Alergeny dla Gastronomii
Alergeny dla Gastronomii
5,0
5 out of 5 stars (based on 30 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%
Tutaj znajduje się profesjonalny, obszerny wykaz alergenów do potraw w menu gastronomii, opracowany pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.
Alergeny przygotowane do potraw występujących w MENU Gastronomii
+ Tablica z Alergenami
ŚNIADANIABruschetta z pomidorami Bruschetta z ruccolą Bułeczki czosnkowe Galert wieprzowy Jajecznica Jajko gotowane Omlet Sałata z łososiem Szynka w galarecie Tortilla Tymbaliki drobiowe HACCP ZUPYLane ciasto na rosole Rosół z kołdunami / makaronem Zupa Barszcz biały z ziemniakami Zupa Barszcz czerwony czysty Zupa Barszcz czerwony z jajkiem Zupa Barszcz czerwony z uszkami Zupa Barszcz ukraiński Zupa Barszcz z kołdunami Zupa Barszcz z krokietem Zupa Cebulowa z pieczonej cebuli Zupa Cygańska Zupa Dyniowa Zupa Fasolowa Zupa Flaczki Zupa Grochowa Zupa Grzybowa Zupa Gulaszowa Zupa Jarzynowa Zupa Kalafiorowa Zupa Kapuśniak Zupa Kasza manna na rosole Zupa Koperkowa z ryżem Zupa Krem cebulowy Zupa Krem grochowa z grzankami Zupa Krem jarzynowa Zupa Krem pieczarkowy z pulpetami Zupa Krem pieczarkowy z pulpetami Zupa Krem pomidorowy Zupa Krem z brokułów i grzankami Zupa Krem z dyni Zupa Krem z marchewki i pomarańczy Zupa Krupnik Zupa Meksykańska z bazylią Zupa mleczna Zupa Ogórkowa Zupa Pieczarkowa z makaronem Zupa Pomidorowa Zupa Rybna Zupa Rybna z Mintaja Zupa Selerowa z kaszą manną Zupa Szczawiowa Zupa z kukurydzy Zupa z pieczonej papryki i pomidorów Zupa z soczewicy Zupa Zacierkowa Zupa Ziemniaczana Zupa Żurek Zupa Żurek staropolski z jajkiem Zupa Żurek śląski Zupa Żurek z jajkiem i kiełbasą DRUGIE DANIA Bigos Bryzol wieprzowy Burito z mięsem Devolay Fasolka z wody Golonka gotowana Golonka z wody Gołąbki Gołąbki z mięsem Gulasz drobiowy Gulasz wieprzowy Gyros Kiełbasa smażona z cebulą Kieszeń schabowa Klopsiki w sosie grzybowym Klopsiki w sosie koperkowym Klopsiki wieprzowe Kotlet mielony Kotlet po parysku Kotlet schabowy Kotlet wieprzowy Kotlety wieprzowe Krokiet mięsny Lasagne Łazanki Medalion drobiowy Ozorki Pałki i udka z kurczaka Pieczonki Pierogi z kaszą z boczkiem i warzywami Pierogi z mięsem Placek po zbójnicku Placki po węgiersku Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym Podudzia faszerowane z warzywami Podudzie z kurczaka panierowane Polędwiczki wieprzowe w sosie Pulpety w sosie pomidorowym Pyzy z mięsem Rolada drobiowa z serem Rolada drobiowa zawijana z boczkiem Rolada serowa Rolada wieprzowa / wołowa Rolada wieprzowa mielona w sosie grzybowym Rolada wieprzowa z warzywami Schab duszony w sosie własnym Schab duszony w sosie własnym Schab faszerowany Schab orientalny Schab panierowany Schab pieczony Schab po włosku Schab w cebuli Schab w warzywach Schabowy panierowany Schabowy z pieczarkami Schabowy zapiekany Skrzydełka drobiowe Stek wieprzowy Stroganow Szaszłyk Szaszłyki drobiowe Sznycel wieprzowy Szwajcar Szynka w galarecie Szynka w sosie pieczarkowym Wątróbka wieprzowa Żeberka duszone Żeberka w papryce Żeberko wieprzowe w miodzie DANIA DROBIOWE Filet drobiowy panierowany Filet faszerowany warzywami, szpinakiem Filet z grilla Filet z kurczaka panierowany Filet z kurczaka w migdałach Filet z kurczaka w sosie chili Filet z kurczaka z ananasem Filet z kurczaka zapiekany z serem, żurawiną Filet zapiekany z warzywami i serem Galaretka