Przejdź do treści

HACCP Kuchnia Turecka

HACCP Kuchnia Turecka
HACCP Kuchnia Turecka

HACCP Kuchnia Turecka

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 73 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kuchni tureckiej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym
  • Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner
  • Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”
  • Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego

Przykładowe MENU dla Kuchni Tureckiej

  1. Potrawy przygotowywane od surowca
    • Zupy, wywary, sosy:
      • zupy: szorba – zupa z mięsa, yogurt tatar czorba – zupa jogurtowa z mięsem, merdzimek szorba – zupa krem z soczewicy, yogurtli bulgur szorba – jogurtowa zupa z bulgurem, Lachane szorba – barszcz po tatarsku; z ciecierzycy
      • sosy: jogurtowy, pomidorowy, adzyka
    • Potrawy mieszane: kaurma et – gulasz tatarski, kebab – kotleciki, сzebureki/jantyki: z mięsem wołowym, z jagnięciną, kibinay – pierożki z mięsem, etli nochut – ciecierzyca z mięsem,  ciecierzyca z mięsem w sosie warzywnym,  pilaw – ryż po tatarsku, fyryn jantyg – pide – pizza po tatarsku, dzewizli tatarash – pierogi po tatarsku z orzechami włoskimi, tatarash – pierogi po tatarsku;
    • Potrawy bezmięsne: сzebureki/jantyki: z ziemniakami, z serem, ze szpinakiem i serem; tatar boregi – makaron z sosem jogurtowo czosnkowym, baklali makarne / baklali lachsza – makaron z fasolą, salma / dzewizli lachsza – makaron z orzechami włoskimi, sebizli nochut – ciecierzyca w sosie warzywnym, pilaw – ryż po tatarsku, silkme – duszone warzywa, bulgur z warzywami
    • Surówki, sałatki: JUNAN – sałatka z warzyw, nochutli salata JUNAN – sałatka z warzyw i soczewicy, sebze salata z brynzy – sałatka z bryndzy, turszy – kiszonki: turszy aralasz – warzywa kiszone, lachana turszy – kapusta z burakiem
    • Desery, ciasta: rewani, bachlawa krymska, bachlawa, ciasteczko w rożnych smakach, pieczona pigwa, upieczona dynia
    • Napoje gorące:
      • herbaty: zielona, zielona z różą, zielona z ziołami krymskimi, czarna, czarna z tymiankiem, czarna z miętą, herbata tatarska z mlekiem i przyprawami
      • kawy: kawa w dzezwe (w tygielku), kawa po tatarsku, kawa z kardamonem, espresso, americano
  2. Grupa – Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
    • Napoje, soki z owoców: Coca Cola, Fanta, Sprite, Fuzetea, Cappy (pomarańcza, jabłko)
    • Napoje alkoholowe: piwo lane z beczki, piwo butelkowe, alkohol mocny / słaby

Zamów komplet dokumentacji HACCP Kuchnia Turecka – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 300 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 15-28-04 
1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange)
  2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, 
Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

There are no reviews yet. Be the first one to write one.


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

HACCP Kuchnia Turecka