Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Szkoła - Placówki Publiczne

Szkoła – Placówki Publiczne

HACCP Szkoła Placówki Publiczne – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

HACCP Stołówka Obiady z Cateringu

HACCP GMP GHP Stołówka Obiady z Cateringu HACCP Stołówka Obiady z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki szkolnej z obiadami z cateringu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki dostarczane będą w systemie cateringowym, z jednostki gastronomicznej posiadającej zgodę na działalność, wydaną przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną, w której jest wprowadzony system HACCP i GMP/GHP. Wykaz potraw zmienia się w zależności od życzeń rodziców.  Na dwa tygodnie przed dostawą posiłku, firma cateringowa przedstawia dekadowy jadłospis… Czytaj dalej »HACCP Stołówka Obiady z Cateringu

HACCP Stołówka Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Stołówka Posiłki z Cateringu HACCP Stołówka Posiłki z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki szkolnej z posiłkami z cateringu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki dostarczane będą w systemie cateringowym, z jednostki gastronomicznej posiadającej zgodę na działalność, wydaną przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną, w której jest wprowadzony system HACCP i GMP/GHP. Posiłki będą dostarczane w bemarach utrzymujących ciepło i opakowaniach przeznaczonych do przewożenia żywności. Jadłospis jest ustalany na bieżąco na okres… Czytaj dalej »HACCP Stołówka Posiłki z Cateringu

HACCP Stołówka Szkolna

HACCP GMP GHP Stołówka Szkolna HACCP Stołówka Szkolna   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki szkolnej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Stołówki Szkolnej Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia Żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie np.: ciasta: na bazie bitej śmietany, biszkoptowe, kruche, kremowe na bazie masła, owocowe, czekoladowe torty, ciastka Zamów komplet dokumentacji HACCP Stołówka Szkolna – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz: Odbiorca: Mieczysław B Adres: 72-100 Goleniów… Czytaj dalej »HACCP Stołówka Szkolna

HACCP Stołówka Szkolna z Cateringiem

HACCP GMP GHP Stołówka Szkolna z Cateringiem HACCP Stołówka Szkolna z Cateringiem   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki szkolnej z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki są przygotowywane od surowca w kuchni szkolnej, dodatkowo prowadzimy catering do innych szkół. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” serwowanie potraw i napojów obsługa w systemie tradycyjnym catering potraw Przykładowe MENU dla Stołówki Szkolnej z Cateringiem Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i… Czytaj dalej »HACCP Stołówka Szkolna z Cateringiem

HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami

HACCP GMP GHP Sklepik Szkolny z Kanapkami HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla cukierni, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Sklepiku Szkolnego z Kanapkami Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia: W systemie zza lady na półkach sklepowych Bez opakowań jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu luzem: pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę W opakowaniach jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych opakowaniach przez producentów:… Czytaj dalej »HACCP Sklepik Szkolny z Kanapkami

HACCP Sklepik Szkolny

HACCP GMP GHP Sklepik Szkolny HACCP Sklepik Szkolny   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepiku szkolnego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Sklepiku Szkolnego Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych. W systemie na stanowisku z obsługą tradycyjną zza lady Na półkach sklepowych – artykuły spożywcze niewymagające warunków chłodniczych (trwałe mikrobiologiczne): wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych przez producentów opakowaniach jednostkowych:, napoje, owoce, warzywa, ciastkarskie trwałe, batony zbożowe, chrupki kukurydziane… Czytaj dalej »HACCP Sklepik Szkolny

HACCP Catering dla Szkoły

HACCP GMP GHP Catering dla Szkoły HACCP Catering dla Szkoły   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla cateringu dla szkoły, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Cateringu dla Szkoły Potrawy przygotowane od surowca Zupy wywary sosy: kapuśniak, zupa buraczkowa, jarzynowa, krem z marchewki, groszku Potrawy mięsne: gulasz z indyka, gulasz z cielęciny, kotlety z kurczaka pieczone Potrawy rybne: filet z łososia, filet z dorsza pieczony, kotleciki rybne pieczone Potrawy mieszane: bigos wegetariański, omlet, owsianka z owocem Potrawy bezmięsne: pierogi,… Czytaj dalej »HACCP Catering dla Szkoły

HACCP Przedszkole Posiłki z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Cateringu HACCP Przedszkole Posiłki z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje posiłki z cateringu – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Przedszkola z Posiłkami z Cateringu  Śniadania: zupa mleczna z płatkami owsianymi, Müsli, owsianka Posiłki zimne: chleb pełnoziarnisty z masłem / roślinnym, ser żółty, ser twarożek, jogurt naturalny, ogórek kwaszony, pomidor, dżem, ogórek świeży, parówka, jaglanka / owsianka na mleku z żurawiną, banan, koperek, szczypiorek,… Czytaj dalej »HACCP Przedszkole Posiłki z Cateringu

