HACCP GMP GHP Zajazd BIO ECO z Cateringiem
HACCP Zajazd BIO ECO z Cateringiem
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla zajazdu z żywnością bio eco, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Dokumentacja opracowana dla zakładu, który posiłki gotuje od surowca, obróbki brudnej warzyw.
Potrawy serwowane w lokalu będą się zmieniały w zależności od sezonu oraz dostępności surowców. Dania przygotowywane są na miejscu z surowców, nie używa się półproduktów. Na okres letni przewidziane jest otwarcie ogródka letniego.
Menu oparte jest o surowce sezonowe, wysokiej jakości, ekologiczne, nie zawierające konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku. Kontrolę nad jakością i wartościowością żywności sprawuje dyplomowany dietetyk, który ustala wartości odżywcze, zawartości składników mineralnych oraz witamin.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Serwis potraw do konsumpcji na miejscu
- Sprzedaż „na wynos”
- Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego
Przykładowe MENU dla Zajazdu BIO ECO z Cateringiem
- Potrawy gotowane w oparciu o surowiec, obróbki wstępnej dzieląc na grupy
- Zupy wywary sosy: krem z marchwi, pomarańczy i chilli z chrupiącym ciastkiem żytnim; zupa z pieczonych buraków z kwaśną śmietaną, kozim serem i chipsami z jarmużu
- Potrawy mieszane: burger grzybowy – pullet, burger klasyczny, burger orzechowy, burger z kurczakiem
- Potrawy bezmięsne: buraczane farfalle z kozim serem, świeżymi ziołami i aromatyczną oliwą truflową; buraczane naleśniki faszerowane warzywami i ciecierzycą, podane z salsą paprykową; burger vege z kotletem z soczewicy; chrupiące placuszki z cukinii z kwaśną śmietaną oraz rukolą; grillowana kolba kukurydzy podana na kaszy arabskiej ze świeżymi ziołami i chutney z mango; jaglanka na mleku kokosowym z wanilią i suszonymi śliwkami; kokosowy pudding z tapioki z owocowym musli; miks sałat z mieszanką warzyw strączkowych i orientalnym sosem; mix sezonowych sałat z marynowanymi warzywami, ogórkiem i sosem vinegrette; naleśniki kukurydziano – amarantusowe z bananem; pierożki z tofu na ratatouille warzywnym; risotto z pęczaku z jarmużem oraz rodzynkami posypane pestkami z dyni; tofucznica z pomidorami i ze szczypiorkiem; zupa śniadaniowa; zupa z pieczonych buraków z kwaśną śmietaną, kozim serem i chipsami z jarmużu
- Dodatki, warzywa, surówki: Coleslaw azjatycki, frytki belgijskie
- Kompoty, napoje, soki z owoców: koktajl na trawienie, koktajl witaminowy, koktajl na odporność, koktajl odżywczy, koktajl orzeźwiający, koktajl omega-3, sok wyciskany z pomarańczy, sok wyciskany z grejpfrutów
- Plus wypiek pieczywa
- Z pieczywa pszennego: bułki pszenne burgerowe
- Pieczywo z mąki żytniej to: bułki żytnie burgerowe
- Inne ciasta: ciasto marchewkowe, sernik jaglany z konfiturą pomarańczowo lawendową, bułeczki bezglutenowe
Zamów komplet dokumentacji HACCP Zajazd BIO ECO z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 300 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.11 1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów 2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Wystaw własną opinię o dokumentacji.