drobiowa | Giewont drobiowy Gulasz z żołądków Gulasz z żołądków drobiowych Kaczka w sosie własnym Karczek pieczony Karczek w sosie myśliwskim Karczek z grilla Kartacze z mięsem Kotlet drobiowy Kurczak orientalny Kurczak po Hawajsku Kurczak po włosku Kurczak w cebuli Kurczak w curry Kurczak w sosie grzybowym Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie własnym Kurczak w warzywach Kurczak z grilla Kurczak z mozzarellą i pomidorem Nuggetsy Paluszki drobiowe Pierś gotowana z kury Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych Polędwiczki drobiowe w cieście Pulpety drobiowo, wieprzowe Roladka drobiowa z serem i szynką Roladki drobiowe ze szpinakiem Skrzydełka z kurczaka Skrzydełka z kurczaka buffalo Stek drobiowy Stripsy z kurczaka Szaszłyk z piersi kurczaka Udka z kurczaka faszerowane Udko panierowane Udko pieczone z kurczaka Udko z kurczaka panierowane Wątróbka drobiowa Wątróbka drobiowa Zapiekanka z makaronem z kurczakiem i warzywamiDRUGIE FAST FOOD / KEBAB Kebab wołowy z surówką Kebab drobiowy z surówką Kebab drobiowy Sałatka grecka do kebaba Sałatka z kebabem Bułka jarska Cheeseburger z wołowiny Hamburger z wołowiny Ryż z warzywamiSOSY DO KEBABA Sos czosnkowy do kebaba DANIA WEGETERIAŃSKIEKotleciki warzywne Leczo wege Gulasz z cieciorki Warzywa w curry Tarta warzywna Tarta z buraka Krążki cebulowe Placki ziemniaczane Bakłażan faszerowany Papryka faszerowana Cukinia faszerowana Pieczarki faszerowane Naleśniki z serem na słodko Tortilla z warzywami Pierogi ruskie – Ukraińskie Naleśniki z grzybami Pierogi z kaszą i grzybami Kluski śląskie Pierogi z serem fetą i warzywami Kalafior i brokuł panierowany Kotleciki jajeczne Bataty faszerowane Makaron z pesto Makaron z warzywami Knedle ze śliwką Kopytka MAKARONY Makaron Arrabbiata Makaron z jabłkami Makaron z krewetkami i warzywami „po chińsku” Makaron z krewetkami i warzywami w sosie śmietanowym POTRAWY MĄCZNE Kluski śląskie Kluski śląskie z mięsem Krokiet z serem Krokiety z mięsem Leniwe kopytka SPAGHETTI Spaghetti Bolognese Spaghetti Carbonara Spaghetti Spinachi PIEROGI Pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z mięsem Pierogi z owocami Pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem RYBY HACCP Dorsz smażony na maśle – filet Dorsz w śmietanie Filet z mintaja Filet z morszczuka Karp smażony na maśle Kotlety z ryby Łosoś w cieście francuskim Mintaj opiekany w zalewie octowej Panga biała Pstrąg Ryba panierowana Ryba ze szpinakiem Tilapia PIZZA Pizza – podstawowa Pizza – 4 sery Pizza – Agnieszka Pizza – Babuni Pizza – Bambino Pizza – Bekonowa Pizza – Biwakowa Pizza – Błyskawiczna Pizza – Capricciosa Pizza – Caspartino Pizza – Chili Pizza – Diablo Pizza – Extra Pizza – Fantazja Pizza – Funghi Pizza – Gamberetti Pizza – Gospoda Pizza – Gyros Pizza – Hawaii Pizza – Ibiza Pizza – Kurak Pizza – Latina Pizza – Margerita Pizza – Mieszana Pizza – Pancetta Pizza – Pepperoni Pizza – Pieróg Pizza – Pizza – Farmerska Pizza – Pizza – Giussepe Pizza – Polska Pizza – Popularna Pizza – Prowincjonalna Pizza – Przekładaniec Pizza – Quatro stagioni Pizza – Rucoli Pizza – Salamanka | Pizza – Salami Pizza – Salami Pizza – Sanremo Pizza – Suprema Pizza – Sycylijska Pizza – Vegetariana Pizza – Venezia Pizza – Vesuvio Pizza – Wiejska Pizza – Wiejska Pizza – Włoska Pizza – ZwyczajnaPRZEKĄSKI RYBNEKrewetki w sosie maślanym + pieczywo czosnkowe Kulki rybne w zalewie