Przejdź do treści
Strona główna » HACCP dla Gastronomii » Bufet

Bufet

HACCP Bufet – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bufet – zobacz dostępne dokumentacje. Wybierz właściwą dla Twojego profilu gastronomii i kup online!

Księga HACCP + GHP + GMP jest to pakiet 3 dokumentów opracowany dla zakładu/placówki/punktu, który produkuje/dystrybuuje posiłki/potrawy/produkty spożywcze.

Posiadanie księgi HACCP GHP/GMP jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi – obligatoryjne dla wszystkich organizacji, działających w branży spożywczej. Celem systemu HACCP jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności, dotyczącego mówiąc w skrócie, higieny – poprzez identyfikację i ocenę zagrożeń zdrowotnych oraz określenie środków kontroli a także działań prewencyjnych – aby ograniczyć wszystkie czynniki potencjalnego zagrożenia dla zdrowia konsumenta. Najprościej rzecz ujmując, jest to dokumentacja potrzebna do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji, czyli zawiera przepisy, które pomogą Ci zabezpieczyć, chronić i utrzymać trwałość oraz jakość.

HACCP czyli Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli
GHP czyli Dobra Praktyka Higieniczna
GMP czyli Dobra Praktyka Produkcyjna

HACCP GMP GHP Bufet z Obiadami i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Bufet z Obiadami i z Cateringiem HACCP GMP GHP Bufet z Obiadami i z Cateringiem Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla bufetu z obiadami, oferującego catering – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Sprzedaż wyrobów gotowych Serwis potraw do konsumpcji na miejscu Sprzedaż „na wynos” Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego Przykładowe MENU dla Bufetu z Obiadami i z Cateringiem Potrawy przygotowane z półproduktów Potrawy rybne: sałatki śledziowe , paluszki krabowe,… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bufet z Obiadami i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Bufet z Kanapkami i z Cateringiem

HACCP GMP GHP Bufet z Kanapkami i z Cateringiem HACCP GMP GHP Bufet z Kanapkami i z Cateringiem Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla bufetu z kanapkami, oferującego catering – opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to: Konsumpcja na miejscu lub sprzedaż „na wynos” Serwowanie potraw i napojów Obsługa w systemie tradycyjnym Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego Catering potraw Przykładowe MENU dla Bufetu z Kanapkami i z Cateringiem Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty:… Czytaj dalej »HACCP GMP GHP Bufet z Kanapkami i z Cateringiem