Przejdź do treści

HACCP Sklep z Lanym Piwem

HACCP Sklep z Lanym Piwem

HACCP Sklep z Lanym Piwem

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 75 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla sklepu monopolowego, który prowadzi sprzedaż piwa i wina lanego, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Przykładowe MENU dla Sklepu z Lanym Piwem

Sklep monopolowy ze sprzedażą lanego piwa i wina na wynos, piwa w butelkach a także ze sprzedażą przekąsek w postaci pakowanych serów. Nie ma możliwości spożywania alkoholu na miejscu. Sklep jest typową placówką prowadzącą działalność w zakresie obrotu środkami spożywczymi w opakowaniach jednostkowych oraz alkoholem.

Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia:

  • W systemie samoobsługowym na półkach sklepowych (artykuły spożywcze trwałe mikrobiologiczne):
    • Artykuły spożywcze w opakowaniach jednostkowych producenta:, wyroby cukiernicze i ciastkarskie, napoje bezalkoholowe,
    • Artykuły przemysłowe małe / gospodarstwa domowego: artykuły papiernicze, gazety, Wyroby tytoniowe (papierosy), itp.,
  • W systemie samoobsługowym w urządzeniach chłodniczych* (nietrwałe mikrobiologiczne)
    • Produkty mrożone – 18 °C ± 3 °C: Zamrażarki w nich znajdują się: Lody przemysłowe
  • W systemie z za lady na półkach sklepowych
    • Artykuły spożywcze w opakowaniach jednostkowych producenta: napoje alkoholowe (alkohol do 4,5%, piwo, wino, alkohol do 18% i powyżej 18%, piwa, wina, wódka czysta, wódka smakowa, Gin, Whisky, wódki ziołowe, Rum, Tequila, Brendy, Likiery), kawy i herbaty, przekąski typu snack, przekąski w postaci chipsów, pakowanych orzeszków, pistacji, sery pakowane w opakowaniach jednostkowych
    • lane piwo do butelki PET na wynos
    • lane wino do butelki PET na wynos
    • piwa w butelce z lodówki
    • wina w butelce z półki
    • napoje bezalkoholowe

Zamów komplet dokumentacji HACCP Sklep z Lanym Piwem – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 24.29.06 
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

Hurtownia Warzyw

03/04/2023

Bardzo szybka wysyłka a dokumentacja zaakceptowana przez Sanepid bez uwag, polecam!

Wieslawa Gruszynska
Zatwierdzona

Wystaw własną opinię o dokumentacji.