octowej Pasta rybna z koperkiem Polędwiczka z mintaja Śledzie po grecku Śledź po japońsku Śledź w oleju Śledź w śmietanie Zapiekanka rybno-warzywna DANIA JEDNOGARNKOWE Fasola po bretońsku Bigos Bitki wieprzowe w sosie chrzanowym Boczek po włościańsku Bogracz Fasolka po bretońsku Gulasz mięsny z kaszą jęczmienną Gulasz wieprzowy Lazania Leczo MENU DLA DZIECI Frytki Łagodny krem pomidorowy Makaron w sosie pomidorowym7 Pierś z kurczaka w płatkach Polędwiczki drobiowe w cieście Rolada wieprzowa /wołowa Udko pieczone NALEŚNIKI I RACUCHY Naleśniki z dżemem Naleśniki z kapustą i grzybami Naleśniki z serem Naleśniki z truskawkami Naleśniki ze szpinakiem Racuchy z jabłkami GOFRY Gofr – suchy Gofr – z frużelina jagodową Gofr – z frużeliną malinową Gofr – z frużeliną truskawkową Gofr – z frużeliną wisniową Gofr – z sosem o smaku czekoladowym Gofr – z sosem o smaku toffi Gofr – ze świeżymi owocami Gofr z bitą śmietaną SURÓWKI Biała kapusta Czerwona kapusta Kiszona Marchew w ananasem Mix sałat Mizeria Pomidor, ogórek + cieciorka Szwecka SAŁATKI Sałatka Caprese Sałatka Cesar Sałatka Grecka Sałatka Grecka Sałatka z Tuńczykiem SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY Sałatka Ananasowa Sałatka Brokuł + jajko Sałatka Dworska Sałatka Gyros z kurczaka Sałatka Jajeczna Sałatka Jarzynowa / warzywna Sałatka Makaron tortellini Sałatka Śledziowa KAPUSTY I SURÓWKI Biała / czerwona kapusta Brokuł Brukselka Buraczki Buraki czerwone Buraki zasmażane Fasola szparagowa Kalafior Kapusta czerwona gotowana Kapusta kiszona z pieczarkami Kapusta kiszona zasmażana Kapusta niebieska gotowana Kapusta pekinka Kapusta zasmażana Marchew z groszkiem Marchewka z mandarynką Mizeria Ogórek zielony ze śmietaną / jogurtem Sałata zielona ze śmietaną bądź jogurtem naturalnym Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z marchewki Surówka z marchwi i selera Surówka z sałaty lodowej Surówka z selera Warzywa CIASTA, DESERY I INNE NA SŁODKO Ciasteczka Ciasto agrestowe Ciasto drożdżowe Croissant Deser pana cotta Desery lodowe Jabłecznik Kopa Muffina Sernik Szarlotka Tiramisu Wuzetka TORTY Tort Tort śmietanowy KAWA Kawa Americano Kawa Caffe Doppio Kawa Caffe latte smakowe Kawa Caffe latte Kawa Cappuccino Kawa Caramel Latte Gorąca czekolada DODATKI Ziemniaki puree PIECZYWO Bułka Chleb Pieczywo chrupkie Pieczywo czosnkowe Pieczywo czosnkowe z serem SOSY DO DAŃ: Sos Łagodny Sos Ostry Sos Borowikowy Sos Chrzanowy biały Sos Grzybowy Sos Kurkowy Sos Pieczarkowy Sos Pieczeniowy ciemny Sos Pomidorowy Sos Węgierski |
Zamów Alergeny dla Gastronomii – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Odbiorca: Mieczysław B
Adres: 72-100 Goleniów
Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690-664-002 (sieć Orange)
lub standardowo na nr konta: 50 1020 5558 1111 1587 6920 0032
Kwota: 250 zł
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 01.27.01
Wysyłam dokumentację na e-maila po zaksięgowaniu wpłaty lub po przesłaniu potwierdzenia przelewu.
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
W pierwszej kolejności należy zapisać plik na komputerze i utworzyć z niego wersję nr 2.
Teraz pracujemy na wersji nr 2, wszystko przeczytać i zweryfikować ewentualnie, jeśli są jakieś uwagi proszę poprawić. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
Dokumentację kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Wystaw własną opinię o dokumentacji.