Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
- Mięsa chłodzone różnego gatunki,
- Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
- Innych produktów niewymagających warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne) do przechowywania na półkach: wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych
- Środków spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę.
- Owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
- Środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:
- Napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych,
- Wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
- Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
- Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.
- Lekkiej chemii gospodarstwa domowego: proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki,
- Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka
- Produkty nietrwałe mikrobiologiczne
Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy z Lodami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange) lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 Kwota: 250 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 24.06.2414.01.23 Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Wystaw własną opinię o dokumentacji.