Księga GMP/GHP dla Gastronomii

Księga GMP/GHP dla Gastronomii

Kompletna dokumentacja opracowana pod wymagania Sanepidu, do kupienia On-Line. Jedna cena dla wszystkich opracowań, sprawdź na pasku bocznym. Dokumentacja opracowana w formie Word, którą można dostosować do własnych potrzeb. Wysyłam na e-maila do 12 h. Zamawiając wpisz Księga nr. 02.06.21

Spis treści Księga GMP/GHP dla Gastronomii 

Księga GMP/GHP dla Gastronomii

Profil Zakładu 3
Zakres działalności zakładu 4
Wykaz przygotowywanych potraw 5
Zarządzenie wewnętrzne nr 1 powołanie zespołu ds. HACCP 7
Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego 8

GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna

Instrukcja przy pracy z żywnością. 9
Instrukcja higieny produkcji posiłków i potraw. 10
Prowadzenie procesów technologicznych. 11
Kupno towaru potrzebnych do produkcji. 11
Przyjęcie i ocena organoleptyczna towaru 11
Przechowywanie surowców/ półproduktów, trwałych / sypkich 12
Przechowywanie półproduktów w lodówkach i zamrażarkach 12
Lista dostawców towaru (stałe umowy) 13
Przywieszka identyfikacyjna otwartego opakowania 14
Procesy obróbki 15
Rozmrażanie surowców / półproduktów 15
Pobranie do produkcji półproduktów 15
Obróbka wtórna / czysta 16
Obróbka warzyw 16
Obróbka jaj 16
Obróbka termiczna frytek mrożonych / obniżenie obecności akryloamidu 17
Instrukcja wymiany tłuszczu smażalniczego i obecności akryloamidu 17
Obróbka termiczna. 18
Obróbka końcowa / komponowanie potrawy 18
Przechowywanie wyrobów gotowych 19
Przechowywanie cieplne w trakcie wydawania posiłków do 2 godzin 19
Schładzanie potraw które są przeznaczone do przechowywania w lodówce 19
Sprzedaż potraw na wynos 19
Transport wewnętrzny. 19
Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego 20
Dystrybucja potraw do sklepów 20
Catering potraw do szkół, przedszkoli, zakładów 20
Wykaz wydanych / potraw w dniu………………… 20
Instrukcja higieny transportu wyrobów gotowych w zakładzie. 21
Instrukcja monitorowania transportu wyrobów gotowych 22
Instrukcja mycia i dezynfekcji transportu wyrobów gotowych 23
Karta Kontroli sanitarna samochodu. 24

GHP – Dobra Praktyka Higieniczna

Opis, lokalizacja i otoczenie zakładu 25
Instrukcja kontroli wewnętrznej zakładu 26
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakładu. 27
Maszyny i urządzenia 28
Wymagania dotyczące maszyn i urządzeń z uwzględnieniem aspektów higienicznych
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych 30
Użytkowanie urządzenia: 30
Procesy mycia w dezynfekcji 31
Magazynowanie preparatów. 31
Mycie i dezynfekcja 32
Instrukcja utrzymania porządku, czystości i higieny w zakładzie 34
Instrukcja utrzymania higieny i czystości zakładu. 35
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń produkcyjnych 36
Instrukcja mycia i dezynfekcji sali konsumpcyjnej 37
Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynów środków spożywczych 38
Instrukcja mycia i dezynfekcji zaplecza socjalno – sanitarnego. 39
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń oraz sprzętu drobnego. 40
Instrukcja mycia i dezynfekcji naczyń kuchennych w maszynie do mycia: 41
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń produkcyjnych i sprzętu. 42
Dzienny raport z przeprowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji WC 43
Zaopatrzenie w wodę 44
Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę. 44
Karta kontroli badań wody 45
Odpady żywnościowe 46
Instrukcja odpady żywnościowe, ochrona przed szkodnikami 46
Zabezpieczenie i monitoring szkodników 47
Instrukcja postępowania przy ochronie przed szkodnikami 47
Higiena personelu 48
Instrukcja higieny osobistej pracowników 49
Instrukcja higieny na stanowisku pracy w zakładzie 50
Instrukcja higienicznego korzystania z WC 51
Instrukcja mycie i dezynfekcja rąk 52
Karta, lista pracowników z wykazem badań sanitarno-epidemiologicznych 53
Szkolenie personelu 54
Instrukcja szkolenia personelu 54
Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GMP / GHP / HACCP 55

Więcej na stronie haccp-gastronomia.pl

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

……………………………………………………………….

Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 8 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

Twoja recenzja

Księga, GMP/GHP, GMP, GHP, dla Gastronomii, Dokumentacja, Dobra, Praktyka, Produkcyjna, Higieniczna Opracowana, pod, wymogi, Sanepidu, Do kupienia, Kup, On-Line. GHP, GMP instrukcje, do pobrania, wzór, za darmo, pdf, 

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.