Przejdź do treści

HACCP Przedszkole Posiłki z Półproduktów

HACCP Przedszkole posiłki z półproduktów
HACCP Przedszkole posiłki z półproduktów

HACCP Przedszkole posiłki z półproduktów

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%
 

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla przedszkola, które oferuje posiłki przygotowane z półproduktów – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu
  • Obsługa w systemie tradycyjnym / potrawy podajemy w salach

Przykładowe MENU dla Przedszkola z Posiłkami z Półproduktów

  1. Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty
    • Zupy wywary sosy: rosół (z makaronem lub lanym ciastem lub ryżem), żurek z jajkiem, koperkowa (z ryżem lub ziemniakami), kminkowa (z makaronem lub ziemniakami), krupnik (z kaszą jęczmienną lub kaszą jaglaną i ziemniakami), portugalska z lanym ciastem, pomidorowa (z ryżem lub makaronem)
    • Zupy mleczne: z płatkami kukurydzianymi, z kaszą manną, z kaszą jaglaną, z płatkami owsianymi, z kaszą kuskus
    • Sosy: koperkowy, śmietankowy, chrzanowy, musztardowy, pieczeniowy, pomidorowy
    • Potrawy mięsne: kotlet drobiowy (z kurczaka lub indyka), kotlet rybny mielony (z fileta z miruny lub dorsza), kotlet mielony wołowo-drobiowy, klops wołowo-drobiowy, klops rybny (z fileta miruny lub
    • Potrawy rybne: kotlet rybny mielony (z fileta z miruny lub dorsza), klops rybny (z fileta miruny lub dorsza)
    • Potrawy mieszane: gulasz, gulasz jarzynowy z mięsem, Rizotto, spaghetti, łazanki z mięsem.
    • Potrawy bezmięsne: naleśniki (z twarogiem, jabłkami lub dżemem słodzonym sokiem), racuchy (z twarogiem lub jabłkami), placki ziemniaczane, kopytka, makaron z twarogiem i truskawkami, ryż z jabłkami, ryż z truskawkami, jajko sadzone, jajko gotowane
    • Surówki, warzywa owoce:
      • Surówki: surówka z marchewki, surówka z marchewki i jabłka, surówka z selera konserwowego, jabłka, kukurydzy z ananasem i jogurtem, surówka z selera korzennego z orzechami,
      • Sałatki: sałatka z kapusty białej, sałatka z kapusty czerwonej, sałatka jarzynowa (z ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem, groszkiem zielonym konserwowym, kukurydzą konserwową, ogórkiem kiszonym, jajkami gotowanymi i majonezem).
      • Owoce świeże: jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, maliny, banany, morele, winogrona, mandarynki, klementynki, pomarańcze.
      • Owoce suszone: morele, rodzynki, orzechy nerkowca, orzechy włoskie, migdały.
    • Napoje, soki z owoców: kisiel malinowy, koktajl truskawkowy, koktajl szpinakowo-bananowy, koktajl z owoców mieszanych, budyń (z płatkami migdałowymi, rodzynkami, orzechami, owocami sezonowymi, sokiem)
    • Napoje bezalkoholowe: herbata owocowa, kawa zbożowa, kakao
    • Kompoty, napoje, soki z owoców: kompot wieloowocowy, napój wieloowocowy
  2. Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni
    • Pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb zwykły (pszenny), bułka pszenna, pieczywo chrupkie żytnie, pieczywo chrupkie pszenne, pałki kukurydziane, rogale, strucle,
    • Desery, ciasta, pieczywo: ciasto szpinakowe, ciasto cytrynowe, ciasto orzechowe, ciasto marchewkowe, ciasto drożdżowe (z twarogiem, owocami, kako), babka piaskowa
    • Soki z owoców i warzyw oraz woda mineralna: sok marchewkowy, sok marchewkowo-bananowy, sok jabłkowo-brzoskwiniowy, sok jabłkowy, woda mineralna niegazowana

Zamów komplet dokumentacji HACCP Przedszkole Posiłki z Półproduktów – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 20-28-02 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, 
Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Przedszkole posiłki z półproduktów