Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy Z Wypiekiem Pieczywa

HACCP GHP/GMP Sklep Spożywczy z wypiekiem pieczywa

HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy Z Wypiekiem Pieczywa

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

 

 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczego z pieczywem wypiekanym na miejscu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi luzem (mięso) i w opakowaniach jednostkowych; sprzedaż artykułów wymagających chłodniczych warunków przechowywania oraz artykułów niewymagających warunków chłodniczych; sprzedaż pieczywa pieczonego na miejscu; sprzedaż małych artykułów przemysłowych, gospodarstwa domowego.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • zamówienie odpowiednie ilości towaru
  • ocena towaru i przyjęcie na stan sklepu
  • przyjęcie towaru do magazynu
  • przechowywanie towaru na półki sklepowe
  • przechowywanie towaru w urządzeń chłodniczych
  • przechowywanie mięsa świeżego, wędlin i serów w ladzie chłodniczej na stoisku z obsługą
  • krojenie / porcjowanie mięsa, za pomocą maszyna do krojenia
  • formowanie mięsa na kotleciarce
  • mielenie mięsa w maszynce do mielenia
  • plasterkowanie wędlin / serów
  • przechowywanie pieczywa głębokomrożonego
  • wypiek pieczywa
  • przechowywanie towarów alkoholowych
  • przechowywanie towarów przemysłowych
  • ekspozycja i sprzedaż towaru
  • postępowanie z towarem niesprzedanym / wycofanym
  • realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych:
    1. W systemie samoobsługowym
      • środków spożywczych wprowadzanych do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych: mleko i przetwory mleczne, wędliny i wyroby wędliniarskie, przetworów owocowo-warzywnych, przetworów zbożowo-mącznych, pieczywa i wyrobów piekarniczych, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, kawy i herbaty, ziół i przypraw, koncentratów spożywczych, konserw mięsnych, rybnych i owocowo-warzywnych, przekąsek typu snack, słodyczy, jaj, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych, suplementów diety oraz preparaty naturalne, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła, napojów bezalkoholowych, napojów alkoholowych
      • produktów mrożonych – 18 °C (w tym: gotowych wyrobów kulinarnych mącznych, owocowo- warzywnych, mięsnych i rybnych, elementów mięsa drobiowego, lodów przemysłowych itp.)
      • produkty nietrwałe mikrobiologiczne, przechowywane w urządzeniach chłodniczych (ladach chłodniczych + 4 °C): wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, tłuszczów roślinnych, zwierzęcych oraz emulsji tłuszczowych
      • innych produktów nie wymagających warunków chłodniczych do przechowywania
        • środków spożywczych wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych: pieczywa i wyrobów piekarniczych
        • w tym dostarczanych z zewnątrz w stanie zamrożonym i odpiekanych w piecu za ladą handlową
        • owoców i warzyw, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi
    2. W sposób tradycyjny, tj. „zza lady”
      • napojów alkoholowych wysokoprocentowych w opakowaniach jednostkowych
      • wędlin i wyrobów wędliniarskich, (z możliwością plasterkowania)
      • mięsa świeżego różnego gatunki (z możliwością zmielenia)
      • mięsa drobiowego mrożonego
      • przetworów rybnych chłodzonych i mrożonych
      • przetworów mlecznych, serów (z możliwością plasterkowania)
      • kanapek w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych
      • wyrobów cukierniczych i ciastkarskich trwałych, sprzedaż ciast kremowych z chłodni na sklepie
      • potraw lub dań poddawanych obróbce termicznej:
      • wypiek: mrożonego pieczywa, (z możliwością pokrojenia na kromki)
      • artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów i przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka
      • przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, artykuły kuchenne, pojemniki styropianowe, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.,
      • lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki,
      • artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena

Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy Z Wypiekiem Pieczywa – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange)
Kwota: 200 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 13.14.21
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Twoja recenzja