HACCP Kuchnia Turecka
HACCP Kuchnia Turecka
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kuchni tureckiej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Serwis potraw do konsumpcji na miejscu i w ogródku gastronomicznym
- Obsługa w systemie tradycyjnym /kelner
- Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”
- Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego
Przykładowe MENU dla Kuchni Tureckiej
- Potrawy przygotowywane od surowca
- Zupy, wywary, sosy:
- zupy: szorba – zupa z mięsa, yogurt tatar czorba – zupa jogurtowa z mięsem, merdzimek szorba – zupa krem z soczewicy, yogurtli bulgur szorba – jogurtowa zupa z bulgurem, Lachane szorba – barszcz po tatarsku; z ciecierzycy
- sosy: jogurtowy, pomidorowy, adzyka
- Potrawy mieszane: kaurma et – gulasz tatarski, kebab – kotleciki, сzebureki/jantyki: z mięsem wołowym, z jagnięciną, kibinay – pierożki z mięsem, etli nochut – ciecierzyca z mięsem, ciecierzyca z mięsem w sosie warzywnym, pilaw – ryż po tatarsku, fyryn jantyg – pide – pizza po tatarsku, dzewizli tatarash – pierogi po tatarsku z orzechami włoskimi, tatarash – pierogi po tatarsku;
- Potrawy bezmięsne: сzebureki/jantyki: z ziemniakami, z serem, ze szpinakiem i serem; tatar boregi – makaron z sosem jogurtowo czosnkowym, baklali makarne / baklali lachsza – makaron z fasolą, salma / dzewizli lachsza – makaron z orzechami włoskimi, sebizli nochut – ciecierzyca w sosie warzywnym, pilaw – ryż po tatarsku, silkme – duszone warzywa, bulgur z warzywami
- Surówki, sałatki: JUNAN – sałatka z warzyw, nochutli salata JUNAN – sałatka z warzyw i soczewicy, sebze salata z brynzy – sałatka z bryndzy, turszy – kiszonki: turszy aralasz – warzywa kiszone, lachana turszy – kapusta z burakiem
- Desery, ciasta: rewani, bachlawa krymska, bachlawa, ciasteczko w rożnych smakach, pieczona pigwa, upieczona dynia
- Napoje gorące:
- herbaty: zielona, zielona z różą, zielona z ziołami krymskimi, czarna, czarna z tymiankiem, czarna z miętą, herbata tatarska z mlekiem i przyprawami
- kawy: kawa w dzezwe (w tygielku), kawa po tatarsku, kawa z kardamonem, espresso, americano
- Zupy, wywary, sosy:
- Grupa – Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
- Napoje, soki z owoców: Coca Cola, Fanta, Sprite, Fuzetea, Cappy (pomarańcza, jabłko)
- Napoje alkoholowe: piwo lane z beczki, piwo butelkowe, alkohol mocny / słaby
Zamów komplet dokumentacji HACCP Kuchnia Turecka – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 300 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 15-28-04 1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna,
Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
There are no reviews yet. Be the first one to write one.
Wystaw własną opinię o dokumentacji.