Przejdź do treści

HACCP Sklep Spożywczy Z Wypiekiem Pieczywa 

HACCP Sklep Spożywczy z Wypiekiem Pieczywa
HACCP Sklep Spożywczy z Wypiekiem Pieczywa

HACCP Sklep Spożywczy z Wypiekiem Pieczywa

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu spożywczego z pieczywem wypiekanym na miejscu, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi luzem (mięso) i w opakowaniach jednostkowych; sprzedaż artykułów wymagających chłodniczych warunków przechowywania oraz artykułów niewymagających warunków chłodniczych; sprzedaż pieczywa pieczonego na miejscu; sprzedaż małych artykułów przemysłowych, gospodarstwa domowego.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • zamówienie odpowiednie ilości towaru
  • ocena towaru i przyjęcie na stan sklepu
  • przyjęcie towaru do magazynu
  • przechowywanie towaru na półki sklepowe
  • przechowywanie towaru w urządzeń chłodniczych
  • przechowywanie mięsa świeżego, wędlin i serów w ladzie chłodniczej na stoisku z obsługą
  • wypiek pieczywa głęboko mrożonego
  • przechowywanie towarów alkoholowych
  • przechowywanie towarów przemysłowych
  • ekspozycja i sprzedaż towaru
  • postępowanie z towarem niesprzedanym / wycofanym

Wykaz sprzedawanych artykułów, podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:

  • Żywność mrożona np.: mięsa, lody, pieczywo, mrożonki warzywne, ryby mrożone
  • Artykuły spożywcze nie trwałe np.: wędliny, drób i mięso pakowane i na wagę, dania gotowe, przetwory mleczne, tłuszcze, jaja w opakowaniach jednostkowych, ser żółty, twaróg, kefir, maślanka, śmietana, zsiadłe mleko, jogurty
  • Żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie np.: ziemniaki pietruszka buraki marchew pomidory ogórki sałata cebula seler por itp. owoce np. jabłka banany, pomarańcze grapefruit, owoce sezonowe itp.- ogólnie warzywa i owoce, garmażerka, ciasta i wyroby cukiernicze,
  • Artykuły spożywcze trwałe np.: mąki, kasze, artykuły suche, słodycze opakowane, słodycz bezcukrowe, napoje gumy do żucia chrupki kukurydziane, wafle ryżowe popcorn, przetwory warzywne i owocowe, konserwy, przyprawy, koncentraty spożywcze, kawa, herbata, pieczywo cukiernicze, przyprawy, konserwy mięsne, konserwy rybne, przetwory owocowe i warzywne, cukier, oleje, słodycze, groch, fasola, cukier kryształ, cukier puder, czekolady, batony, cukierki, ciastka, żelki, gumy, lizaki, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła sypkie, herbaty owocowe, suplementy diety oraz preparaty naturalne, miody i artykuły pszczelarskie, przyprawy, sól, płatki owsiane orkiszowe itp., czekolady chrupki, cukier brzozowy, suplementy, piwo, wódki, wina itp.
  • Żywność plasterkowana: wędliny, szynka, ser żółty
  • Dodatkowe artykuły niewymienione wyżej: sprzedaż ciast kremowych z chłodni na sklepie

Artykuły przemysłowe: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, artykuły kuchenne, pojemniki styropianowe, gazety, papierosy, chemia, garnki, karma dla zwierząt, proszki/płyny do prania, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, kosmetyki, gazety, itp.,

Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka

Opis artykułów spożywczych w tym ich składy ujęte w dokumencie zewnętrznym (etykieta produktu) powinien zawierać wszelkie niezbędne informacje pozwalające na jego pełną identyfikację i na ustalenie właściwych warunków bezpieczeństwa zdrowotnego, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep Spożywczy Z Wypiekiem Pieczywa – wysyłając

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 24-29-03 
1. Odbiorca: Alicja B Adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 644 002 (sieć Orange)   
        2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Sklep Spożywczy z Wypiekiem Pieczywa