HACCP GMP/GHP Sklep Spożywczy Osiedlowy
HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy Osiedlowy
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla osiedlowego sklepu spożywczego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi tylko i wyłącznie w opakowaniach jednostkowych, zapakowanych przez producenta.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych.
- W systemie samoobsługowym
- Środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów w opakowaniach jednostkowych: mleko i przetwory mleczne, wędliny i wyroby wędliniarskie, przetworów owocowo-warzywnych, przetworów zbożowo-mącznych, pieczywa i wyrobów piekarniczych, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, kawy i herbaty, ziół i przypraw, koncentratów spożywczych, konserw mięsnych, rybnych i owocowo-warzywnych, przekąsek typu snack, słodyczy, jaj, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych, suplementów diety oraz preparaty naturalne, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła, napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych,
- produktów mrożonych – 18 °C (w tym: gotowych wyrobów kulinarnych mącznych, owocowo- warzywnych, mięsnych i rybnych, elementów mięsa drobiowego, lodów przemysłowych itp.),
- produkty nie trwałe mikrobiologiczne, przechowywane w urządzeniach chłodniczych (ladach chłodniczych + 4 °C): wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych,
- innych produktów nie wymagających warunków chłodniczych do przechowywania.
- środków spożywczych wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych: pieczywa i wyrobów piekarniczych,
- owoców i warzyw, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
- W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
- napojów alkoholowych wysokoprocentowych w opakowaniach jednostkowych,
- wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, sprzedaż ciast kremowych z chłodni na sklepie
- Inne
- karma dla zwierząt, oraz wyroby tytoniowe
- artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, artykuły kuchenne, pojemniki styropianowe, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety i przedmiotów do kontaktu z żywnością, czasopisma
- artykuły lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, chemia, sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych
- artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, zabawek
Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP dla Sklepu Spożywczego Osiedlowego – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange) Kwota: 200 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 23.28.07 Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.
Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Udany zakup. Wszystko ok. Super opracowana dokumentacja 🙂HACCP Sklep spożywczy
Wystaw własną opinię o dokumentacji.
Twoja recenzja