Przejdź do treści

HACCP Sklep z Gastronomią

HACCP Sklep z gastronomią

HACCP Sklep z Gastronomią

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 72 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu, który oferuje również posiłki, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Sklepu z Gastronomią

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych.

  1. W systemie samoobsługowym
    • Na półkach sklepowych – artykuły spożywcze niewymagające warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne): wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:, wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, przetwory zbożowo-mączne, pieczywa i wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, kawy i herbaty, zioła i przyprawy, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, przekąski typu snack, słodycze, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, suplementy diety oraz preparaty naturalne, zioła, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, owoce, warzywa, leki bez recepty (przeciwbólowe), napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych, wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
      • Środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę, owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi,
      • Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.
      • Lekkiej chemii, gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki
      • Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka
      • Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
    • W urządzeniach chłodniczych*
        • Artykuły zamrożone w temp. – 18 °C – 22 °C: mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku, ryby różnego gatunku, lody przemysłowe
        • Artykuły spożywcze wymagające obniżonej temperatur + 4 °C (nietrwałe mikrobiologicznie): gotowe wyroby kulinarne, mięsa, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku, przetwory rybne, produkty nabiałowe, mleko, przetwory mleczne, sery
  2. W systemie z obsługą tradycyjną zza lady „
    • Na półkach sklepowych – artykuły spożywcze niewymagające warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne): wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:, wędlin i wyrobów wędliniarskich, przetworów rybnych, przetworów owocowo-warzywnych, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, przekąski typu snack, słodycze, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, suplementy diety oraz preparaty naturalne, zioła, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe, owoce, warzywa, leki bez recepty (przeciwbólowe), napoje alkoholowe wysokoprocentowe w opakowaniach jednostkowych, wyroby cukiernicze i ciastkarskie trwałe
      • Środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – bez opakowań jednostkowych pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę
  3. W urządzeniach chłodniczych*
    • Artykuły zamrożone w temp. – 18 °C – 22 °C: mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku, ryby różnego gatunku
    • Artykuły spożywcze wymagające obniżonej temperatur + 4 °C (nietrwałe mikrobiologicznie): gotowe wyroby kulinarne, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku, przetwory rybne, produkty nabiałowe, mleko, przetwory mleczne, sery, ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości) Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania) Mięsa chłodzone różnego gatunki, (z możliwością plasterkowania)
    • Wypiek mrożonego pieczywa, (z możliwością pokrojenia na kromki) dostarczanych z zewnątrz w stanie zamrożonym i opiekanych w piecu za ladą handlową, piec konwekcyjno-parowy, zamrażarka do przechowywania bułek (wymienić konkretnie artykuły)….
  4. Prowadzenie punktu małej gastronomii
    • Napoje gorące / lody:
    • Zaparzenie napojów gorących (kawa, czekolada, herbata)
    • Produkcja i sprzedaż lodów z automatu / gałkowych
    • Po obróbce termicznej półproduktów: pieczenie dużych kawałków mięsa w piecu konwekcyjnym – karkówka, boczek, golonka
    • Pieczenie i sprzedaż wyrobów gotowych: zapiekanki, Hot Dogi, Pizza
    • Produkcja i sprzedaż potraw przygotowanych na miejscu w oparciu o półprodukty:
      • Kanapki – krótki opis swojej produkcji:……………………………………………………………………………………
      • Hot Dogi – krótki opis swojej produkcji: …………………………………………………………, sporządzanych na bazie półproduktów mrożonych wydawanych z gotowymi sosami w opakowaniach jednorazowego użytku
      • Inne – ?

Krótki opis swojej produkcji: ……………………………………………………………………………………

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep z Gastronomią – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 350 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 24-29-02
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

There are no reviews yet. Be the first one to write one.


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

HACCP Sklep z gastronomią