Przejdź do treści

HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami

HACCP sklepik szkolny z kanapkami

HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 73 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla cukierni, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Sklepiku Szkolnego z Kanapkami

Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:

  1. W systemie zza lady na półkach sklepowych
    • Bez opakowań jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu luzem: pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę
    • W opakowaniach jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych opakowaniach przez producentów:
      • Napoje bezalkoholowe: napoje niegazowane, woda niegazowana/gazowana, napój Hortex, napój Tymbark
      • Przekąski: batony zbożowe, chrupki kukurydziane, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, napoje alkoholowe, tłuszcze roślinne, tłuszcze zwierzęce oraz emulsje tłuszczowe
  2. Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, apteczka, czasopisma,
  3. Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością,
  4. W systemie zza lady w urządzeniach chłodniczych* (nietrwałe mikrobiologiczne)
    • Artykuły spożywcze zamrożone* – 18 °C ± 3 °C: w nich znajdują się: lody przemysłowe
    • Produkty schłodzone + 4 °C ± 2 °C: Witryny chłodnicze* / lady chłodnicze* / lodówki*
    • Gotowe wyroby kulinarne
      • Produkty nabiałowe, przetwory mleczne, sery (z możliwością plasterkowania)
      • Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
      • Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)
  5. Mała gastronomia
    • Kanapki na bazie pieczywa razowego lub pełnoziarnistego
    • Sałatki i surówki na bazie warzyw lub owoców, z przetworami mięsnymi, z ryb, jajami, serem, ziołami lub przyprawami świeżymi lub suszonymi bez dodatku soli
    • Mleko bez dodatku cukrów i substancji słodzących
    • Napoje zastępujące mleko np. sojowy, ryżowy, owsiany, kukurydziany, gryczany, orzechowy lub migdałowy
    • Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe
    • Warzywa: surowe lub przetworzone
    • Owoce: surowe lub przetworzone
    • Suszone warzywa i owoce, orzechy oraz nasiona
    • Soki owocowe, warzywne, owocowo-warzywne
    • Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne
    • Koktajle owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne na bazie mleka, napojów zastępujących mleko, czyli napoju: sojowego, ryżowego, owsianego, kukurydzianego, gryczanego, orzechowego lub migdałowego
    • Naturalna woda mineralna nisko- lub średniozmineralizowana, woda źródlana i woda stołowa
    • Herbata, napary owocowe, kawa zbożowa
  6. Wykaz przygotowywanych potraw
    • Potrawy przygotowywane z półproduktów
      • Potrawy mieszane: hot – dog, zapiekanki, kanapki z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, papryką i ogórkiem
      • Napoje gorące: kawa, herbata
    • Potrawy przygotowywane z półproduktów
      • Potrawy bezmięsne: serowanka
      • Zimne potrawy mieszane: koktajl owocowy kakaowy
      • Dodatki warzywne surówka, owoce: sałata ,ogórek ,rzodkiewka szczypior, papryka do kanapek szkolnych, jabłka gruszki i banany jako owoce myte
      • Dodatki na zimno: ser żółty
      • Napoje gorące: kawa, herbata
    • Potrawy gotowe
      • Zimne potrawy mieszane: surówki, koktajle owocowe
      • Dodatki warzywa, surówka, owoce: jabłka, gruszki, banany

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 250 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 26.28.04 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.   

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

Zapiekanki

04/04/2023

Bardzo profesjonalna osoba, z indywidualnym podejściem do klienta. Panie Mietku dziękuję za współpracę i pozdrawiam Magdalena.

Magdalena
Zatwierdzona

Sklepik Szkolny z kanapkami

18/03/2023

W końcu odpowiednia osoba do profesjonalnej dokumentacji. Żadnych uwag od sanepidu. Polecam.

Halina Mostowska
Zatwierdzona

Sklep z kawą i kanapkami

14/12/2022

Oj, zdecydowanie polecam, Pan Mieczysław wyjatkowo miły, profesjonalny i co ważne z dużą wyrozumiałością dla nowicjusza.

Holenderski
Zatwierdzona

Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP sklepik szkolny z kanapkami