HACCP GMP/GHP Kawiarnia

HACCP GMP/GHP Kawiarnia

Zakład zajmuje się sporządzaniem potraw w oparciu o półprodukty, produkty gotowe, do konsumpcji na miejscu oraz na wynos oraz catering.

Numer katalogowy 004,5 „Zamów Dokumentację Online”

Przykładowe MENU:

  1. Grupa – potrawy w oparciu o półprodukty:
    • Napoje, soki z owoców; Napoje owocowe

Owoce zakupione, przywiezione w opakowaniu zbiorczym, umyte, przechowuje w pojemniku w lodówce. Wyciągam z lodówki i wyciskam w sokowirówce. Podaje w szklance.

  • Napoje bezalkoholowe: Cooler, Smoothie, Mrożona herbata, Mrożona kawa

Krótki opis swojej produkcji:

Cooler – do szklanki wlewam 1/3 mleka, lód do pełna, przelewam do blendera, dodaje 2 łyżeczki bazy, 10 ml syropu według uznania klienta. Blenduję od 15 do 20 sekund. Przelewam do szklanki, dekoruje bitą śmietaną + słomka.

Smoothie – do blendera wrzucam owoce wcześniej umyte  oraz pokrojone, dodaje 1/3 lodu, od 0,2 do 0,5 wody lub soku wg uznania blenduję 15 sekund, przelewam do szklanki + słomka

Mrożona herbata – do dzbanka 0,5l wkładam torebke herbaty, wlewam 2/3 gorącej wody, pozostawiam do zaparzenia 45 sekund wlewam do szklanki, wrzucam lód do pełna, zalewam naparem z herbaty dodaje syrop wg uznania dekoruje + słomka

Mrożona Kawa – kawę wlewam do shakera z lodem i mieszam, dodaje lód 1/3, cukier lub syrop. mieszam 5 sekund. Wlewam do szklanki z mlekiem oraz lodem. Dodaje słomkę.

  1. Grupa – Potrawy gotowe:
    • Potrawy mięsne: Sałatki z kurczakiem

Sałatki gotowe przywiezione w opakowaniu jednorazowym, przekładam do witryny chłodniczej, serwując klientowi, wyjmuje z opakowania jednorazowego, przekładam na talerz i podaje klientowi.

  • Potrawy rybne: Sałatki z tuńczykiem lub łososiem

Sałatki gotowe w opakowaniu jednorazowym zakupione i przewiezione, przekładam do witryny chłodniczej, serwując klientowi ,wyjmuje z opakowania jednorazowego, przekładam na talerz i podaje klientowi.

  • Potrawy mieszane: Kanapki

Kanapki gotowe, pakowane, zakupione, przewiezione, przekładam do witryny chłodniczej, serwując klientowi ,wyjmuje z opakowania jednorazowego, przekładam na talerz. Kanapki podgrzewam w grillu ,podaje na talerzu przekrojona na pół z sztućcami

  • Potrawy bezmięsne; Sałatki

Sałatki gotowe w opakowaniu jednorazowym zakupione i przewiezione, przekładam do witryny chłodniczej, serwując klientowi ,wyjmuje z opakowania jednorazowego, przekładam na talerz i podaje klientowi.

  • Surówki, owoce; różnego rodzaju

Surówki / owoce: gotowe w opakowaniu jednorazowym zakupione i przewiezione, przekładam do witryny chłodniczej, serwując klientowi ,wyjmuje z opakowania jednorazowego, przekładam na talerz i podaje klientowi.

  • Desery, ciasta, pieczywo: Zakupione, przywiezione w opakowaniu zbiorczym. Ciasta, rogaliki poddaje obróbce termicznej w piecyku w 220 stopni 5-10 min, porcjuje i pozostawiam w witrynie chłodniczej. Przy zakupie wykładam na talerz i podaje klientowi.

Gofry poddaje obróbce termicznej w piecyku w 220 stopni 5-10 min tuż przed podaniem.

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość. Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie Księgi HACCP GMP/GHP. W takim przypadku wysyłam dokument do wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, wymienia potrawy i odsyła do mnie. Księga będzie przygotowana w porozumieniu z Państwem, wysyłam 2 / 3 dni po złożeniu zamówienia na e-maila podanego w zamówieniu.

Proszę zadzwonić do mnie pod nr. telefonu 690 664 002 lub wysłać e-maila: HACCP.dokumenty@wp.pl

Przykładowy spis treści Księgi HACCP GMP/GHP

Więcej mojej dokumentacji na drugiej stronie https://haccp-dokumenty.pl

HACCP GMP/GHP Kawiarnia, napoje, owoce, Cooler, Smoothie, mrożona, herbata, kawa sałatki, z kurczakiem, z tuńczykiem, łososiem, kanapki, surówki, ciasta, rogaliki

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Leave a Reply