HACCP Sala Weselna
HACCP Sala Weselna
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sali weselnej z cateringiem, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Dokumentacja przygotowana dla zakładu który przygotowuje potrawy od samego surowca (obróbki brudnej).
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Konsumpcja na miejscu
- Serwowanie potraw i napojów,
- Obsługa w systemie tradycyjnym.
- Catering potraw
Przykładowe MENU dla Sali Weselnej z Cateringiem
- Potrawy przygotowywane zaczynając od surowca i obróbki wstępnej dzieląc na grupy:
- Zupy, wywary, sosy: rosół, pomidorowa, barszcz, krupnik, sos myśliwski, sos czosnkowy i winegret ………………
- Potrawy mięsne: Kotlet schabowy z młodą kapust oraz ziemniakami z koperkiem, Golonka wieprzowa gotowana w ciemnym piwie podana z ciemnym sosem na bazie porto z zielonym pieprzem z ziemniakami opiekanymi ogórkiem małosolnym
- Potrawy rybne: śledzik w śmietanie, Dorsz czerniak zapiekany ze szpinakiem z serem feta podany na czarnym ryżu
- Potrawy mieszane: Pierś z kurczaka z kostką w sosie pieczarkowo-truflowym podany z opiekanymi ziemniakami oraz brokułem, Kaczka pieczona podana z sosem wiśniowym z plackiem ziemniaczanym oraz czerwoną kapustą w miodzie i orzechami włoskimi, żeberko wieprzowe w sosie BBQ podane z ziemniakami opiekanymi oraz zestawem surówek
- Potrawy bezmięsne: pierogi ruskie, pierogi z kaczką podane z sosem grzybowym, penne z młodym szpinakiem i boczkiem w aksamitnym sosie z sera gorgonzola
- Dodatki, warzywa, surówki: surówki z warzyw, surówki marchewka z jabłkiem, mizeria buraczki, ogórki kiszone, kompoty z owoców, tarte warzywa, sałaty z warzyw i owoców ………..
- Kompoty, napoje, soki z owoców: soki wyciskane, koktajle owocowe, herbatki, lemoniady ……..
- Desery, ciasta: tarty z owocami i warzywami, owoce na kruchym cieście, ciasto biszkoptowe z owocami …………
- Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka, sałatka grecka, sałatka cezar ……………
- Potrawy przygotowywane z półproduktów:
- Potrawy rybne: filet z łososia …………………
- Potrawy mieszane: bigos …………………
- Potrawy bezmięsne: pierogi …………………
- Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka ………………
- Desery, ciasta: naleśniki z serem …..…………
- Warzywa, surówki, owoce: Sałatka Grecka z grillowanym kurczakiem ………………
- Soki, kompoty: …………………
- Napoje gorące: kawa, herbata …………..…
- Potrawy gotowe
- Potrawy rybne: paluszki rybne …………………
- Potrawy mieszane: ………………
- Potrawy bezmięsne: krokiety ze szpinakiem i serem …………………
- Pieczywo, desery, ciasta: chleb pszenny, mieszany, bułki, sernik, jabłecznik …………………
- Soki, kompoty: kompot z jabłek z czarną porzeczką ………………
- Warzywa, surówki, owoce: surówka z kapusty białej, brokuł, jabłko …………………
- Napoje bezalkoholowe / alkoholowe: Coca-Cola, Sprite, piwo, wino, wódka ………………
Zamów komplet dokumentacji HACCP Sala Weselna z Cateringiem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 350 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 11.28.08 1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszą osobą, która je napisze.
Wystaw własną opinię o dokumentacji.