Przejdź do treści

Alergeny dla Restauracji / Cena 250 zł 

Alergeny dla Restauracji

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 73 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%

Tutaj znajduje się profesjonalny, obszerny wykaz alergenów do potraw w menu restauracji z cateringiem, opracowany pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.

Alergeny dla Restauracji

Alergeny przygotowane do potraw występujących w MENU Restauracji + Tablica z Alergenami

  1. Mięsa Alergeny dla Restauracji
    • Rolada wieprzowa /wołowa (boczek, kiełbasa, musztarda, sól, pieprz, Vegeta)
    • Kaczka (marchew, seler, pietruszka, sól, pieprz, Vegeta, masło)
    • Karczek pieczony (sól, pieprz, Vegeta, czosnek, olej, masło)
    • Udko pieczone (KURCZAK) (przyprawa do kurczaka prymat, olej, masło)
    • Kotlet schabowy (mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, Vegeta, czosnek)
    • Pierś z kurczaka w płatkach (płatki kukurydziane, sól, pieprz, mąka, jajko)
    • Dewolaj (mięso drobiowe, masło, ser do krojenia, sól, pieprz, natka pietruszki, jajko, bułka tarta)
    • Szaszłyk (kurczak, boczek, cebula, papryka, sól, pieprz, olej)
    • Golonko pieczone (sól, pieprz, Vegeta, papryka mielona)
    • Polędwiczki drobiowe w cieście (mleko, jajko, mąka, sól, pieprz, kokos, olej)
  2. Pizze
    • MARGERITA ser mozzarella, sos
    • FUNGHI  ser mozzarella, sos, pieczarki
    • VESUVIO ser mozzarella, sos, szynka
    • CAPRICCIOSA ser mozzarella, sos, szynka, pieczarki
    • SALAMI ser mozzarella, sos, salami
    • VEGETARIANA ser mozzarella, sos, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, brokuł
    • HAWAII ser mozzarella, sos, szynka, ananas
    • VENEZIA ser mozzarella, sos, kurczak, kukurydza
    • FARMERSKA ser mozzarella, sos, kiełbasa, cebula, pieczarki
    • GYROS ser mozzarella, sos, gyros, papryka, cebula, kukurydza
    • WIEJSKA ser mozzarella, sos, szynka, boczek, cebula, pieczarki
    • AGNIESZKA ser mozzarella, sos, orzech włoskie, żurawina, camembert, rukola
    • QUATRO STAGIONI ser mozzarella, sos, szynka, salami, papryka, pieczarki
    • CASPARTINO  ser mozzarella, sos, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, rukola , parmezan
    • GIUSSEPE ser mozzarella, sos, boczek, szynka, salami, kiełbasa
    • RUCOLI ser mozzarella kulka, sos, pomidor, rukola
    • IBIZA ser mozzarella, sos, kurczak, brokuł, kukurydza
    • SUPREMA ser mozzarella, sos, boczek, szynka, cebula, brokuł, pieczarki
    • 4 SERY ser mozzarella, mozzarella kulka, ser favita, ser pleśniowy, rukola
    • LATINA ser mozzarella, sos, papryka jalapeno, kiełbasa chorizo, cebula , kukurydza, rukolą (OSTRA)
    • VILLAGGIO ser mozzarella, sos, pieczarki, szynka, boczek, papryka, cebula
    • PANCETTA  ser mozzarella, sos, czosnek, pieczarki, boczek, cebula, ogórek konserwowy
    • GAMBERETTI (ser mozzarela, sos, krewetki, czosnek pomidorki koktailowe, kapary, natka pietruszki,
    • DIABLO ser mozzarella, sos, pieczarki, salami, papryka jalapeno, oliwki, tabasco(OSTRA)
  3. Makarony
    • Makaron 1 Makaron świeży mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
    • Makaron 2 Makaron świeży mrożony , gotujemy w gorącej wodzie
    • Makaron 3 Bolonese Makaron świeży mrożony, gotujemy w gorącej wodzie
  4. Kapusty, sałatkido obiadu i kolacji
    • Kapusta niebieska gotowana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec)
    • Kapusta pekinka surówka (sos koperkowo- ziołowy, sól, pieprz, koperek suszony, cukier, olej)
    • Sałata lodowa surówka (sos włoski, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej)
    • Buraczki (sól, cukier, ocet)
    • Marchewka z mandarynką (sól)
    • Kapusta kiszona zasmażana (ocet, sól, pieprz, cukier, cebula, smalec, mąka)
    • Kapusta kiszona z pieczarkami (marchew, cukier, pieprz, pieczarki)
    • Surówka z selera (seler surowy, jabłko, rodzynki, sok z cytryny, jogurt naturalny, majonez)
  5. Sałatki do zimnej płyty
