Przejdź do treści

HACCP GMP GHP Zajazd BIO ECO z Cateringiem

HACCP GMP GHP Zajazd BIO ECO z Cateringiem

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla zajazdu z żywnością bio eco, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Dokumentacja opracowana dla zakładu, który posiłki gotuje od surowca, obróbki brudnej warzyw.

Potrawy serwowane w lokalu będą się zmieniały w zależności od sezonu oraz dostępności surowców. Dania przygotowywane są na miejscu z surowców, nie używa się półproduktów. Na okres letni przewidziane jest otwarcie ogródka letniego.

Menu oparte jest o surowce sezonowe, wysokiej jakości, ekologiczne, nie zawierające konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku. Kontrolę nad jakością i wartościowością żywności sprawuje dyplomowany dietetyk, który ustala wartości odżywcze, zawartości składników mineralnych oraz witamin.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu
  • Sprzedaż „na wynos”
  • Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego

Przykładowe MENU dla Zajazdu BIO ECO z Cateringiem

  1. Potrawy gotowane w oparciu o surowiec, obróbki wstępnej dzieląc na grupy
    • Zupy wywary sosy: krem z marchwi, pomarańczy i chilli z chrupiącym ciastkiem żytnim; zupa z pieczonych buraków z kwaśną śmietaną, kozim serem i chipsami z jarmużu
    • Potrawy mieszane: burger grzybowy – pullet, burger klasyczny, burger orzechowy, burger z kurczakiem
    • Potrawy bezmięsne: buraczane farfalle z kozim serem, świeżymi ziołami i aromatyczną oliwą truflową; buraczane naleśniki faszerowane warzywami i ciecierzycą, podane z salsą paprykową; burger vege z kotletem z soczewicy; chrupiące placuszki z cukinii z kwaśną śmietaną oraz rukolą; grillowana kolba kukurydzy podana na kaszy arabskiej ze świeżymi ziołami i chutney z mango; jaglanka na mleku kokosowym z wanilią i suszonymi śliwkami; kokosowy pudding z tapioki z owocowym musli; miks sałat z mieszanką warzyw strączkowych i orientalnym sosem; mix sezonowych sałat z marynowanymi warzywami, ogórkiem i sosem vinegrette; naleśniki kukurydziano – amarantusowe z bananem; pierożki z tofu na ratatouille warzywnym; risotto z pęczaku z jarmużem oraz rodzynkami posypane pestkami z dyni; tofucznica z pomidorami i ze szczypiorkiem; zupa śniadaniowa; zupa z pieczonych buraków z kwaśną śmietaną, kozim serem i chipsami z jarmużu
    • Dodatki, warzywa, surówki: Coleslaw azjatycki, frytki belgijskie
    • Kompoty, napoje, soki z owoców: koktajl na trawienie, koktajl witaminowy, koktajl na odporność, koktajl odżywczy, koktajl orzeźwiający, koktajl omega-3, sok wyciskany z pomarańczy, sok wyciskany z grejpfrutów
  2. Plus wypiek pieczywa
    • Z pieczywa pszennego: bułki pszenne burgerowe
    • Pieczywo z mąki żytniej to: bułki żytnie burgerowe
    • Inne ciasta: ciasto marchewkowe, sernik jaglany z konfiturą pomarańczowo lawendową, bułeczki bezglutenowe

Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Zajazd BIO ECO z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 / Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690664002 (sieć Orange)
Kwota: 200 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.11
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.

Po opłaceniu proszę wysłać e-maila na HACCP.dokumenty@wp.pl z informacją, co zostało zamówione oraz proszę dołączyć potwierdzenie przelewu wygenerowanego w banku w formie pdf.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Twoja recenzja