Przejdź do treści
HACCP GMP GHP Sklep Spożywczo Przemysłowy

HACCP Sklep Spożywczo przemysłowy
HACCP Sklep Spożywczo przemysłowy

HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 73 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczo przemysłowego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:

  1. W systemie samoobsługowym na półkach sklepowych (artykuły spożywcze trwałe mikrobiologiczne)
    • Artykuły spożywcze bez opakowań jednostkowych, środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem – pieczywa i wyrobów piekarniczych, owoce i warzywa, w tym okopowych oczyszczonych z ziemi ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, por, seler, kapusta biała, czerwona, pekińska, brokuły, sałata, rzodkiewka, włoszczyzna, kalafior, kalarepa, brukselka, cukinia, kabaczek, ogórki, pomidory, jabłka, gruszki, pomarańcze, mandarynki, cytryny, limonki, mango, truskawki, śliwki, wiśnie, czereśnie, maliny, jagody, banany, pomelo, natki pietruszki i kopru, szczypiorek, pieczarki itp.
    • Artykuły spożywcze w opakowaniach jednostkowych producenta, środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych opakowaniach przez producentów:, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, pieczywa i wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, kawy i herbaty, zioła i przyprawy, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, przekąski typu snack, słodycze, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, suplementy diety oraz preparaty naturalne, zioła, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe (alkohol do 4,5%, piwo, wino, alkohol do 18% i powyżej 18%, piwa, wina, wódka czysta, wódka smakowa, Gin, Whisky, wódki ziołowe, Rum, Tequila, Brendy, Likiery), owoce, warzywa, leki bez recepty (przeciwbólowe), tłuszcze roślinne, tłuszcze zwierzęce oraz emulsje tłuszczowe
    • Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, gazety, papierosy, garnki, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, gazety, chemia, itp.
    • Lekkiej chemii gospodarstwa domowego; proszki/płyny do prania, kosmetyki, (wymienić konkretnie artykuły) proszki/płyny do prania, kosmetyki
    • Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka
    • Inne: ponadto w obiekcie prowadzona będzie sprzedaż artykułów higienicznych, kosmetycznych i materiałów / przedmiotów do kontaktu z żywnością, karma dla zwierząt, zabawek oraz wyrobów tytoniowych, butle z gazem
  2. W systemie samoobsługowym w urządzeniach chłodniczych* (nietrwałe mikrobiologiczne)
      • Produkty mrożone – 18 °C ± 3 °C:
        • Zamrażarki w nich znajdują się: lody przemysłowe, mięsa mrożone, z elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku, przetwory rybne / ryby różnego gatunku
      • Produkty schłodzone + 4 °C ± 2 °C:
        • Witryny chłodnicze / lady chłodnicze / lodówki* w nich znajdują się: gotowe wyroby kulinarne mączne, owocowo- warzywne; produkty nabiałowe, mleko, przetwory mleczne, sery; mięsa, z elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku; przetwory rybne / ryby różnego gatunku
  3. W systemie zza lady na półkach sklepowych
      • Bez opakowań jednostkowych, środki spożywcze wprowadzanych do obrotu luzem: pieczywa i wyrobów piekarniczych, ciastka na wagę
      • W opakowaniach jednostkowych, środki spożywcze wprowadzane do obrotu w odpowiednio oznakowanych opakowaniach przez producentów:, przetwory owocowo-warzywne, przetwory zbożowo-mączne, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, koncentraty spożywcze, konserwy mięsne, rybne i owocowo-warzywne, jaja, tłuszcze roślinne, zwierzęce oraz emulsji tłuszczowych, napoje alkoholowe, tłuszcze roślinne, tłuszcze zwierzęce oraz emulsje tłuszczowe
  4. W systemie zza lady w urządzeniach chłodniczych* (nietrwałe mikrobiologiczne)
      • Artykuły spożywcze zamrożone* – 18 °C ± 3 °C: w nich znajdują się:
      • Mięsa mrożone, elementów mięsa drobiowego, różnego gatunku,
      • Przetwory rybne / ryby różnego gatunku
      • Produkty schłodzone + 4 °C ± 2 °C: Witryny chłodnicze* / lady chłodnicze* / lodówki*
      • Gotowe wyroby kulinarne
      • Produkty nabiałowe, przetwory mleczne, sery (z możliwością plasterkowania)
      • Przetwory rybne / ryby różnego gatunku,
      • Wędliny i wyroby wędliniarskie, (z możliwością plasterkowania)
      • Mięsa chłodzone różnego gatunki, (z możliwością mielenia / plasterkowania)
      • Ciasta kremowe (pakowane sprzedawane w całości)

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Spożywczo Przemysłowy – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 250 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 23-28-08 
1. Odbiorca: Alicja B Adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange)
  2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

Sklep spożywczo przemysłowy

10/04/2023

Bardzo rzetelna obsługa. Sprawa została poprowadzona od początku do końca w profesjonalny sposób.

Monika
Zatwierdzona

HACCP Sklep Spożywczy Przemysłowy

05/05/2022

Miła i profesjonalna obsługa. Dokumentacja kompletna i przejrzysta. Polecam

Dorota,Elbląg, Dorka
Zatwierdzona

HACCP dla sklepu rybnego

15/09/2021

Wszystko zgodnie z opisem polecam

mateusz
Zatwierdzona

Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

HACCP Sklep Spożywczo przemysłowy