    • Jarzynowa (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, groszek konserwowy, ogórek konserwowy, sól, pieprz, majonez)
    • Ananasowa ( seler konserwowy, kukurydza, szynka, jajko, ananas, por, sól, majonez)
    • Brokuł + jajko (jajko, brokuł, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
    • Gyros z kurczaka (przyprawa gyros, kapusta pekińska, kukurydza, olej, ogórek zielony oraz kiszony, majonez, ketchup)
    • Makaron tortellini (makaron tortellini z mięsem , przyprawa tzatziki, pomidor, ogórek zielony, papryka, majonez)
  6. Ciasta
    • Tort (biszkopt, jajka, mąka, cukier wanilinowy, masło, owoce, spirytus)
    • Tort śmietanowy (biszkopt , jajka, mąka, cukier, śmietana 36%, fuzulina wiśniowa)
    • Kopa ( biszkopt, jajka, mąka, cukier, masło, orzechy, migdały, rodzynki, spirytus, śmietana kremówka)
    • Wuzetka (mąka, jajka, cukier, kakao, dżem, śmietana 36%)
    • Ciasto agrestowe (mąka, jajka, cukier, agrest, budyń, migdały, śmietana 36%)
    • Sernik ( jajka, cukier, budyń, mąka ziemniaczana, masło, cytryna, rodzynki)
    • Szarlotka ( masło, jajka, mąka, jabłko-brzoskwinia, cuier, cynamon)
    • Ciasteczka (mąka, jajka, masło, proszek do pieczenia, marmolada, orzechy, migdały, kokos, mleko w proszku, kleik ryżowy)
  7. Dania dodatkowe
    • Barszcz z krokietem (barszcz- wywar z mięsa, buraczki, sól, pieprz, czosnek, krokiet- mięso gotowane, placek- mleko, mąka, jajko, sól, olej, pieczarki, bułka tarta)
    • Strogonow (mięso wieprzowe, pieczarki, ogórek konserwowy, papryka, sól, pieprz, vegeta, maggi)
    • Bogracz (mięso wołowe, sól, pieprz, maggi, przyprawa do gulaszu, papryka, seler, pietruszka, marchew)
    • Flaczki ( flaki wołowe, rosół, seler, marchew, czosnek, por, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, śmietana)
    • Żurek (zakwas, mąka, jajko, boczek)
    • Krem pieczarkowy z pulpetami (mięso drobiowo-wieprzowe, pieczarki, mąka, śmietana, jajko, cebula, sól, pieprz, maggi)
  8. Ryby
    • Karp (karp, cebula, jajko, bułka tarta, sól, masło klarowane)
    • Dorsz – filet (dorsz polędwica, bułka tarta, jajko, sól, Vegeta, cebula, masło klarowane, ziele, angielskie)
  9. Zimna płyta
    • Wędliny
    • Sery(gouda, turek pleśniowy, rolada giżycka, mozzarella)
    • Tortilla(placek tortilla, sałata masłowa, serek almette, papryka czerwona)
    • Jajko gotowane( jajko, majonez)
    • Galert wieprzowy (golonko wieprzowe, marchew, seler, cebula, czosnek, sól, pieprz, żelatyna)
    • Tymbaliki drobiowe ( marchew, seler, sól, pieprz, czosnek, żelatyna)
    • Szynka w galarecie(szynka konserwowa ,serek almette z chrzanem, żelatyna)
    • Mintaj opiekany w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cukier, cebula, liść laurowy)
    • Kulki rybne w zalewie octowej (mintaj, jajko, mąka, olej, ocet, sól, cebula, cukier, liść laurowy)
    • Śledzie po grecku (mintaj, mąka, jajko, sól, Vegeta, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, cebula, olej)
    • Śledź(4) słony w oleju z cebulą (LISNER)
    • Pomidor z mozzarellą(pomidor, ser mozzarella, sos włoski, olej)
    • Pieczarki marynowane(ROLNIK)
    • Tatar (mięso wołowe, sól, pieprz, Vegeta, maggi)
    • Nuggetsy (filet z kurczaka, panierka klasyczna(1))
    • Pieczywo
    • Masło
  10. Dodatki do Kolacji
    • Frytki
    • Ziemniak pieczone
    • Ziemniaki puree (ziemniaki, masło, śmietana 36%, sól)

Zamów Alergeny dla Restauracji – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 250 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Alergeny nr 22.28.03 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.

W pierwszej kolejności należy zapisać plik na komputerze i utworzyć z niego wersję nr 2.

Teraz pracujemy na wersji nr 2, wszystko przeczytać i zweryfikować ewentualnie, jeśli są jakieś uwagi proszę poprawić. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

Dokumentację kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszą osobą, która je napisze.


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Alergeny dla Restauracji