Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Restauracja

Restauracja

HACCP Restauracja – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 5 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna
Mycie i dezynfekcja Zakładu
Ochrona przed Szkodnikami

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich zakładów, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP GMP GHP Restauracja z Cateringiem

HACCP GMP GHP Restauracja z Cateringiem HACCP GMP GHP Restauracja z Cateringiem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla restauracji z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Obsługa w systemie tradycyjnym / kelner Konsumpcja dań odbywa się na miejscu Sprzedaż dań na wynos, w opakowaniach jednorazowych z odbiorem osobistym w restauracji Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego Catering potraw do szkół, przedszkoli, zakładów Przykładowe MENU dla Restauracji z Cateringiem Potrawy przygotowywane od surowca:… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Restauracja z Cateringiem

HACCP Tawerna z Lodami

HACCP Tawerna z Lodami HACCP Tawerna z Lodami   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla tawerny z lodami z automatu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” serwowane będą napoje chłodzące i gorące serwowanie lodów z automatu obsługa w systemie tradycyjnym Przykładowe MENU dla Tawerny z Lodami z Automatu Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty Zupy wywary sosy: żurek, flaki, gulasz Potrawy mięsne: karczek, schab, kiełbasa, kaszanka,… Czytaj dalej »HACCP Tawerna z Lodami

HACCP GMP GHP Restauracja Smażalnia Ryb

HACCP GMP GHP Restauracja Smażalnia Ryb HACCP GMP GHP Restauracja Smażalnia Ryb   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla restauracji – smażalni ryb, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Działalność gastronomiczna – smażalnia ryb / pstrąga, prowadzona w zakresie małej gastronomii w oparciu o  (ryby) półprodukty, mrożonki, świeże owoce i warzywa, gotowe wyroby. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Restauracja Smażalnia Ryb

HACCP GMP GHP Fast Food z Kuchnią Polską

HACCP GMP GHP Fast Food z Kuchnią Polską HACCP GMP GHP Fast Food z Kuchnią Polską   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla punktu z fast foodem oraz daniami kuchni polskiej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakład zajmuje się sprzedażą potraw przygotowywanych z półproduktów i potrawy gotowe dostarczone przez firmę zewnętrzną (z cateringu) Przykładowe MENU dla Fast Foodu z Kuchnią Polską Potrawy przygotowywane z półproduktów: Zupy, wywary, sosy: pomidorowa, rosół, rybna, sos łagodny (przygotowywany z półproduktów w lokalu),… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Fast Food z Kuchnią Polską