Przejdź do treści

HACCP Stołówka Pracownicza

HACCP Stołówka Pracownicza
HACCP Stołówka Pracownicza

HACCP Stołówka Pracownicza

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla stołówki w miejscu pracy, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Obiady do stołówki dostarczane są przez firmę zewnętrzną a śniadania i kolację robimy w oparciu o półprodukty na miejscu we własnym zakresie (sezonowo będziemy korzystać z produktów świeżych a poza sezonem z mrożonych).

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Serwis potraw do konsumpcji na miejscu
  • Obsługa w systemie tradycyjnym zza lady bez kelnera
  • Sprzedaż wyrobów gotowych „na wynos”

Przykładowe MENU dla Stołówki Pracowniczej

  1. Potrawy przygotowywane w oparciu o półprodukty
    • Potrawy mięsne: kurczak z rożna przywożony do zakładu w marynacie, parówki / kiełbasa na ciepło z wody
    • Potrawy bezmięsne: frytki, krążki cebulowe, kanapki z warzywami (pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewka, sałata, papryka, kapusta pekińska), zapiekanki
    • Potrawy mieszane: kanapki / pieczywo z wędliną i dodatkami: (pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewka, sałata, papryka, kapusta pekińska), jajecznica na maśle / szynce / boczku, jajka gotowane, hot – dog, zapiekanki, pizza
    • Surówki, warzywa: surówki warzywne z dresingiem
    • Potrawy bezmięsne: naleśniki, sery / twarogi, jajka w majonezie, gofry ze śmietaną
    • Napoje gorące: kawa, herbata
  2. Potrawy gotowe kupowane w sklepie, hurtowni:
    • Desery, ciasta, pieczywo: pieczywo, bułki, ciasto gotowe, pizzerinki
    • Lody kuwetowe: (robimy desery z dodatkami: bita śmietana, sosy owocowe gotowe)
    • Napoje, soki: sok pomarańczowy, sok jabłkowy, sok porzeczkowy
    • Napoje bezalkoholowe: napoje różnego gatunku i typu w opakowaniach kartonowych, butelkach, puszkach
  3. Potrawy gotowe dostarczone z innego zakładu:
    • Zupy wywary sosy: pomidorowa, rosół, ogórkowa
    • Potrawy mięsne: schabowy, sznycel, karkówka, kurczak, mielony, zrazy
    • Potrawy bezmięsne: makarony, ryż, pierogi, naleśniki

Zamów komplet dokumentacji HACCP Stołówka Pracownicza – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 250 zł

Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 12-28-09

1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 644 002 (sieć Orange)
        2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Stołówka Pracownicza