HACCP GMP GHP Stołówka z Cateringiem
HACCP Stołówka z Cateringiem
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Dokumentacja opracowana dla zakładu, który gotuje posiłki od surowca z obróbką wstępną i wydaje w stołówce.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos”
- serwowanie potraw i napojów
- obsługa w systemie tradycyjnym
- catering potraw
Przykładowe MENU dla Stołówki z Cateringiem
- Potrawy przygotowywane od surowca:
- Zupy, wywary: zupa barszcz czerwony, brokułowi, barszcz ukraiński, buraczkowa, fasolowa, grochowa, jarzynowa, kalafiorowa, kapuśniak, koperkowa, krupnik, ogórkowa, pieczarkowa, pieczarkowa z makaronem, pomidorowa z ryżem, pomidorowa z makaronem, rosół z makaronem, ryżanka, pomidorowa z ziemniakami, szczawiowa z jajkiem, z zielonego groszku, żurek z jajkiem
- Sosy: sos pomidorowy, chrzanowy, koperkowy, śmietanowy, musztardowy, sos słodko kwaśny, sos szpinakowy, sos słodko-kwaśny
- Potrawy mięsne: kotlet mielony, kotlet schabowy, kotlet pożarski, kotlet drobiowy, kotlet z piersi kurczaka, pulpet wieprzowy, pulpet drobiowy, schab pieczony, karkówka pieczona, szynka pieczona, kurczak pieczony
- Potrawy rybne: ryba smażona w panierce, ryba smażona w cieście, ryba na parze w sosie śmietanowym, pulpeciki rybne w sosie koperkowym
- Potrawy mieszane: bigos, pirogi z mięsem, kartacze, pyzy z mięsem, gulasz z indyka, gulasz wieprzowy, gulasz z wątróbek, potrawka z kurczaka, kurczak ala gyros, kurczak w sosie słodko-kwaśnym spaghetti, gołąbki w sosie pomidorowym, omlet z warzywami, leczo, fasolka po bretońsku
- Potrawy bezmięsne; kluski śląskie, pierogi z serem, pierogi z kapustą i grzybami. kopytka, pierogi z serem i szpinakiem, kotlet z jaj, jajko sadzone, jajecznica
- Surówki, warzywa owoce; buraczki z chrzanem, buraczki z cebulką. buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem, surówka z kapusty białej, surówka z kapusty czerwonej, surówka z kapusty kiszonej, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z ogórka kiszonego, surówka z ogórka konserwowego, surówka z marchewki, surówka z pomidorów, surówka grecka, surówka z sałaty z rzodkiewką, mizeria, sałata ze śmietaną
- Napoje, soki z owoców; kompot owocowy ze świeżych owoców
- Potrawy przygotowywane z półproduktów:
- Potrawy rybne: pasta z makreli,
- Potrawy mieszane; zapiekanka z makaronu i kiełbasą,
- Potrawy bezmięsne; zapiekanka z makaronu pieczarek i sera, makaron z polewą jogurtową z owocami, jajko gotowane, kotlety sojowe
- Dodatki do II Dania: kasza gryczana, jaglana, jęczmienna, trendy lancz mix, ryż biały, brązowy, trendy lancz mix, ziemniaki, makaron jasny, brązowy.
- Napoje do posiłków: herbata czarna, mięta, herbata zielona.
- Napoje mleczne do posiłków: kakao, kawa mleczna, mleko.
- Kompoty do posiłków: mieszanka kompotowa mrożona, truskawki, maliny świeże lub mrożone
- Potrawy gotowe:
- Wędlina: boczek parzony, kanapkowa po góralsku, szynka drobiowa, kabanosy, kaszanka, kiełbasa biała, kiełbasa wieprzowa, ogonówka, szynka wieprzowa, parówki z szynki, pasztet drobiowy, pasztet wieprzowy, pasztet drobiowy, pieczeń śląska, pieczeń drobiowa, polędwica drobiowa, polędwica wieprzowa, delikatesowa z warzywami, kurczak faszerowany, schab wieprzowy, szynka gotowana, szynka konserwowa, kiełbasa żywiecka, kiełbasa z pieca, kaszanka z pieca
- Potrawy rybne: ryba po grecku, ryba w pomidorach, pasztet z łososia, paprykarz z dorsza, filet ze śledzie, makrela wędzona
- Ryby: dorsz, flądra, pstrąg itp.
- Nabiał: jogurt z owocami Mix Bakoma, jogurt grecki, serek Bakuś, jogurt pitny Mix, fantazja mix, serek Danio, deser mleczny Monte, deser mleczny Satino, jogurt Jogobella, jogurt 7 Zbóż, jogurt Gratka, jogurt Gratka Drink, jogurt Piątuś, deser Serduszko, jogurt pitny tiramisu, jogurt naturalny gęsty, jogurt Polski Drink, Mlekovita jogurt polski z owocami, Zambrów Serek Pyszny, serek Darek Mix, Piątnica serek homogenizowany, serek wiejski z owocami, serek Kiri, serek wiejski lekki, Hochland krążek, Hochland plastry, ser feta, ser mozzarella, ser żółty, serek Twój Smak, serek kanapkowy, masło
- Surówki, warzywa, owoce: warzywa mrożone dodatki do zup sosów: brokuł brukselka, bukiet warzyw kwiatowy, fasolka szparagowa zielona i żółta, kalafior, marchewka, mieszanka warzyw 7 składnikowa, szpinak, włoszczyzna, sałatka jarzynowa, sałatka warzywna puszka
- Warzywa świeże wydawane w porcji do śniadań i kolacji: ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, sałata
- Owoce świeże wydawane w porcji do śniadań i kolacji: banan, brzoskwinia, grejpfrut, gruszka, jabłko, kiwi, mandarynka, pomarańcza, nektarynki, śliwka, truskawki, winogrona
- Warzywa i owoce konserwowe wydawane w porcji do śniadań i kolacji: ogórek konserwowy, papryka konserwowa, ogórek kiszony, ogórki pikle, brzoskwinia w puszce
- Dodatki do śniadań i kolacji: dżem nisko słodzony, chrzan, cukierki czekoladowe, czekolady, ćwikła z chrzanem, krem Nutella, musztarda, płatki kukurydziane, płatki owsiane, płatki pełne ziarno gryczane, batoniki, mikołaje czekoladowe, pasztet sojowy, pasztet warzywny
- Desery: ciasta, pieczywo
- Wyroby półsłodkie: drożdżowe, wyroby półsłodkie francuskie lub półfrancuskie, Rogaliki drożdżowe mini, pączki na wagę mini.
- Pieczywo: chleb razowy ze słonecznikiem, chleb rodzinny z ziarnem, chleb mazowiecki, chleb żytni, bułka grahamka, zwykła, czosnkowa, kukurydziane, z ziarnem, pizza z pieczarkami, pizza mini, cebularze
- Napoje, soki z owoców: Soki Fortuna 0,33l, Sok Kubuś 0,33l, Sok Tarczyn 033l, Soki mix Hortex 1l. Nektar mix 1l
Zamów komplet dokumentacji HACCP Stołówka z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange) lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032 Kwota: 300 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.05 Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Wystaw własną opinię o dokumentacji.