Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy z Kawą

HACCP Sklep Spożywczy z Kawą

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczego ze świeżą kawą, oferującego również lody gałkowe – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • zamówienie odpowiednie ilości towaru
  • ocena towaru i przyjęcie na stan sklepu
  • przyjęcie towaru do magazynu
  • przechowywanie towaru na półki sklepowe
  • przechowywanie towaru w urządzeń chłodniczych
  • przechowywanie mięsa świeżego, wędlin i serów w ladzie chłodniczej na stoisku z obsługą
  • sprzedaż kawy
  • przechowywanie towarów alkoholowych
  • przechowywanie towarów przemysłowych
  • ekspozycja i sprzedaż towaru
  • postępowanie z towarem niesprzedanym / wycofanym

Przykładowe MENU dla Sklepu Spożywczego z Kawą

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych:

  1. Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:
    • Żywność łatwo psująca się np.: mięso, ryby, drób, jaja, mleko, większość owoców i warzyw
    • Żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie np.: ziemniaki, buraki, orzechy
    • Żywność trwała np.: mąka, cukier, ryż, fasola, ziarna, zioła i suplementy ziołowe
    • Żywność mrożona np.: mrożone warzywa, mrożone ryby, lody, itd.

Szczegółową listę, opis produktów i przeznaczenie konsumenckie według zamówień.

    • Napoje bezalkoholowe: Kawa z ekspresu

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Spożywczy z Kawą – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange)
Kwota: 200 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 14.01.23
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.