Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Szkoła - Placówki Publiczne

Szkoła – Placówki Publiczne

HACCP Szkoła Placówki Publiczne – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Szkoła Placówka Publiczna – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Cateringu HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje posiłki z cateringu – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Przedszkola z Posiłkami z Cateringu  Śniadania: zupa mleczna z płatkami owsianymi, Müsli, owsianka Posiłki zimne: chleb pełnoziarnisty z masłem / roślinnym, ser żółty, ser twarożek, jogurt naturalny, ogórek kwaszony, pomidor, dżem, ogórek świeży, parówka, jaglanka / owsianka na mleku z żurawiną, banan,… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Obiady z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Obiady z Cateringu HACCP GMP GHP Przedszkole Obiady z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje śniadania własne i obiady z cateringu – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Przedszkola z Obiadami z Cateringu Śniadania Posiłki gorące: płatki owsiane, musli, owsianka, kiełbaski Posiłki zimne: kanapki z szynką, serem, masłem, (dla alergików margaryna roślinna), warzywa: pomidor parzymy i obieramy ze skórki, ogórek zielony i kiszony, rzodkiewka, sałata, papryka, marchewka,… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Przedszkole Obiady z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Półproduktów

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Półproduktów HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Półproduktów   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje posiłki przygotowane z półproduktów – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu Obsługa w systemie tradycyjnym / potrawy podajemy w salach Przykładowe MENU dla Przedszkola z Posiłkami z Półproduktów Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty Zupy wywary sosy: rosół (z makaronem lub lanym ciastem… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Półproduktów

HACCP GMP GHP Stołówka z Cateringiem

HACCP GMP GHP Stołówka z Cateringiem HACCP GMP GHP Stołówka z Cateringiem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki  z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dokumentacja opracowana dla zakładu, który gotuje posiłki od surowca z obróbką wstępną i wydaje w stołówce. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” serwowanie potraw i napojów obsługa w systemie tradycyjnym catering potraw Przykładowe MENU dla Stołówki z Cateringiem Potrawy przygotowywane od surowca: Zupy, wywary:… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Stołówka z Cateringiem

HACCP GMP GHP Dom Pomocy Społecznej

HACCP GMP GHP Dom Pomocy Społecznej HACCP GMP GHP Dom Pomocy Społecznej   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla domu pomocy społecznej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki gotujemy w oparciu o surowiec (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych) posiłki podajemy do konsumpcji na miejscu. Przykładowe MENU dla Domu Pomocy Społecznej Potrawy przygotowywane od surowca Zupy wywary sosy: barszcz czerwony, barszcz ukraiński, buraczkowa, brokułowa, fasolowa, grochowa, jarzynowa, kalafiorowa, kapuśniak, koperkowa, krupnik, ogórkowa, pieczarkowa, pieczarkowa z… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Dom Pomocy Społecznej

HACCP GHP/GMP Przedszkole

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki od Surowca

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki od Surowca HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki od Surowca     Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola serwującego posiłki od surowca, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Stołówka posiada własne zaplecze kuchenne, w którym przygotowywane są 3 posiłki dziennie (śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy) w oparciu o surowce. Przykładowy jadłospis tygodniowy dla Przedszkola z Posiłkami od Surowca I ŚNIADANIE Kuleczki czekoladowe wzbogacone witaminami podane z mlekiem Bułeczka z masłem, sałatą, serem żółtym oraz… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki od Surowca