HACCP Przedszkole Obiady z Cateringu

HACCP GMP GHP Przedszkole Obiady z Cateringu HACCP Przedszkole Obiady z Cateringu   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje śniadania własne i obiady z cateringu – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przykładowe MENU dla Przedszkola z Obiadami z Cateringu Śniadania Posiłki gorące: płatki owsiane, musli, owsianka, kiełbaski Posiłki zimne: kanapki z szynką, serem, masłem, (dla alergików margaryna roślinna), warzywa: pomidor parzymy i obieramy ze skórki, ogórek zielony i kiszony, rzodkiewka, sałata, papryka, marchewka, owoce. Trzy… Czytaj dalej »HACCP Przedszkole Obiady z Cateringu

HACCP Przedszkole Posiłki z Półproduktów

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki z Półproduktów HACCP Przedszkole Posiłki z Półproduktów   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje posiłki przygotowane z półproduktów – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Serwis potraw do konsumpcji na miejscu Obsługa w systemie tradycyjnym / potrawy podajemy w salach Przykładowe MENU dla Przedszkola z Posiłkami z Półproduktów Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty Zupy wywary sosy: rosół (z makaronem lub lanym ciastem lub ryżem),… Czytaj dalej »HACCP Przedszkole Posiłki z Półproduktów

HACCP Klub Dziecięcy

HACCP GMP GHP Klub Dziecięcy HACCP Klub Dziecięcy   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla klubiku dziecięcego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki przywożone są do zakładu w systemie cateringowym. Firma cateringowa dostarcza posiłki w termosach do drzwi wejściowych, od zaplecza kuchennego; pracownicy przenoszą termosy do pomieszczenia w którym są wydawane. Przykładowe MENU dla Klubu Dziecięcego Posiłki gorące: Zupy: zupa kapuśniak, jarzynowa, ogórkowa, pieczarkowa, krupnik, pomidorowa, fasolowa, barszcz ukraiński, rosół z makaronem, zupy podawane są z pieczywem Drugie dania: gulasz wieprzowy+… Czytaj dalej »HACCP Klub Dziecięcy

HACCP Sala Zabaw

HACCP GMP GHP Sala Zabaw  HACCP Sala Zabaw   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sali zabaw, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.   Zakład jest placówką prowadzącą salę zabaw dla dzieci, w której działalność dotyczy obrotu środkami spożywczymi w opakowaniach jednostkowych, artykułami wymagającymi chłodniczych warunków przechowywania, artykułami niewymagających warunków chłodniczych a także kanapkami oraz hot-dogami i zapiekankami – podgrzewanymi na miejscu. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych w opakowaniach jednostkowych, niewymagających… Czytaj dalej »HACCP Sala Zabaw

HACCP Sala Zabaw „Kulkowo”

HACCP GMP GHP Sala Zabaw Kulkowo HACCP Sala Zabaw Kulkowo   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sali zabaw „Kulkowo”, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. „Kulkowo” jest typową placówką, prowadzącą działalność jako sala zabaw dla dzieci w centrum handlowym w postaci obrotu środkami spożywczymi w opakowaniach jednostkowych. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to realizowanie działalności w zakresie sprzedaży artykułów spożywczych w opakowaniach jednostkowych, niewymagających warunków chłodniczych, zapakowanych przez producenta Przykładowe MENU dla Sali Zabaw „Kulkowo” W sposób tradycyjny,… Czytaj dalej »HACCP Sala Zabaw „Kulkowo”

HACCP Dom Pomocy Społecznej

HACCP GMP GHP Dom Pomocy Społecznej HACCP Dom Pomocy Społecznej   Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla domu pomocy społecznej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki gotujemy w oparciu o surowiec (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych) posiłki podajemy do konsumpcji na miejscu. Przykładowe MENU dla Domu Pomocy Społecznej Potrawy przygotowywane od surowca Zupy wywary sosy: barszcz czerwony, barszcz ukraiński, buraczkowa, brokułowa, fasolowa, grochowa, jarzynowa, kalafiorowa, kapuśniak, koperkowa, krupnik, ogórkowa, pieczarkowa, pieczarkowa z makaronem, pomidorowa… Czytaj dalej »HACCP Dom Pomocy Społecznej

HACCP GHP/GMP Przedszkole

HACCP Przedszkole Posiłki od Surowca

HACCP GMP GHP Przedszkole Posiłki od Surowca HACCP Przedszkole Posiłki od Surowca     Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola serwującego posiłki od surowca, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Stołówka posiada własne zaplecze kuchenne, w którym przygotowywane są 3 posiłki dziennie (śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy) w oparciu o surowce. Przykładowy jadłospis tygodniowy dla Przedszkola z Posiłkami od Surowca I ŚNIADANIE Kuleczki czekoladowe wzbogacone witaminami podane z mlekiem Bułeczka z masłem, sałatą, serem żółtym oraz rzodkiewką Herbatka… Czytaj dalej »HACCP Przedszkole Posiłki od Surowca