HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami
HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla cukierni, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Przykładowe MENU dla Sklepiku Szkolnego z Kanapkami
Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:
- W systemie zza lady na półkach sklepowych
- Bez opakowań jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu luzem: pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę
- W opakowaniach jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych opakowaniach przez producentów:
- Napoje bezalkoholowe: napoje niegazowane, woda niegazowana/gazowana, napój Hortex, napój Tymbark
- Przekąski: batony zbożowe, chrupki kukurydziane, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, napoje alkoholowe, tłuszcze roślinne, tłuszcze zwierzęce oraz emulsje tłuszczowe
- Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, apteczka, czasopisma,
- Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością,
- W systemie zza lady w urządzeniach chłodniczych* (nietrwałe mikrobiologiczne)
- Artykuły spożywcze zamrożone* – 18 °C ± 3 °C: w nich znajdują się: lody przemysłowe
- Produkty schłodzone + 4 °C ± 2 °C: Witryny chłodnicze* / lady chłodnicze* / lodówki*
- Gotowe wyroby kulinarne
- Produkty nabiałowe, przetwory mleczne, sery (z możliwością plasterkowania)
- Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
- Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
- Mała gastronomia
- Kanapki na bazie pieczywa razowego lub pełnoziarnistego
- Sałatki i surówki na bazie warzyw lub owoców, z przetworami mięsnymi, z ryb, jajami, serem, ziołami lub przyprawami świeżymi lub suszonymi bez dodatku soli
- Mleko bez dodatku cukrów i substancji słodzących
- Napoje zastępujące mleko np. sojowy, ryżowy, owsiany, kukurydziany, gryczany, orzechowy lub migdałowy
- Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe
- Warzywa: surowe lub przetworzone
- Owoce: surowe lub przetworzone
- Suszone warzywa i owoce, orzechy oraz nasiona
- Soki owocowe, warzywne, owocowo-warzywne
- Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne
- Koktajle owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne na bazie mleka, napojów zastępujących mleko, czyli napoju: sojowego, ryżowego, owsianego, kukurydzianego, gryczanego, orzechowego lub migdałowego
- Naturalna woda mineralna nisko- lub średniozmineralizowana, woda źródlana i woda stołowa
- Herbata, napary owocowe, kawa zbożowa
- Wykaz przygotowywanych potraw
- Potrawy przygotowywane z półproduktów
- Potrawy mieszane: hot – dog, zapiekanki, kanapki z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, papryką i ogórkiem
- Napoje gorące: kawa, herbata
- Potrawy przygotowywane z półproduktów
- Potrawy bezmięsne: serowanka
- Zimne potrawy mieszane: koktajl owocowy kakaowy
- Dodatki warzywne surówka, owoce: sałata ,ogórek ,rzodkiewka szczypior, papryka do kanapek szkolnych, jabłka gruszki i banany jako owoce myte
- Dodatki na zimno: ser żółty
- Napoje gorące: kawa, herbata
- Potrawy gotowe
- Zimne potrawy mieszane: surówki, koktajle owocowe
- Dodatki warzywa, surówka, owoce: jabłka, gruszki, banany
- Potrawy przygotowywane z półproduktów
Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 250 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 26.28.04
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów 2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Bardzo profesjonalna osoba, z indywidualnym podejściem do klienta. Panie Mietku dziękuję za współpracę i pozdrawiam Magdalena. W końcu odpowiednia osoba do profesjonalnej dokumentacji. Żadnych uwag od sanepidu. Polecam. Oj, zdecydowanie polecam, Pan Mieczysław wyjatkowo miły, profesjonalny i co ważne z dużą wyrozumiałością dla nowicjusza.Zapiekanki
Sklepik Szkolny z kanapkami
Sklep z kawą i kanapkami
Wystaw własną opinię o dokumentacji.