Przejdź do treści

HACCP Sushi z Półproduktów

HACCP Sushi z półproduktów

HACCP Sushi z Półproduktów

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sushi od półproduktów, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Konsumpcje na miejscu
  • Sprzedaż „na wynos”
  • Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego

Przykładowe MENU dla Sushi z Półproduktów

  1. Potrawy przygotowywane z półproduktów
    • Zupy wywary sosy: zupa rybna, sos sojowy, Wasabi, Majonez, Teryiaki
    • Potrawy mieszane:
      • Każda rolka sushi składa się z ugotowanego i następnie zakwaszonego ryżu (roztwór octu ryżowego, cukru i soli), wodorostu nori i składnika głównego. Podział rolek ze względu na rodzaj składnika głównego:
      • TRADYCYJNY – Ogórek, marynowana tykwa, surimi.
      • SHAKE YAKI – Pieczony łosoś, sałata, sos kabayaki.
      • EBI TEMPURA – Krewetka w, sałata, majonez, mango.
      • THREE COLOR – tuńczyk, rzepa, ogórek.
      • IBODAI YAKI – ryba maślana pieczona , sałata, majonez, sos sriracha.
      • California roll – awokado, paluszek krabowy, majonez, sezam
      • Caterpillar roll – awokado, paluszek krabowy, ogórek
      • Philadelphia roll – łosoś, serek np. philadelphia, awokado,
      • Salmon roll – pieczony łosoś, słodki sos sojowy, ogórek
      • Ebi tempUra roll – krewetki, sałata, sezam z sosem kabayaki,
      • Seattle roll – ogórek, awokado, łosoś
      • Spice tuna roll: Pasta z tuńczyka z puszki, sezamu, majonezu i sosu sriracha plus ogórek
      • sushi, rolki sushi (maki) składające się z wodorostów nori, ryżu świeżych, pieczonych, wędzonych ryb i owoców morza oraz warzyw i owoców ( kupowane będą filety świeże lub mrożone, dostawy codziennie. Ponadto będą kupowane gotowe ryby pieczone i wędzone (brak pieczenia w zakładzie). Kupowane będą umyte i obrane warzywa i owoce (brak obieralni w zakładzie) w przyszłości
    • Soki, kompoty: soki owocowe i warzywne z sokowirówki
    • Napoje gorące: kawa i herbata
  2. Potrawy gotowe
    • Napoje bezalkoholowe: napoje gazowane i niegazowane w butelkach

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sushi z Półproduktów – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 25-28-01
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Sushi z półproduktów