Przejdź do treści

HACCP Kawiarnia ze śniadaniami

HACCP Kawiarnia ze śniadaniami

HACCP Kawiarnia ze śniadaniami

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 73 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kawiarni ze śniadaniami, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym
  • Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner
  • Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”

Przykładowe MENU dla Kawiarni ze Śniadaniami

  1. Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty:
    • Zupy wywary sosy: Sos kanapkowy ( majonez Kielecki mieszamy z wyciskanym w prasie czosnkiem, dodajemy cytrynę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy razem w misce) Ketchup Heinz, musztarda Kamis, Chrzan Kamis
    • Potrawy mięsne: Jajecznica na boczku ( Boczek smażymy na maśle na patelni przez około 4 minuty następnie dodajemy 4 jaja kurze i smażymy do ścięcia.)
      Frankfuterki z jajecznicą ( Frankfuterki gotujemy w wodzie, 4 jaja kurze smażymy na maśle z cebulą do ścięcia)
    • Potrawy bezmięsne: Owsianka, frytki
    • Zimne potrawy: Bagietki śniadaniowe
  2. Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
    • Surówki, warzywa, owoce
    • Surówki Ciasta
    • Desery, ciasta, pieczywo: Ciasta kupujemy z cukierni (gotowe ciasta kroimy na 12 kawałków i podajemy na talerzykach w kawiarni, pieczywo kupujemy w piekarni (chleb kroimy i podajemy z daniami śniadaniowymi)
    • Napoje, soki z owoców; Coca cola 0,5l 0,2l, Fanta 0,5l  0,2l, Sprite 0,5l  0,2l, Fuzetea 0,5l, Soki Cappy 0.33l, 0,5l Pomarańcza, jabłko, multiwitamina, truskawka
    • Napoje alkoholowe: Piwo Lane z beczki, Piwo butelkowe Kampania piwowarska, alkohol mocny / słaby

Zamów komplet dokumentacji HACCP Kawiarnia ze Śniadaniami – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 13-28-01 
1. Odbiorca: Alicja B Adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange)
  2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

There are no reviews yet. Be the first one to write one.


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

HACCP Kawiarnia ze śniadaniami