Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Piekarnia - Cukiernia

Piekarnia – Cukiernia

HACCP Piekarnia Cukiernia – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bufet – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Cukiernia

HACCP GMP GHP Cukiernia HACCP GMP GHP Cukiernia   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla cukierni, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Cukierni Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia Żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie np.: ciasta: na bazie bitej śmietany, biszkoptowe, kruche, kremowe na bazie masła, owocowe, czekoladowe torty, ciastka Zamów komplet dokumentacji HACCP GMP GHP Cukiernia – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz: Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów Nr… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Cukiernia

HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast

HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla gastronomii z wypiekiem ciast, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Gastronomii z Wypiekiem Ciast Potrawy przygotowywane z półproduktów Zupy wywary sosy: pomidorowa, kalafiorowa, żurek, grochowa, dyniowa, krupnik ,barszcz czerwony, jarzynowa, kapuśniak, rosół, sos jasny, sos pieczeniowy Potrawy mięsne: kotlet mielony, kotlet schaby, kotlet drobiowy, bitki wieprzowe, karmidle, gulasz wieprzowy oraz wołowy, zrazy wieprzowe, rolady wieprzowe oraz… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Gastronomia z Wypiekiem Ciast

HACCP GMP GHP Food Truck Pieczywo

HACCP GMP GHP Food Truck Pieczywo HACCP GMP GHP Food Truck Pieczywo   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla food trucka ze sprzedażą pieczywa, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przedmiotem działalności  jest  prowadzenie  sprzedaży i przewozu pieczywa. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który posiłki gotuje w oparciu o półprodukty. Przykładowe MENU dla Food Trucka z Pieczywem W systemie na stanowisku z obsługą tradycyjną zza lady Na półkach sklepowych – artykuły spożywcze niewymagające warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne): wprowadzane do obrotu w… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Food Truck Pieczywo

HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu

HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja do produkcji ciast w domu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Produkcji Ciast w Domu Dokumentacja opracowana dla zakładu który ciasta piecze od surowca. Przedmiotem działalności jest ciastkarnia, gdzie wypieki wykonywane będą domowymi sposobami z wyjątkową starannością i precyzją, jedynie na naturalnych składnikach, bez jakichkolwiek gotowych mieszanek cukierniczych. Produkujemy cista: Drożdżowe – Croissanty Brioszka Ciasto Francuskie… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Produkcja Ciast w Domu