Przejdź do treści

HACCP Stołówka Szkolna

HACCP Stołówka Szkolna

HACCP Szkoła posiłki od surowca
HACCP Szkoła posiłki od surowca

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki szkolnej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Stołówki Szkolnej

Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:

  • Zupy wywary sosy: rosół, pomidorowa, barszcz, krupnik, sos myśliwski, sos czosnkowy i winegret
  • Potrawy mięsne: kotlet schabowy , kotlet drobiowy, karkówka z grilla, pulpety drobiowe.
  • Potrawy rybne: filet z dorsza z grilla, filet z dorsza smażony.
  • Potrawy mieszane: bigos, fasola po bretońsku, gulasz z łopatki wieprzowej.
  • Potrawy bezmięsne; pierogi, placki ziemniaczane, kopytka.
  • Dodatki, warzywa, surówki; surówki z warzyw, surówki marchewka z jabłkiem, mizeria buraczki, ogórki kiszone,  kompoty z owoców, tarte warzywa, sałaty z warzyw i owoców………..
  • Kompoty, napoje, soki z owoców; soki wyciskane, koktajle owocowe, herbatki, lemoniady……..
  • Desery, ciasta; tarty z owocami i warzywami, owoce na kruchym cieście, ciasto biszkoptowe z owocami.
  • Zimne potrawy mieszane; galaretka z kurczaka, sałatka grecka, sałatka cezar……………………

Potrawy przygotowywane z półproduktów:

  • Zupy wywary sosy: kapuśniak……………………………………………………………………..
  • Potrawy mięsne: pieczeń rzymska………………………………………………………………..…
  • Potrawy rybne: filet z łososia…………………………………………………………………….…
  • Potrawy mieszane: bigos……………………………………………………………………………
  • Potrawy bezmięsne; pierogi…………………………………………………………………………
  • Zimne potrawy mieszane; galaretka z kurczaka……………………………………………………
  • Desery, ciasta: naleśniki z serem…..……………………………………………………………..…
  • Warzywa, surówki, owoce; surówka z kapusty kiszonej………………………………………..…
  • Soki, kompoty;………………………………………………………………………………………………………

Potrawy gotowe:

  • Zupy wywary sosy: ………………………………………………………………………..
  • Potrawy mięsne:………………………………………………………………..…
  • Potrawy rybne: …………………………………………………………………….
  • Potrawy mieszane: ….……………………………………………………….
  • Potrawy bezmięsne; ………………………………………………
  • Zimne potrawy mieszane;…………………………………….
  • Pieczywo, desery, ciasta: chleb pszenny, mieszany, bułki, sernik, jabłecznik……………………..
  • Soki, kompoty; kompot z jabłek z czarną porzeczką………………………………………………….
  • Warzywa, surówki, owoce; surówka z kapusty białej, brokuł, jabłko……………………………..
  • Napoje bezalkoholowe: woda mineralnaObiady – Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:

Zamów komplet dokumentacji HACCP Stołówka Szkolna – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 300 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 26-28-03 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Szkoła posiłki od surowca