Księga GMP/GHP dla Gastronomii z cateringiem

Księga GMP/GHP dla Gastronomii z cateringiem

Wzorcowa Księga nr. 006.23 Word / doc., do samodzielnego uzupełnienia treści.  Kup przez PayPal / Kup Teraz lub przelew bankowy On-Line

Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

Spis treści Księga GMP/GHP dla Gastronomii z cateringiem

Księga GMP/GHP dla Gastronomii

Spis treści.
Profil Zakładu 4
Zakres działalności zakładu 5
Zarządzenie wewnętrzne nr 1 powołanie zespołu ds. HACCP 6
Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego 7

GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna

Wykaz przygotowywanych potraw 8
Instrukcja kupna artykułów spożywczych potrzebnych do produkcji. 10
Lista dostawców towaru (stałe umowy) 10
Instrukcja przyjęcia i ocena artykułów spożywczych trwałych mikrobiologicznie. 11
Instrukcja przyjęcia i ocena artykułów spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie. 11
Magazynowanie i postępowanie z towarem 12
Instrukcja przechowywania artykułów spożywczych trwałych mikrobiologicznie. 12
Przywieszka identyfikacyjna otwartego opakowania 12
Instrukcja przechowywania artykułów spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie. 12
Procesy obróbki 13
Instrukcja kontroli procesów technologicznych 13
Instrukcja pobrania do produkcji półproduktów 13
Instrukcja rozmrażania surowców / półproduktów 13
Instrukcja obróbki wtórnej / czystej 14
Instrukcja obróbki warzyw i owoców 14
Instrukcja obróbki jaj 14
Instrukcja obróbki termicznej. 15
Instrukcja obróbki końcowej / komponowanie potrawy 15
Instrukcja obróbki termicznej frytek mrożonych / obniżenie obecności akryloamidu 15
Instrukcja monitorowania, wymiany tłuszczu smażalniczego i obecności akryloamidu 16
Instrukcja obróbki końcowej / komponowanie potrawy 17
Instrukcja schładzania potraw, które są przeznaczone do przechowywania w lodówce 17
Instrukcja bemary / podgrzewacze 17
Instrukcja serwis posiłków 17
Instrukcja przechowywania w witrynie chłodniczej 18
Instrukcja odpadki pokonsumpcyjne 18
Transport wewnętrzny 18
Instrukcja transportu wyrobów gotowych 18
Instrukcja sprzedaży potraw na wynos 19
Instrukcja catering potraw 19
Instrukcja przyjęcia i ocena potraw z cateringu 20
Instrukcja wycofania i zniszczenia towaru 21

GHP – Dobra Praktyka Higieniczna

Opis, lokalizacja i otoczenie zakładu 22
Instrukcja przy pracy z żywnością. 23
Instrukcja higieny produkcji posiłków i potraw. 24
Instrukcja kontroli wewnętrznej zakładu 25
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakładu. 26
Maszyny i urządzenia 27
Wymagania dotyczące maszyn i urządzeń z uwzględnieniem aspektów higienicznych 28
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych 29
Użytkowanie urządzenia: 29
Procesy mycia w dezynfekcji 30
Magazynowanie preparatów. 30
Mycie i dezynfekcja 31
Instrukcja utrzymania porządku, czystości i higieny w zakładzie 32
Instrukcja utrzymania higieny i czystości zakładu. 33
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń 34
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń oraz sprzętu drobnego. 35
Instrukcja mycia i dezynfekcji naczyń kuchennych w maszynie do mycia: 36
Instrukcja mycia i dezynfekcji środka transportu 37
Karta Kontroli sanitarna samochodu 38
Dzienny raport z przeprowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji WC 39
Zaopatrzenie w wodę 40
Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę. 40
Karta kontroli badań wody. 40
Odpady żywnościowe 41
Instrukcja odpady żywnościowe 41
Zabezpieczenie i monitoring szkodników 42
Instrukcja postępowania przy ochronie przed szkodnikami 43
Instrukcja higieny personelu 44
Instrukcja higieny osobistej pracowników 45
Instrukcja higieny na stanowisku pracy w zakładzie 46
Instrukcja higienicznego korzystania z WC 47
Instrukcja mycie i dezynfekcja rąk 48
Karta, lista pracowników z wykazem badań sanitarno-epidemiologicznych 49
Szkolenie personelu 50
Instrukcja szkolenia personelu 50
Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GMP / GHP / HACCP 51

Więcej na stronie haccp-gastronomia.pl

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 12 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Twoja recenzja

Tagi , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.